19 / 04 / 2024

Uluslararası Cosentino Tasarım Yarışması

Uluslararası Cosentino Tasarım Yarışması

Dünyanın dört bir yanındaki mimarlık ve tasarım öğrencilerinin yeteneklerini keşfetmek ve ödüllendirmek için bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Cosentino Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu.

Uluslararası 39 mimar Hatay ve Adıyaman’ın yeniden tasarımı için çalışacak!

Hatay ve Adıyaman, ulusal ve uluslararası 39 mimarla tekrar tasarlanacak. Projenin başında yer alan Türkiye Tasarım Vakfı’nın Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Tüm tasarım sürecinin kaynağını biz sağlıyoruz. İlçe merkezleri dahil toplam 5 milyon dolar planlanıyor. Mart 2024’te tamamlanacak” diye konuştu.

Eğitimde mekan tasarımının önemi!

Farklı ölçeklerdeki okul projeleri ile ulusal ve uluslararası çapta başarılar hayata geçiren Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, eğitimin daha sağlıklı ve kaliteli olması için mekan tasarımının öneminden bahsetti.

Elips Tasarım Mimarlık imzalı B_Hhouse'a, European Property Awards ödülü!

Elips Tasarım Mimarlık tarafından tasarlanan “B_House”, uluslararası arenada mimari ve iç mimari projelerin yarıştığı European Property Awards 2019’da “Architecture Single Residence” (Tekil Konut Mimarisi) kategorisinde ödül kazandı…

Tago Architects tasarım merkezi oldu!

Mimar Gökhan Aktan Altuğ önderliğindeki Tago Architects; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması hedefiyle ortaya koyduğu teşvik desteğini alarak “Tasarım Merkezi” unvanını aldı. 

Mimar Cüneyt Darı'ya Uluslararası A' Tasarım Ödülü!

Türk mimar Cüneyt Darı, İtalya'da düzenlenen Uluslararası A' Tasarım Yarışması'nda  "Selectum Dreams Hotel" projesi ile ödül aldı.

Bayramoğlu projesine mimari tasarım ödülü!

İki Design Group imzasını taşıyan Bayramoğlu projesi karma kullanım projesi, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nin (International Property Awards) büyük finalinde "Dünyanın En İyi Kamusal Mimari Tasarımı" ödülünün sahibi oldu.

Cosentino Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu!

Dünyanın dört bir yanındaki mimarlık ve tasarım öğrencilerinin yeteneklerini keşfetmek ve ödüllendirmek için bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Cosentino Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu.

Balıkesir Tasarım Parkı Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un vizyon projeleri arasında yeralan Bandırma Tematik Parkı için düzenlenen Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

Uluslarası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması sonuçlandı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yeralan "Bandırma Tasarım Parkı” uluslararası açık kentsel tasarım yarışmasını kazanan ekipler belli oldu.

Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması başladı!

Bandırma'daki, Kurtuluş Savaşı döneminde 61. Tümen emtia, mühimmat depolama alanı ve seyyar piyade intikal noktası olarak kullanılan askeri alanının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinin ardından alana tematik park yapımı için “Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması” açıldı.

7. Uluslararası Beton Tasarım Yarışması’nın sonuçları açıklandı!

Bu sene Metamorfoz temasıyla düzenlenen Yedinci Uluslararası Beton Tasarım Yarışması; mimarlık, tasarım ve mühendislik öğrencilerinden, betonun Metamorfoz kavramına yönelik potansiyel özelliklerini keşfetmelerini ve irdelemelerini istedi.

XONE Seramik Tasarım Ödülleri 3 Haziran'da sahiplerini bulacak!

Türkiye seramik sektörüne uluslararası itibar ve rekabet gücü kazandırmak amacıyla düzenlenen XONE Seramik Tasarım Ödülleri, Esma Sultan Yalısı’nda 3 Haziran Cuma günü saat 20:30'da dağıtılacaktır.

Üniversitelerarası Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması sonuçlandı!

FEMA tarafından yapılan "Üniversitelerarası Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması" sonuçlandı. Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri yarışmada birinci oldu.

Uluslararası Cosentino Tasarım Yarışması Haberi

Uluslararası Cosentino Tasarım Yarışması

Mimari ve teknik açıdan yüzeylerde devrim yaratan Cosentino, geleceğin mimarlarının ve tasarımcılarının en iyi şekilde yetişmesi için araştırmaya ve yeniliğe dayalı çalışmalara verdiği desteğe devam ediyor. Avrupa, Asya, Okyanusya ve Amerika'dan 20’yi aşkın kurum ve üniversitenin destek verdiği, dünyanın dört bir yanından öğrencilerin katıldığı Cosentino Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu. Dünyanın en büyük kuvars yüzey üreticisi Cosentino’nun, mimarlık ve tasarım öğrencilerinin yeteneklerini keşfetmek ve onları teşvik etmek amacıyla 11 yıl önce başlattığı Uluslararası Cosentino Tasarım Yarışması’nda, mimarlık ve tasarım kategorilerinde ödüller verildi.


Ödüller ‘seyahat’ ve ‘teknoloji’ temasında verildi

Mimarlık ve tasarım kategorilerinden oluşan Cosentino Tasarım Yarışması; mimarlık kategorisi öğrencileri için ‘Cosentino ve Seyahat’, tasarım kategorisi öğrencileri için ise ‘Cosentino ve Teknoloji’ temasında düzenlendi. Toplam 199 projenin değerlendirildiği yarışmada, her iki kategoride...