19 / 04 / 2024

Uzakdoğu gayrimenkul sektörü

Uzakdoğu gayrimenkul sektörü

Körfez hakimiyetindeki gayrimenkul sektörüne Uzakdoğulular göz dikti. Çin ve Hindistan olmak üzere Uzakdoğulu yatırımcılar rotayı Türkiye’ye çevirdi. Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, konu ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Gayrimenkul sektöründe alım satımlar hareketlendi!

Redstone'un basın toplantısında açıklamalarda bulunan Redstone Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, gayrimenkul sektörüyle ilgili de konuştu. Evrim Kırmızıtaş Başaran, şu an gayrimenkul sektöründe fırsatların olduğu bir dönemde bulunduğumuzu belirtti.

Gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi?

TL’nin döviz karşısında değer kaybına uğraması gayrimenkul pazarında yabancıların ve gurbetçilerin iştahını artırdı. Peki gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul sektöründe online teknoloji dönemi!

Koronavirüs salgını ile beraber gayrimenkul sektöründe dijitalleşme hız kazanmaya başladı.  Son zamanlarda alıcıların yüzde 89'u kiralama ve satın almalarını online gerçekleştiriyor. 

Emlak Katılım'dan gayrimenkul sektörünü destekleyici projeler!

Gayrimenkul sektöründe piyasa yapıcı kurum olmak, kentsel dönüşümle ilgili finansal çözümler sağlamak ve sektörün gelişimine destek olmak üzere oluşturduğu ürünlere her geçen gün yenilerini ekleyen Emlak Katılım, Bina Tamamlama Sigortası ürününü geliştirdi.

Gayrimenkul sektörü hareketleniyor!

Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER, 21. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nu düzenledi. geçtiğimiz sene Yönetim Kurulu kararı ile GYODER Başkanlığı görevine gelen Mehmet Kalyoncu, Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Mehmet Kalyoncu, GYODER'e ve sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gayrimenkul sektörü 2020 yılına damgasını vurdu! 

Coldwell Banker Başkent Genel Müdürü Evren Barutçu, pandemi döneminde gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirerek 2021 yılı için ön görülerini paylaştı... 

Gayrimenkul sektörüne pandemi ayarı!

Gayrimenkul sektörü Kovid-19 salgınının damgasını vurduğu 2020’de Ağustos sonuna kadar uygulanan faizlerdeki düşüş trendiyle avantajlı çıktı. Sektör temsilcileri, 2021'de daha büyük metrekareli evlere, butik projelere ve villalara ilginin daha az artacağına dikkat çekiyor.

Gayrimenkul sektörü Türkiye ekonomisinin lokomotifi!

TÜGEM Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, gayrimenkul sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi niteliğinde olduğunu belirtti. BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon da gayrimenkul danışmanlığı konusunda mesleki belgesi olmadan bu işi kayıtsız yapan kişiler için belge zorunluluğu getirildiğini açıkladı...

Gayrimenkul sektörüne 'faiz indirimi' dopingi!

Erkanlı Holding Genel Müdürü Evrim Karayel, konut kredi faiz oranlarının düşürülmesinin yerinde ve son derece mantıklı bir adım olduğunu ifade etti. Karayel, bankaların sunduğu desteğin gayrimenkul sektörünün daha hızlı toparlanmasını sağlayacağını belirtti...

İzmir’de gayrimenkul sektöründe online hizmet!

Koronavirüs salgını her sektörü olduğu gibi gayrimenkul sektörünü de etkiledi. İzmir’de bir firma, müşterilerine mülkleri internet üzerinden gezdirmeye başladı...

Gayrimenkul sektörü 2019'u nasıl kapattı?

‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2019-4. Çeyrek Raporu’nu yayınladı. Rapora göre 2019 yılının son çeyreği en yüksek konut satışının gerçekleştiği dönem oldu...

Türk gayrimenkul sektörüne Uzak Doğu’dan ilgi artıyor!

Türkiye gayrimenkul sektörüne Uzak Doğu’dan da ilgi artıyor. Çinlilerin Türkiye’deki gayrimenkul yatırımları son 1 yılda yüzde 87 arttı ve son 6 ayda 300 binin üzerinde Çinli yatırım fırsatlarını yerinde inceledi.

Uzakdoğu gayrimenkul sektörü Haberi

Uzakdoğu gayrimenkul sektörü

Gayrimenkul sektöründeki 25 yıllık deneyimiyle Türkiye’ye değer katan projelere imza atan Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, küresel ekonomiyi yükselten Asyalı yatırımcıların Türkiye’deki fırsatları incelediğini söyledi. Özellikle Uzakdoğulu yatırımcıların enerjiden sonra gayrimenkul sektörüne yöneldiğini belirten Yılmaz, “Türkiye’deki gayrimenkul piyasası tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Son zamanda Körfez bölgesine çok odaklandık. Ancak Körfez’in alternatifi bir piyasa da oluşmaya başladı. Çin ve Hindistan başta olmak üzere diğer Asya-Pasifik ülkeleri Türkiye gayrimenkul sektörüyle görüşmeler yapıyor” dedi.


Mehmet Yılmaz, geçen ay Cathay Group olarak Çin Ürünleri Fuarı’na katılarak Çinli yatırımcılarla görüştüklerini anlattı. Yılmaz, “Çok olumlu görüşmeler gerçekleştirdik. Çin’in 11 farklı eyaletinden gelen Çinli iş adamlarından satış ofisimizi ziyaret edenler oldu. Birçok Uzakdoğulu yatırımcının farklı Türk firmalarla görüştüğünü biliyoruz” diye konuştu.


Türkiye, yükselen değer 

Uzakdoğu pazarlarında...