28 / 03 / 2024

Uluslararası Gökdelen Ödülü 2016 kazananlar

Uluslararası Gökdelen Ödülü 2016 kazananlar

Ekolojik ve sosyal kriterler kentsel yapılanmalarda da giderek daha fazla önem kazanıyor. Mimarlar bu nedenle tıklım tıklım dolu kentlerde stresten uzak bir yaşam sürdürebilme imkanı sunan fikirlerin peşinde.

Yılın gökdeleni ödülü Rönesans İnşaat'ın!

Rusya'nın St. Petersburg kentindeki Lakhta Center, Emporis Yılın Gökdeleni Ödülü’ne layık görüldü.

16 bin parça camdan oluşan Lakta Center yılın gökdeleni seçildi!

Rusya’nın St.Petersburg şehrinde bulunan Lakta Center, Emporis 2020 Gökdelen Ödülü'nün sahibi oldu. Avrupa’nın en yüksek binası olan gökdelen, 87 katlı ve 462 metre uzunluğuna sahip ve 16 bin parça camdan oluşuyor.

Ege Yapı, Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’nün sahibi oldu!

Teknolojik gelişmeleri projelerine taşıyan Ege Yapı, Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’nün (International Safety Awards) yeni sahibi oldu.

Birevim, Stevie Awards'tan 4 ödül aldı! 

Birevim, bu yıl ilk kez düzenlenen “MENA Stevie Awards”ta, geliştirdiği özgün "Sürdürülebilir Tasarruf Finansmanı" modeliyle yarattığı dinamizm sayesinde 3 altın, 1 gümüş ödül kazandı...

Taşkent Uluslararası Havalimanı’na ‘Gümüş Madalya’ ödülü!

GMW Mimarlık tarafından tasarlanan Taşkent Uluslararası Havalimanı Amerika menşeli mimarlık ödülü International Design Awards 2019’da ‘’Mimari Tasarım’’ kategorisinde “Gümüş Madalya” ödülünü kazandı.

Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metrosu'na uluslararası ödül!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metrosu, dünyanın önemli mimarlık yarışmalarından olan AEC Excellence Awards’da ödül kazandı.

Gölbaşı Millet Bahçesi'ne uluslararası ödül!

Ankara'nın da Gölbaşı ilçesinde uygulamasına başlanan Gölbaşı Millet Bahçesi Projesi, ABD'de gerçekleşen En İyi Sürdürülebilir Uygulamalar Yarışması'nda birincilik ödülünü aldı.

İzmir projeleri uluslararası dört ödül kazandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin; Portakal Vadisi, İzmirdeniz, Gürçeşme Doğa Parkı ve Sasalı Araştırma Enstitüsü projeleri sürdürülebilirlik dalında uluslararası dört ödülün sahibi oldu.

Çin dünya gökdelen sayısında rekor kırdı!

Çin 2018 yılında 88 gökdelen inşaasıyla dünya gökdelen sayısında Avrupa ve Amerikayı geride bıraktı. Çin dünya gökdelen sayısında rekor kırdı.

LUX Bodrum Resort & Residences'a A’Design Awards’tan ödül!

LUX Bodrum Resort & Residences projesi Milano’dan A’Design Awards’tan gümüş ödülüne layık görüldü.

Vadistanbul uluslararası bir ödülün daha sahibi oldu!

HERMES’ten 9 ödülle birden dönen Vadistanbul AVM, uluslararası bir ödülün daha sahibi oldu. Vadistanbul, “Highly Commended” (Yüksek Derecede Tavsiye Edilir) ödülüne layık görüldü..

Gökevler Ödül İstanbul daire fiyatları!

Özyurtlar İnşaat imzası taşıyan Gökevler Ödül İstanbul daire fiyatları metrekare birim bazında 3 bin 100 TL ila 4 bin TL arasında değişiyor. Proje 2 bin 683 daireden oluşuyor.

Ödül İstanbul Evleri güncel konut fiyatları!

Ödül İstanbul Evleri güncel konut fiyatları 219 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Ödül İstanbul Konutları için yüzde 5 peşinat ve aylık 1.900 TL taksit imkanı sunuluyor...

Uluslararası Gökdelen Ödülü 2016 kazananlar Haberi

Uluslararası Gökdelen Ödülü 2016 kazananlar

2016'nın galibi: VIA 57 West, New York

34 katlı bina 108 metre yükseklikte. Bu tarz bir mimari Manhattan'daki büroları barındıran bir gökdelen için sıradışı denebilir. Danimarkalı mimar Bjarke Ingles'in "Skyscraper" adlı bu tasarımı Mısır piramitlerini andırıyor. 2016 yılı Uluslararası Gökdelen Ödülü, arka avluda gizli yeşil bahçesi ve 700 dairesi ile Hudson Nehri'nin kıyısındaki VIA 57 West'e layık görüldü.



Finalist: 4 World Trade Center, New York

Japon mimar Fumihiko Maki'nin tasarımı finale kalmayı başaran başarılı yapılardan biri. Çok minimalist bir heykeli andıran gökdelen 7 World Trade Center ile birlikte 11 Eylül 2001 terör saldırılarının ardından Sıfır Noktası'na inşa edilen ikinci kuleyi oluşturuyor. Binanın aynalı cephesi bir başka konumdan bakıldığında kaybolmuş izlenimi de bırakıyor.



Finalist: Sky Habitat, Singapur

Singapur'dan da yine bir heykeli andıran...