26 / 04 / 2024

uzundere tortum şelale

uzundere tortum şelale

Tortum Şelalesi, Tortum Gölü, Öşvank Kilisesi, Yedi Göller ve Peri Bacaları gibi tarihi ve turistik değerleri bünyesinde barındıran Erzurum'un şirin ilçesi Uzundere, ülkemizin önemli alternatif turizm merkezlerinden biri olmaya aday.

TOKİ'den İzmir Uzundere'ye 809 yeni konut geliyor!

Yatırımlarına devam eden TOKİ, İzmir İli Karabağlar İlçesi Uzundere Mahallesi 809 Konut 2 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami  İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Karabağlar Belediyesi'nden TOKİ'nin Uzundere'deki konut ihalesine tepki! 

İzmir Karabağlar Belediye Başkanı, Muhittin Selvitopu, TOKİ'nin Uzundere'deki konut inşası için ihaleye çıkmasına tepki gösterdi.

TOKİ İzmir Uzundere projesi 26 Ocak'ta ihaleye çıkıyor!

İzmir İli Karabağlar İlçesi Uzundere Mahallesi 809 Konut 2 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami  İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 26 Ocak 2021 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

İzmir Uzundere'de 112 konut depremzedelere teslim edildi! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere'de depremzedelere tahsis edilen 224 konuttan 112'sini hak sahiplerine teslim etti. 

Uzundere’de kentsel dönüşüm tamamlanıyor! 

Türkiye’deki ilk uzlaşmalı ve yerinde dönüşüm projesi olan Uzundere'de, ikinci etap anahtar teslimleri başladı. 

İzmir Uzundere'deki konutlar depremzedelere tahsis edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşanan deprem sonrasında evleri hasar gören vatandaşlar için Uzundere'deki konutları tahsis etti.

İzmir Uzundere konutlarında yüzde 9 indirim!

İzmir Büyükşehir Belediyesi,ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıları da dikkate alarak, Uzundere Toplu Konutları'nın fiyatlarında, bir önceki ihaleye göre yüzde 9'luk bir indirime gitti. 

Uzundere 3'üncü etap kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Uzundere projesi için 3'üncü etap ihalesi bugün düzenleniyor. Uzundere 3. Etap Kat Karşılığı Anahtar Teslimi İnşaat Yapımı işi için tahmini bedel 238 milyon 274 bin TL olarak belirlendi. 

Uzundere 3'üncü etap kentsel dönüşüm ihalesi 9 Mayıs'ta!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, öncelikli projeleri arasında yer alan “kentsel dönüşüm” çalışmalarını incelemek için saha çalışmalarına başladı. Başkan Soyer, Uzundere 1. etapta yeni evlerine taşınan ailelerle sohbet etti.

Erzurum Uzundere'ye 10 milyon liralık turizm yatırımı!

Erzurum'un "sakin kent" unvanı verilen ve Tortum Gölü, tarihi yapıları, köprüleri, yemyeşil yaylalarıyla çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapan Uzundere ilçesinde turizme yönelik 10 milyon TL'lik yatırım yapılacak

İzmir Uzundere 3. etap kentsel dönüşüm ihalesi 9 Mayıs'ta!

İzmir İli, Karabağlar İlçesi, Uzundere Mahallesi 3. Etap 11187 Ada 1,2,3,4,5,6,7 Parseller, 11198 Ada 1,2,3,4,5,6,7 Parseller ve 1117 Parsel Kat Karşılığı İnşaat Yapım İşi  ihalesi 9 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

Başakşehir Şelale Park imara açılmayacak!

Başakşehir Belediyesi’nin, ilçenin en önemli yeşil alanları arasında yer alan Şelale Parkı imara açma girişimine yargı bir kez daha 'dur' dedi.

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilk kentsel dönüşüm projesi olan Uzundere 1. Etap'taki yeni evleri ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu projeyle ilgili açıklamalar yaptı.

uzundere tortum şelale Haberi

uzundere tortum şelale


Tortum Şelalesi, Tortum Gölü, Öşvank Kilisesi, Yedi Göller ve Peri Bacaları gibi tarihi ve turistik değerleri bünyesinde barındıran Erzurum'un şirin ilçesi Uzundere, ülkemizin önemli alternatif turizm merkezlerinden biri olmaya aday. 


Gelecek Turizmde çatısı altında, T.C. Kültür Ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes işbirliğinde 2007-2012 yılları arasında gerçekleştirilen Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi'nin pilot bölgesi olan Erzurum'un Uzundere İlçesi Kültür Ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmaları takiben 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu kapsamında. Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda Turizm Merkezi* ilan edildi. Böylece Uzundere, Türk turizminin önde gelen turizm destinasyonları arasına adını yazdırdı. 


Son yıllarda 20'nin üzerinde ev pansiyonunun açıldığı Uzundere, Kuş gözlemi gibi yerel festivaller, fotoğrafçılık, dağ yürüyüşü, dağ bisikleti, kamping, piknik, kano, yelken, kürekçilik, su kayağı...