25 / 04 / 2024

Vasinin satış yetkisi

Vasinin satış yetkisi

Bir kimse, vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere vasi tayin edebiliyor. Peki vasinin görevleri nelerdir? İşte vasinin görevleri ve sorumluluğu..

İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Borçluya Satış Yetkisi Verilmesine Dair Yönetmelik 2022!

İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Borçluya Satış Yetkisi Verilmesine Dair Yönetmelik bugünkü 31849 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bahçeşehir Gölet projesinde Danıştay'dan yeni karar!

İmar planları ve ruhsatları mahkeme kararıyla iptal edilen Bahçeşehir Gölet projesi için belediye başkanına tanınan satış yetkisi kararına ilişkin yeni bir gelişme meydana geldi.

Ayazağa’daki İBB’ye ait 40 taşınmazın satışına karar verildi!

Sarıyer Ayazağa'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'ne ait 40 adet taşınmazın üzerinde yapısı bulunan ve yapı kayıt belgesi almış olan vatandaşa satış yetkisi verildi.

Kayaşehir'in projeleri çok kazandıracak!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul Başakşehir’de hayata geçirilen ve satış yetkisi Turyap’a verilen Emlak Konut Evleri Kayaşehir’de yerleşim ve yaşama hazır.

Bahçekent Emlak Konutları'nın yüzde 75'i satıldı!

Bahçekent Emlak Konutları'nda satış yetkisi Turyap'a verilen 504 dairenin yüzde 75'inin satışı 2,5 ayda tamamlandı. Projede fiyatlar 247 bin TL'den başlıyor.

Özelleştirme İdaresi'ne verilecek satış yetkisi tasarıdan çıkarıldı!

Gelen tepkiler üzerine hükümet, Atatürk’ün kurduğu kurumlara ait varlıkların ÖİB tarafından satılmasına imkan tanıyan maddeyi geri çekti.

Arnavutköy'de 57 arazi satışa çıktı!

Arnavutköy Belediyesi, içerisinde tarla ve çayır vasfında olan imara geçmemiş birçok arazinin de bulunduğu 57 yeri satışa çıkardı. 2015 yılı Eylül toplantısında, oybirliği ile satış yetkisi alan Belediye Başkan Baltacı her şeyin normal olduğunu savundu.

Avcılar Belediyesi borçları için arsalarını satıyor!

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, 6 meclis üyesiyle kavgalı olması nedeniyle borçlanma yetkisi alamıyordu. Kılıçdaroğlu devreye girdi, meclis üyeleri yumuşadı. Toprak, bu kararla birlikte borç içinde olan belediye için arsa satışlarına başladı.

Arnavutköy Belediyesi’nden kamu çalışanlarına 720 konut!

720 konutluk Hadımköy VEFA Konutları’nın 600’üne ait satış yetkisi Arnavutköy Belediyesi’nin iştirak firması ARAŞ’ ait olup, bu konutlar öncelikle Arnavutköy’de çalışmakta olan kamu çalışanlarına satılacak.

Alinur Aktaş'a 10 milyonluk satış yetkisi verildi!

İnegöl Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantıda; 20 bin metrekare alanda muhammen bedeli 10 milyon TL olan 19 parselin satışı için Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a oy birliği ile yetki verildi.

İnegöl'de 19 parselin satışına yetki!

İnegöl Belediyesi temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Gündemin ilk 6 maddesi imar komisyonuna havale edildi. İlçedeki 19 ayrı noktayla alakalı Başkanlığa satış yetkisi verildi.

Orman Genel Müdürlüğü'ne satış yetkisi!

Orman Genel Müdürlüğü'nün "OGM Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik, Genel Müdürlüğe özel mülkiyetindeki taşınmazların satışı ve kiralanmasıyla ilgili yetki veriyor.

KEV Tesisleri satılıyor!

Cumartesi günü yapılan kongrede KEV Tesislerinin satılabilmesi için KEV yönetimine yetki verildi. Satış yetkisi verildi verilmesine de belirsiz bir çok konu var.

Vasinin satış yetkisi Haberi

Vasinin satış yetkisi

Vasinin görevleri nelerdir?

Bir kimse, vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere vasi tayin edebiliyor. Peki vasinin görevleri nelerdir? Vasinin satış yetkisi var mıdır?


Vasinin görevleri..

A. Göreve başlama

I. Defter tutma

MADDE 438.- Vasiliğe atanma kararının kesinleşmesi üzerine vasi ile vesayet makamının görevlendireceği bir kişi tarafından, vakit geçirilmeksizin, yönetilecek malvarlığının defteri tutulur.

Vesayet altındaki kişi ayırt etme gücüne sahipse, olanak bulunduğu takdirde defter tutulurken hazır bulundurulur.


Koşullar gerektirdiği takdirde denetim makamı, vasi ve vesayet makamının isteği üzerine vesayet altındaki kişinin malvarlığının resmî defterinin tutulmasına karar verebilir. Bu defter, mirastaki resmî defterin alacaklılara karşı doğurduğu sonuçları doğurur ve oradaki usul uyarınca tutulur.


II. Değerli şeylerin saklanması

MADDE 439.- Kıymetli evrak, değerli eşya, önemli belge ve benzerleri, malvarlığının yönetimi bakımından bir sakınca yoksa, vesayet...