20 / 04 / 2024

Varlık Vergisi

Varlık Vergisi

1948 yılında mülkiyeti Yusuf İzzeddin Efendi'nin mirasçılarına ait olan KüçükÇiftlik Park'ta, arazi sahipleri, lunapark ve gazino kurmak istemişler. Mali vaziyetinden dolayı parkı istimlak edemeyen Belediye, arazi sahipleri tarafından gelen teklifi değerl

1946 yılında KüçükÇiftlik Park istimlak edilecek!

Varlık Vergisi'nin tahsili sırasında Şehzade Yusuf İzzeddin Efendi'nin mirasçılarına ait olan, Maçka Demokrasi Parkı'nın yanında bulunan, KüçükÇiftlik Parkı İstanbul Belediyesi 1946 yılında istimlak etme kararı almış.

1943 yılında Florya Çiftliği satılacak!

1943 yılında Bakırköy Mal Müdürlüğü tarafından verilen ilanla Florya Çiftliği satışa çıkarılacakmış. Varlık Vergisi dolayısıyla satışa çıkarılan eski adıyla Kalitarya Çiftliği'ne 184 bin 852 lira değer biçilmiş.

1943 yılında İstanbul Belediyesi Serkldoryan'ı satın alacak!

1943 yılında İstiklal Caddesi'nde bulunan tarihi Serkldoryan binası ile müştemilatının sahipleri, Varlık Vergisi borçlarından dolayı, Emek Sİneması'nın da bulunduğu binayı Belediye'ye 1.5 milyon liraya satmak istemişler.

Jak Kamhi Haliç kıyısındaki arazilerin ailesine ait olduğunu açıkladı!

İşadamı Jak Kamhi kitabında Unkapanı'ndan Eyüp'e kadar olan Haliç kıyısındaki arazilerin çoğunluğunun ailesine ait olduğunu açıkladı. Jak Kamhi, arazilerin istimlak projesiyle artık kendilerinde olmadığını söyledi

Varlık barışında son günler! Başvuru süresi Cuma günü bitiyor!

Mükellefler tarafından verilmesi zorunlu olan kira dahil yıllık gelir beyan etme süresi ve Varlık Barışı uygulamasından yararlanmak için son tarih 31 Mart Cuma günü. Ticari, mesleki ve zirai faaliyetinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri, beyannamelerini elektronik ort

TF Varlık Kiralama'nın 50 milyonluk kira sertifikasına onay!

TF Varlık Kiralama'nın 50 milyon TL tutarındaki 212 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracına ilişkin tertip ihraç belgesi başvurusu, SPK tarafından onaylandı.

TF Varlık Kiralama kira sertifikası için SPK'ya başvurdu!

TF Varlık Kiralama A.Ş. kira sertifikası ihracına ilişkin gerekli iznin alınması adına Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yaptı.

Ziraat Katılım Varlık Kiralama'nın kira sertifikası borsada!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama A.Ş'nin 200 milyonluk kira sertifikası 23 Şubat 2018'de borsada işlem görmeye başlayacak. 

Vakıf Varlık Kiralama 135 milyonluk kira sertifikası sattı!

Vakıf Varlık Kiralama 135 milyon TL tutarlı, 120 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikasının satışını tamamladı.

Vakıf Varlık'tan 120 milyon TL'lik kira sertifikası ödemesi!

Vakıf Varlık Kiralama A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) pay dışında sermaye piyasası aracı işlemlerine ilişkin açıklama yaptı..

TF Varlık Kiralama kira sertifikası ihracı için başvuru yaptı!

TF Varlık Kiralama A.Ş. kira sertifikası ihracına ilişkin gerekli iznin alınması için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yaptı..

Katılım Varlık Kiralama 500 milyonluk kira sertifikası ihraç edecek!

Katılım Varlık Kiralama 500 milyon TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edecek. 

Katılım Varlık Kiralama 200 milyonluk kira sertifikası sattı!

Katılım Varlık Kiralama 200 milyon TL tutarlı, 728 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikalarının nitelikli yatırımcıya satışını tamamlandı. 

TF Varlık Kiralama 2017 finansal tablo!

TF Varlık Kiralama A.Ş., 2017 yılına ait finansal tablosunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.  

Halk Varlık Kiralama 2017 faaliyet raporu!

Halk Varlık Kiralama, 2017 yılına ait faaliyet raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı. 

Halk Varlık Kiralama 2017 sorumluluk beyanı!

Halk Varlık Kiralama, 2017 yılı konsolide olmayan finansal tablolara ait sorumluluk beyanını Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı. 

Vakıf Varlık Kiralama 135 milyon kira sertifikası ihraç edecek!

Vakıf Varlık Kiralama'nın 135 milyon TL tutarında ve azami 130 gün vadeli yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için onay alındı.

Varlık Vergisi Haberi

Varlık Vergisi



KüçükÇiftlik Park


Arazi sahipleri Lunapark ve gazino kurmak istiyorlar


     Şehir imar planı mucibince Maçka sırtlarının aşağısında bulunan KüçükÇiftlik Park iki numaralı parkın sahası içinde bulunuyor. Bu arazi, eski Veliaht Yusuf İzzeddin Efendi veresesine aittir. Defterdarlık, Varlık Vergisi tahakkuk ve tahsili sırasında bu araziyi satılığa çıkarmış, Belediye'ye ihale edilmişti. Fakat bilahare veresenin teşebbüsü üzerine bu ihale bozulmuş ve Deftardarlık KüçükÇiftlik Park'ını vereseye, verdiği parayı da Belediye'ye iade etmişti. 

     Şimdi, KüçükÇiftlik Park iki numaralı park hududu dahilinde olduğu için -diğer boş arazi gibi buranın- ifrazı ile satılmasına imkan görülmemektedir. Diğer taraftan iki numaralı parkın tanzimi yüzünden Küçük...