20 / 04 / 2024

uygun konut alma

uygun konut alma

Milliyet Gazetesi'nin konut kredileri ile ilgili sorularını yanıtlayan Şeker Finans Pazarlama Müdürü Mustafa Sedefoğlu, faiz artışı yaşanması durumunda konut alımını değerlendirdi. En uygun konut alma zamanı ne zaman?

İstanbul'da en uygun konut nerede? İşte İstanbul'da konut fiyatlarının en düşük olduğu üç ilçe...

İstanbul'da yaşamak isteyenler konut fiyatları bakımından İstanbul'un en uygun ilçelerini araştırıyor. İşte İstanbul'un en uygun ilçeleri...

En uygun konut kredisi veren banka Mart 2024! Tek tek açıklandı! Hemen aylık taksitlere ve faizlere bakın!

Kredi alacak kişiler, en uygun konut kredisi veren banka araştırmasına başladı. Peki en uygun konut kredisi veren banka hangisi? 1.5 milyon TL'lik konut kredisinin geri ödemesi ve aylık taksitleri ne kadar? İşte banka banka konut kredisi faiz oranları 1 Mart 2024...

Konut alma umudunu yitirenler evini yeniledi, satışlar fırladı!

2022 yılında konut alma umudunu yitirenler evlerini yeniledi. Bu trendin etkisi ile satışlarını yüzde 80 yükselten Kalekim, 50’nci yılında planlarını yurtdışında da büyüme üzerine yapıyor. 

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

İklim krizi konut alma kriterlerini değiştirdi!

Sel felaketleri ve yıkıcı sonuçlarının ardından iklim krizi gerçeği karşımıza çıktı. Peki iklim krizi konut alma kriterlerini nasıl değiştirdi?

Bankaların en uygun konut kredisi faiz oranları!

Ev almayı düşünen banka konut kredisi faiz oranları ve vadeye göre taksit ve geri ödeme tutarlarını merak ediyor. İşte bütçenize en uygun olan konut kredisi faiz oranları...

En uygun konut kredisi faiz oranı hangi bankada?

Konut kredisi ile ilgili son dakika gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar en uygun banka kredisi faiz oranını uygulayan bankayı araştırmaya devam ediyor.

En uygun konut kredisi faizi hangi bankada? 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Eylül ayına ilişkin açıkladığı konut satış rakamlarının ardından ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar en uygun konut kredisini veren bankayı araştırıyor. Peki, en uygun konut kredisi hangi bankada? İşte bankaların konut kredisi için uyguladığı faiz oranları...

En uygun konut kredisi faizleri hangi bankada?

Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi kullanacaklar en uygun kredi veren bankaları merak ediyor. Peki en uygun konut kredisi faizini hangi banka veriyor?

En uygun konut kredisi faizini hangi banka veriyor?

Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi kullanacaklar en uygun kredi veren bankaları merak ediyor. Peki en uygun konut kredisi faizini hangi banka veriyor?

Güncellenen oranlarla en uygun konut kredisi faizi hangi bankada?

Bankaların konut kredisi kampanyalarının sona ermesiyle güncel konut kredisi faiz oranları değişti. Güncellenen oranlarla en uygun konut kredisi faiz oranı hangi bankada? İşte bankaların konut kredisi faiz oranları...

En uygun konut kredisi faizi hangi bankada?

Konut kredilerinde zaman zaman düşük faiz oranlarıyla kampanyalar hayata geçiriliyor. Haziran ayı başında kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını düşürmesi, kredilere olan talebi artırmıştı. Son zamanlarda ise faizler yükselişe geçti. Peki en uygun konut kredisi veren bankalar hangileri?

En uygun konut kredisi hangi bankada?

Düşük faizli konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar en uygun konut kredilerini araştırıyor. Peki en uygun konut kredisi veren bankalar hangileri? İşte en uygun faiz oranıyla konut kredisi veren bankalar...

uygun konut alma Haberi

uygun konut alma

Milliyet Gazetesi'nin konut kredileri ile ilgili sorularını yanıtlayan Şeker Finans Pazarlama Müdürü Mustafa Sedefoğlu, faiz artışı yaşanması durumunda konut kredileri faiz oranlarının tüketici aleyhine değişmeyeceğini ifade etti...


SORU: Konut kredisi faiz oranları arttığında, daha önce çekmiş olduğum ve devam eden konut kredisi faiz oranı da artar mı?


CEVAP: Tüketici Kanunu'na göre, konut kredileri de dâhil, tüm bireysel kredilerde kredi faiz oranları tüketici aleyhine değiştirilemiyor. Dolayısıyla, kullanılan konut kredisi faiz oranında herhangi bir artış söz konusu olmuyor.


Kredi Taksitleri Gelirin Yarısını Geçmemeli


SORU: 180.000 TL tutarından bir ev bulduk. Bunun için konut kredisi kullanabilir miyiz? Yaklaşık 2.000 TL aylık net maaşım var, eşim de çalışıyor ve 1.400 TL de o alıyor. Bankalar, ne kadar geliri olana ev kredisi veriyorlar?


CEVAP: Kullanacağınız konut kredisinin aylık taksitinin,...