26 / 04 / 2024

ulaşım imar planı

ulaşım imar planı

il merkezlerindeki "Ulaşım Master Planları" gözden geçirilecek, ülkenin gelişen ve değişen, taşıt ve yolculuk sayıları ile beklentileri, imar planlarında dikkate alınarak gelecekteki ulaşım ihtiyacı yeniden değerlendirilecek..

2038 Ankara Ulaşım Ana Planı neleri içeriyor?

Ankara ulaşım Ana Planı 2038 yapım süreci ne zaman başladı? Ankara ulaşım Ana Planı 2038 ile Ankara çevre yolunun  içi ve dışı diye kentin ikiye bölündüğü ve iki Ankara yaratılmaya çalışıldığı anlaşılıyor.

2038 Ankara Ulaşım Ana Planı hazırlanıyor!

2013’te başlanan “2038 Ankara Ulaşım Ana Planı” üzerine çalışmalar tamamlanıyor. Mansur Yavaş 15 Mayıs’ta attığı tweette ''4 Haziran’daki metro proje ihalesi için kolları sıvadık'' ifadelerini kullandı.

Turgutlu’ya nazım imar planı müjdesi!

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planma Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Zekai Görgülü “Çalışmalarımız sonunda Turgutlu’ya nazım imar planı çıkaracağız” diye konuştu.

Üsküdar Kısıklı 1/5000 koruma amaçlı nazım imar planı tadilatı askıda!

Üsküdar İlçesi, Kısıklı Mahallesi, 785 ada, 21 ve 22 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Antalya'da 19 ilçeyi kapsayacak Yeni Ulaşım Ana Planı çalışmaları başladı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’yı planlı, kurallı, kimlikli bir şehir yapma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda mevcut Ulaşım Ana Planı’nın 19 ilçenin tamamını kapsayacak biçimde yeniden yapılmasıyla ilgili çalışmalar başladı.

Beykoz Görele Mahallesi 1/5000 ölçekli nazım imar planı askıda!

Beykoz İlçesi, Görele Mahallesi 147 ada 12 parsel ve yola ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı bugün askıya çıkarıldı...

Ordu Büyükşehir Meclisi 'nazım imar planı'nı iptal etti!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 20 Ekim 2016 tarihindeki meclis toplantısında kabul edilen 'nazım imar planı'nı oy birliği ile iptal etti.

Aliağa için ulaşım master planı şart!

ALTO Başkanı Ömer Ertürk, Aliğa için acil olarak ulaşım master planına ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

Kartal Soğanlık 1/5000 ölçekli nazım imar planı askıda!

Kartal İlçesi, Soğanlık Mahallesi Kaptan-ı Derya Caddesine cepheli parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği 17 Haziran'da askıya çıkarıldı...

Ataşehir Yeni Sahra Mahallesi nazım imar planı askıda!

Ataşehir İlçesi, Yeni Sahra Mahallesi ve Yakın Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı askıya çıkarıldı... 

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışması TBMM'de!

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Çatalca 1/5000 ölçekli nazım imar planı askıda!

Çatalca İlçesi, 1/5000 ölçekli Akalan - Kalfaköy Mahalleleri nazım imar planına ilişkin plan bugün askıya çıkarıldı...

Fatih koruma amaçlı nazım imar plan tadilatı askıda!

Fatih İlçesi, 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı plan notu değişikliğine ilişkin tasdik tarihli tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

ulaşım imar planı Haberi

ulaşım imar planı

İçişleri Bakanlığınca yaz mevsiminde artan turizm ve tarımsal amaçlı seyahatler nedeniyle karayollarında alınacak trafik tedbirleri konusunda genelge yayımlandı.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve 81 il valiliklerine gönderilen "Alınacak Trafik Tedbirleri" konulu genelgede, yaz mevsiminin başlamasıyla karayollarında turizm ve tarımsal amaçlı seyahatlerin, seyahat sürelerinin ve trafik yoğunluğunun arttığının gözlendiği belirtildi.


Genelgede, kaza sayısındaki artışla mücadele için, başta hız ihlalleri olmak üzere, toplam ve sürekli taşıt kullanma süreleri, şerit kullanma, hatalı dönüşler, yakın takip ve kavşaklara yaklaşırken yavaşlama gibi kural, yasaklama ve kısıtlamalara yönelik etkin, yoğun ve sürdürülebilir şekilde planlanan trafik denetimlerinin önemi vurgulandı.


Bu kapsamda kazalara neden olan sürücü kural ihlalleriyle denetimler yoluyla etkili mücadele etmek için alınacak tedbirler listesi oluşturuldu.


Buna göre, il merkezlerindeki "Ulaşım Master...