23 / 04 / 2024

Ulusal Mimarlık Yarışmasını kim kazandı

Ulusal Mimarlık Yarışmasını kim kazandı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kentin önemli bir değeri olan Mimar Turgut Cansever’in hatırasını “Ulusal Mimarlık Yarışması” ile yaşatıyor..

Çamur Gayrimenkul Mimarlık Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Çamur Gayrimenkul Mimarlık Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Cevat Çamur tarafından kuruldu.

İzmir Konak Belediyesi'ne mimarlık yarışmasından 4 ödül!

İzmir'e bağlı Konak Belediyesi, 'The International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) mimarlık proje yarışmasında dört ödülün sahibi oldu. 

RE360 Gayrimenkulün Büyük Buluşması'nın konuşmacıları belirlendi!

RE360 Gayrimenkulün Büyük Buluşması’nın dördüncüsünün konuşmacıları belirlendi...

İBB’nin Taksim Meydanı tasarım yarışmasının sonuçları belli oldu!

İBB, 142 projenin değerlendirildiği Taksim ve çevresi için gerçekleştirilen tasarım yarışmasının sonuçlarını açıkladı. Kazanan 3 projenin yakında halk oylamasına sunulacağı açıklandı. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, "Taksim'i hak ettiği şekilde şehre tekrar kazandıracağız" dedi.

THBB 6. Çevre Ödülleri Yarışması’nı düzenliyor!

THBB, üyesi olan beton üreticilerinin çevreye uyumlu olarak çalışmasını teşvik etmek amacıyla 6. Çevre Ödülleri Yarışması’nı düzenliyor.

Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri yarışmasının 26'ncısı düzenleniyor!

Mimarlar ve İç Mimarlar gelecek vaat eden fikirlerini yapı kataloğu Mimarlık Ödülleri'nde ortaya koyuyor. Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri yarışmasının 2020 teması taşınabilir Yaşam Birimleri olarak belirlendi.

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın başvurusu uzatıldı!

İMİB'in geleneksel hale getirdiği 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’na gelen yoğun talep sonrasında başvuru süresi uzatıldı. 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın yeni başvuru tarihi 24 Ağustos 2020 olarak açıklandı.

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması'nın jüri üyeleri açıklandı!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin (İMİB) gerçekleştireceği 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın jüri üyeleri açıklandı. 

Duvarın Ötesinde Mimari Proje Yarışması’nın kazananları belli oldu!

San Deco tarafından ilk defa gerçekleşen Duvarın Ötesinde Mimari Proje Yarışması’nın kazananları belli oldu. Yarışmaya 46 farklı üniversiteden 143 öğrenci 102 projeyle katıldı. Yapılan jüri değerlendirmesinin ardından ödüle sahip olan projeler kamuoyuna sunuldu.

2019 Ytong Mimari Fikir Yarışması'nda 3 projeye ödül! 

Mimarlar tarafından ilgiyle takip edilen Ytong Mimari Fikir Yarışması'nın bu yıl 20'ncisi düzenlendi. “Plan B: Akıntıya Karşı Bir Mimarlık Okulu” konulu yarışmanın kazananları açıklandı...

Cami Tasarımı Fikir Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası ve Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen “Cami Tasarımı Fikir Yarışması”nın ödülleri sahiplerini buldu. İlk kez düzenlenen yarışmada iki kategoride birinci olan gençlere toplam 200 bin TL ödül verildi. 

2019 DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'na başvurular başladı!

İnşaat mühendisliği ve mimarlık öğrencileri tarafından her sene heyecanla beklenen geleneksel DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın beşincisi için ön kayıt başvuruları başladı. 

Troya Müzesi 45 milyon liraya mal oldu!

2011'de ulusal mimarlık yarışmasıyla belirlenen Troya Müzesi, 7 yılın sonunda tamamlanarak hizmete açıldı. 12 bin 700 metrekarelik alan üzerinde inşa edilen müze 45 milyon liraya mal oldu.

Ulusal Mimarlık Yarışmasını kim kazandı Haberi

Ulusal Mimarlık Yarışmasını kim kazandı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kentin önemli bir değeri olan Mimar Turgut Cansever’in hatırasını “Ulusal Mimarlık Yarışması” ile yaşatıyor.


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü`nün, seçim kampanyasında vaat ettiği 70 proje arasında yer alan Turgut Cansever’in anısına, ulusal düzeyde mimarlık sergisi düzenlenmesi ve mimarlık ödülü verilmesi çalışmasının ilki gerçekleştirildi. Şehrin ortak aklıyla Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile imzalanan protokol kapsamında yapılan Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Yarışması’nda dereceye giren eserler belli oldu.


Antalya Mimarlar Odası’nın Kepez Belediyesi adına düzenlediği Mimar Turgut Cansever Mimarlık Yarışması’nın ödül töreni, Cender Otel’de yapıldı. Ödül kazanan mimarların ödüllerini veren Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, yarışmanın her yıl Cansever’in ölüm yıldönümü olan Şubat ayında tekrarlanacağını ilan etti. Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf İşeri ve Mimarlar...