29 / 03 / 2024

van kentsel dönüşüm

van kentsel dönüşüm

Van'da 604 kişinin hayatını kaybettiği deprem üzerinden 10 sene geçti. O günden bu güne evini kaybeden vatandaşlar 17 bin 489 deprem konutu inşa edildi.

Van'da depremin yıktığı mahalleler yeniden kuruldu!

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde hasar gören kırsal mahalleler, devletin desteğiyle yeniden inşa edildi.

Van Erişte’deki 223 metruk bina yıkılıyor!

Van Erciş’teki metruk binalar için yıkım kararı alındı. Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, bu kararın amacının modern bir şehir oluşturmak olduğunu açıkladı.

Van'da depremin izleri kentsel dönüşümle silindi!

Van'da 2 yıl önce meydana gelen deprem sonrasında başlatılan kentsel dönüşüm programı kapsamında, güvensiz binaların yıkılıp, depreme dayanıklı binalar inşa edildi.

Van'da 80 milyon lira bütçeli sosyal projede ilk kazma vuruldu!

Van Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 80 milyon liralık vizyon projesi ile atıl durumda bulunan 25 bin metrekarelik alanın kent meydanına dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı.

Van İpekyolu'ndaki 2 mahallede kentsel dönüşüm yapılacak!

Bakanlar Kurulu kararı gereğince, Van'ın İpekyolu İlçesi'ne bağlı Şerefiye ve Çarşı Mahalleleri'ndeki bazı alanlar kentsel dönüşüm alanı ilan edildi..

Van Merkez Dükkanlar projesinin temeli atıldı!

Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından şehir merkezinde yıkımı tamamlanan 47 eski yapının yerine hayata geçirilecek “Merkez Dükkanlar Projesi”nin temel atma töreni yapıldı.

Van'daki 520 bina yenilendi!

Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahsum Semerci, kentsel dönüşüm ve yenileme projelerinden bahsetti. Semerci, depremde yıkılan bin 65 civarındaki bağımsız yapı ve 362 iş yerinin dönüşümünün gerçekleştiğini söyledi.

Van’da inşat sezonu başladı!

Bahar havasının gelmesiyle Van’da inşat sezonu başladı. Bölgede, yarım kalan inşaat projeleri kaldığı yerden devam edecek.

Van'da imar sorunları çözülüyor!

Van Büyükşehir Belediyesinin haftanın Salı ve Cuma günleri öğleden sonra yaptığı halk günleri toplantısında bölgenin sorunları konuşuluyor.

Van'da inşaat sektörü Mart'ta hareketlenecek!

Vali İbrahim Taşyapan’ın genel sekreterliğine başlayan Mehmet Yaşar, kentteki ziyaretlerini sürdürüyor. Yaşar, otogar, imar sorunu, ilçelerdeki sıkıntılar, belediyenin borçları gibi önemli konuları değerlendirdi.

Van'daki hasarlı konutlar yıkılıyor!

Van’da beş yılı aşkın bir süre önce meydana gelen iki büyük depremin ardından hasarlı olan binaların yıkımı da sürüyor. Bu arada deprem sonrası hasarlı olmayan bazı yapıların da kentsel dönüşüm veya başka sebeplerden dolayı yıktırıldığı belirtiliyor.

Van Erciş'te kentsel dönüşüm başladı!

Depremde en büyük yarayı alan ilçe olan Erciş'te başta Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci'nin olmak üzere yaptığı girişimler sonuç verdi

Van'da ağır hasarlı 11 bin 300 konut yıkılacak!

Van'da ağır hasarlı 11 bin 300 bina yıkım bekliyor.Van AFAD Müdürü Uçar,"Ağır hasarlı binaların yıkımına ilişkin ihale yapılacağı bakanlığımızca tarafımıza bildirilmiştir"dedi.

Van'da depremden sonra kaliteli inşaatlar yapılıyor!

2011 yılının Ekim ve Kasım aylarında meydana gelen depremlerin ardından Van'da çok yeni ve kaliteli inşaatlar yapılmaya başlandı. Son zamanlarda inşa edilen birçok binanın beton ve demir kalitesinin çok daha iyi olduğu görülüyor

Van, kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada!

2011 senesinde meydana gelen Van depreminin ardından; 26 bin 700 konut hak sahiplerine teslim edildi. AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van'ın kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Van Erciş'te kentsel dönüşüm tanıtım toplantısı yapıldı!

Van'ın Erciş ilçesinde "Kentsel Dönüşüm 2. Etap Projesi"nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm projesi Van Blokları’ndan başladı!

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesinin birinci etap startı Van Blokları’ndan verildi. 2 milyon 300 bin metrekare yeni yapı yapacaklarını belirten Başkan Demircan, “Buranın yüzde 80'ini vatandaşa veriyoruz'' dedi.

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm için ilk adım atılıyor!

Türkiye'nin en büyüğü olan Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi için ilk kazma yakında vurulacak. Söz konusu alan 2 milyon 250 bin metrekare büyüklüğe sahip. Kentsel dönüşümde ilk kazma Van Blokları'na vurulacak...

Van İpekyolu'ndaki 2 mahallede kentsel dönüşüm yapılacak!

Bakanlar Kurulu kararı gereğince, Van'ın İpekyolu İlçesi'ne bağlı Şerefiye ve Çarşı Mahalleleri'ndeki bazı alanlar kentsel dönüşüm alanı ilan edildi..

Van deprem ve kentsel dönüşüm çalıştayı sona erdi!

Van Büyükşehir Belediyesinin Van depreminin yıldönümünde gerçekleştirdiği “Deprem ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı” dün son erdi.

Kentsel dönüşüm elektrik talebinin büyümesinde etkili!

Enerjisa Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Kıvanç Zaimler, "Kentsel dönüşüm elektrik talebinin büyümesinde etkili rol oynuyor" dedi. 

Van Erciş'te kentsel dönüşüm ihalesi 15 Mayıs'ta!

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Van Erciş'te hayata geçecek kentsel dönüşüm projesiyle ilgili bilgi verdi. Çifti, dönüşüm ihalesinin 15 Mayıs'ta gerçekleşeceğini söyledi.

Van Erciş Kentsel Dönüşüm projesi halka anlatıldı!

Van’ın Erciş ilçesinde TOKİ ile Erciş Belediyesi arasında 2012 yılında imzalanan protokoller kapsamında başlatılan Van Erciş Kentsel Dönüşüm projesi halka anlatıldı.

Erciş'te kentsel dönüşüm koordinasyon kurulu oluşturuldu!

Van’ın Erciş ilçesinde kentsel dönüşüm projesiyle ilgili konuların daha hızlı yürütülmesi amacıyla “Kentsel Dönüşüm Koordinasyon Kurulu” oluşturuldu.

Van Kara Yusuf Paşa Camii kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıyor!

Van'ın Erçiş ilçesinde kentsel dönüşüm birinci etap çalışmaları devam ediyor. Kentsel dönüşüm birinci etap çalışmalarına eski Kara Yusuf Paşa Camisi'nin yıkımıyla sürdürülüyor.

Van Erciş'te kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Van’ın Erciş ilçesinde, TOKİ tarafından 44 hektar alan içerisinde yapılacak olan kentsel dönüşüm birinci etap çalışmaları eski Kara Yusuf Paşa Camisi’nin yıkımıyla start aldı.

Van Erciş'te kentsel dönüşüm ödemeleri yapıldı!

Van’ın Erciş ilçesinde kentsel dönüşüm 1. etap ödemelerinin 1 Nisan 2016 tarihi itibarıyla banka hesaplarına yatırıldığı belirtildi.Kentsel dönüşüm ödemeleri Erciş’e birçok alanda rahat nefes aldıracak.

van kentsel dönüşüm Haberi

van kentsel dönüşüm

Van'da 23 Ekim 2011'de yaşanan ve büyük yıkıma sebebiyet veren 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki iki deprem sonrasındaki yaralar, devletin yaptığı yatırımlar ve yurdun dört bir yanından gönderilen yardımlarla kısa sürede sarıldı. Van'ın yeniden inşası için TOKİ, kenti şantiyeye çevirdi. Sabah'tan Hüseyin Kaçar'ın haberine göre; depreme dayanıklı evler vatandaşlar mağdur olmaksızın kısa sürede teslim edildi.

Depremin üzerinden geçen 10 sene geçen zamanda merkez Edremit, İpekyolu, Tuşba ve Erciş ilçelerinde 17 bin 489 konut TOKİ tarafından yapılarak depremzedelere teslim edildi. Büyükşehir Yasası mahalle statüsüne geçen köylerde de 8 bin 500 konutun inşası bitirerek hak sahiplerine teslim edildi. Depremde kullanılmaz hale gelen 33 cami, 15 okul, 139 işyeri, 9 alışveriş merkezi, 3 bin 194 ahır yeniden inşa edildi.

Van Valisi ve Büyükşehir...