25 / 04 / 2024

üniversite öğrencileri kiralık ev

üniversite öğrencileri kiralık ev

Başkentte her yıl yeni üniversiteler açılırken, öğrenci sayısı da artıyor. Öğrencileri, barınma sorununu çözme telaşı aldı.Yurtlardan yararlanamayan öğrenciler, kiralık ev aramaya başlayınca, kiralık evlere de ilgi arttı..

O şehirde kiralık ev fiyatları resmen fırladı! ‘Öğrenciye uygun’ kiralar 12 bin 500 TL’den başlıyor!

Kiralık konut fiyatlarının kent merkezinde 8 bin TL ila 500 bin TL arasında değiştiği Antalya'da, üniversite öğrencileri bütçelerine uygun konut bulmakta zorlanıyor. Üniversiteye yakın mahallelerde kiraların 30 bin TL’ye ulaştığı şehirde evler, 12 bin 500 TL’den başlıyor.

İstanbul'da KYK ve özel yurtlara talebin artmasıyla kiralık ev fiyatları dengelendi!

İstanbul'da üniversite kayıtlarının başlamasıyla öğrenciler KYK ve özel yurtlara yerleşmeye başladı. KYK ve  yurtlara talebin artmasıyla kiralık evlere olan talep azaldı ve fiyatlar dengelendi.

Üniversite öğrencilerinin en çok bulunduğu 10 ildeki kiralık konut fiyatları! İşte şehir şehir tam liste!

Endeksa üniversite öğrencilerinin en çok bulunduğu 10 ildeki kiralık konut fiyatlarını inceledi. İşte şehir şehir tam liste kiralık konut fiyatları...

Kiralık ev bulamayan öğrenciler için Bakanlık harekete geçti! Yurt kapasiteleri artırılıyor!

Üniversitelerde kayıtlar önümüzdeki hafta başlayacak. Öğrencileri en çozrlayan şey ise kiralık ev sorunun ve fahiş fiyatlar olurken, Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt kapasitelerini artırmak için harekete geçti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

Üniverisite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci yurt arayışına girdi. Tercih sonuçlarına göre İstanbul'a yerleşen adaylar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Peki üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

Depremden etkilenen üniversite öğrencileri dikkat! YÖK son dakika vererek açıkladı!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), GSM operatörleriyle yaptığı görüşmeler sonucunda deprem bölgesindeki üniversite öğrencileri ve öğretim elemanları için aylık 6 GB ücretsiz internet imkanı sağlama kararı aldı.

Ankara'da öğrenciler için kiralık ev portalı hizmete alındı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şehre üniversite okumaya gelen ve kiralık konut arayan öğrenciler için ev arama portalı oluşturulduğunu açıkladı.

Üniversite kentlerinde kiralık konut fiyatları ne oldu?

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçişiyle beraber binlerce öğrenci okuluna yakın, aradığı kriterlere uygun kiralık konut arayışlarına start verdi. Peki üniversite kentlerinde kiralık konut fiyatları ne oldu? En yüksek kira fiyatı hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Öğrencilerin kiralık ev sıkıntısı büyüyor!

İstanbul genelinde kiralık ev sorunu gün geçtikçe büyürken üniversite öğrencileri kalacak ev bulamıyor. Emlakçılar piyasadaki son durumu anlattı. 

Kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde arttı?

Kovid-19 salgını ile beraber yaşam şartları değişmeye başladı. Yeni normal hayatla beraber kısıtlamalar kalktı, okullar ve üniversiteler de açılış tarihi Eylül olarak açıklandı. Üniversite öğrencileri şimdiden kiralık konut aramaya başladı. Kiralık ev fiyatları uçtu.

Uzaktan eğitim evleri boş bıraktı! Kiralık fiyatlar düştü!

Kovid-19 salgını sebebiyle üniversitelerin yaklaşık 2 dönem kapalı kalması, üniversite şehirlerindeki emlak sektörünü de zora soktu. Salgın nedeniyle kiralık ev fiyatları ciddi oranda düşerken, normal dönemde aylar öncesinden kiralanan evler boş kaldı.

Aydın’da öğrencilerin kiralık ev derdi!

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birçok şehirde olduğu gibi Aydın’da da öğrencilerin kiralık ev bulma derdi başladı.

Üniversite öğrencileri en yüksek kirayı İstanbul’da ödüyor!

Türkiye genelinde üniversite öğrencileri en yüksek kirayı ortalama 2 bin 900 lira ile İstanbul Beşiktaş’ta öderken, onu 2 bin 750 ile Kadıköy, 2 bin 100 lira ile Bakırköy takip ediyor ..

üniversite öğrencileri kiralık ev Haberi

üniversite öğrencileri kiralık ev
Başkentte her yıl yeni üniversiteler açılırken, öğrenci sayısı da artıyor. Kayıtlarını yaptıran öğrencileri, bir yandan da barınma sorununu çözme telaşı aldı. Yurtlardan yararlanamayan öğrenciler, kiralık ev aramaya başlayınca, kiralık evlere de ilgi arttı

2013-2014 Eğitim Öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Ankara'daki üniversitelere kayıt yaptırmak için şehir dışından gelen öğrenciler, emlak piyasasını hareketlendirdi. Eğitim hayatlarını Ankara'da geçirecek olan Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen öğrenciler, bu sürede ev arayışında. Emlak sektörü temsilcileri ise öğrencileri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Kiralık evler hareketlendi
Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ali Taylan, konut satışlarında dalgalanmalar olmasına rağmen öğrencilerin eğitim için Ankara'ya gelmesiyle kiralık ev piyasasında hareketli günler yaşandığını ifade ederek, "Her yıl olduğu gibi okulların açılacağı dönemde Ankara'da...