26 / 04 / 2024

Van imar

Van imar

Van’ın İpekyolu Belediyesi ekipleri, bir ilki gerçekleştirerek yapım aşamasında olan bir binanın ruhsat ve eklerine aykırı olmasından dolayı müdahalede bulunarak 2 katta tıraşlama işlemi gerçekleştirdi. 

Van Gürpınar'da imar yolları açılıyor!

Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından başlatılan yol çalışmaları kapsamında mahallelerde yeni imar yolları açılıyor.

Van'da imar sorunu çözülmeli!

Vanlı emlak danışmanı Turgut Kahraman, kentte yaşanan imar sorunun çözülmesi gerektiğini belirterek, söz konusu sorunun çözülmesinin kentin gelişmesine ve modern bir kent olmasına etkisinin büyük olacağını ifade etti.

Van'da imar sorunları çözülüyor!

Van Büyükşehir Belediyesinin haftanın Salı ve Cuma günleri öğleden sonra yaptığı halk günleri toplantısında bölgenin sorunları konuşuluyor.

Van Sanat Parkı hizmete açıldı!

Van Sanat Parkı hizmete açıldı. Van'ın Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Gümrük Binası' nın yıkımının ardından da, İpekyolu Belediyesi söz konusu boşalan park arsasını park yaptı.

Van, 1 milyon fidanla yeşillendirilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 'nun Van ziyareti sırasında önümüzdeki yıl kentte bir milyon fidan dikilmesi talimatı üzerine Orman İşletme Müdürlüğü hazırlıklara başladı

Van'da mahalleye dönüşen 26 köye eski İsimleri verildi!

Van'ın İpekyolu İlçe Belediyesi, mecis oturumunun 4'üncü birleşiminde eskiden köy statüsünde olan 26 mahallenin ismini değiştirdi. İpekyolu Belediye Meclis toplantısının 4 uncü birleşimi, Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlendi.

Van'da köylerin çehresi değişti!

2011 yılında yaşanan depremlerin ardından EYY modeliyle yapılan konutların yapımı devam ederken, köylerin de çehresi değişti. 7 Bin 784 EYY başvurusundan, inşası biten 6 Bin 926 konut hak sahiplerine teslim edildi.

Van'da imar protestosu!

Van'da kalabalık bir grup, şehrin yeni imar planını protesto etti. İl merkezine bağlı Bostaniçi beldesinde yaşayanlar, yeni imar planı kapsamında uygulamaya sokulan 18. maddeyi protesto etti.

Van'da imar protestosu!

Van kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Bakacık köyünde yaşayan köylüler, kentin yeni imar planı yüzünden sıkıntı yaşadıklarını belirterek, bir eylem yaptı. köylüler adına Necdet Başdinç açıklama yaptı...

Van Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022!

Van Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022 bugünkü 31826 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Van'da konut sıkıntısı gün geçtikçe büyüyor!

Van sakinleri kent genelindeki konut sıkıntısı nedeniyle dert yanıyor. Bölge sakinleri imar nedeniyle sıkıntıların yaşandığını söylüyor. 

Van Gevaş'a imar müjdesi!

Van Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, vatandaşlara imar müjdesi verdi. 

Van Bahçesaray'ın imar sorunu çözüme kavuşuyor!

Van Büyükşehir Belediyesi, Bahçesaray İlçesi’nin imar problemlerini çözmek için çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Ali Özvan, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas’ı ziyaret ederek ilçenin imar durumu hakkında bilgi aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Van'da bazı alanlarda verilen imar yetkisi 1 yıl uzatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Van'da depremden sonra verilen, bazı alanlarda imar planları ile her türlü arazi ve arsa düzenlemeleri yapma, yaptırma ve onaylama yetkisi 1 sene uzatıldı.

Van'ın ilk imar yönetmeliği hazırlanıyor!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin birçok şehrinde bulunmayan kent merkezi ve 13 ilçeyi kapsayacak, Van’ın ilk imar yönetmeliğinin üzerinde çalışmalarda bulunuyor.

Van'da gündem Erciş'in imar planları!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başkanlığında imar ve şehircilik toplantısı düzenlendi. Toplantıda Erciş'in imar ve şehircilik konularının görüşüldü.

İSO Başkanı'ndan imar barışını uzatma çağrısı!

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, imar barışı ödemeleri için uzatma ve taksitlendirme kolaylığı sağlanması çağrısında bulundu. 

Van Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez tarafından düzenlenen toplantıda imar konuşuldu.

Van'da 13 bin kişi imar başvurusu yaptı!

Kaçak yapıların kayıt altına alınması için başlatılan imar barışı uygulaması kapsamında Van'da 13 bin kişi imar barışı başvurusu yaptı.

Van'da imar barışına 13 bin başvuru!

Kaçak yapıların kayıt altına alınması sebebiyle çıkarılan İmar Barışı için Van’da 13 bin başvuru yapılırken, bu kapsamda bugüne kadar yapılan ödeme tutarının ise 21 milyon TL olduğu belirtildi.

İpekyolu Belediyesi'nde ‘Cbs Ve E-İmar' uygulaması başladı!

Van’ın İpekyolu Belediyesi; çağdaş ve modern belediyecilik anlayışı çerçevesinde üç boyutlu kent bilgi sistemi ile büyük kolaylık sağlayan CBS ve e-imar uygulamalarını hayata geçirdi.

Van Gürpınar'da imar yolları açılıyor!

Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından başlatılan yol çalışmaları kapsamında mahallelerde yeni imar yolları açılıyor.

Van imar Haberi

Van imar

İpekyolu Belediyesinden yapılan açıklamada, Hatuniye Mahallesi Kazımbey 4. Sokakta yeni yapılan ve imar tadilatıyla birlikte 6 kat ruhsatı verilen binanın 8 kat yapıldığının tespit edildiği belirtildi. 

Açıklamada, “İpekyolu Belediyesi ekiplerince, binanın 1 katına kalıp sökme, 1 katına da yıkım işlemi uygulanarak fazlalık olan kısımlarına tıraşlama işlemi uygulandı. Çalışmalar sonrasında 6 kata indirilen bina, inşaatın devamı için proje ve eklerine uygun hale getirildi. İpekyolu Belediyesi, çevreye duyarlı ve deprem yönetmeliklerine uygun binaların yapılması, proje ve ruhsatlara uygun olmayan binaların tıraşlama yöntemi ile kısaltılarak imara uygun hale getirilmesi için gereken özen ve duyarlılığı tüm titizliğiyle göstererek, bundan sonrada benzeri işlemleri uygulamaya devam edecektir” ifadelerine yer...