16 / 04 / 2024

Vasinin sorumlulukları

Vasinin sorumlulukları

Vasi, en basit anlamıyla reşit olmamış küçükler ile kanuni hakları kısıtlanmış kişilere mahkemece atanan yasal temsilci oluyor. Peki, vasinin sorumlulukları nelerdir? Vasi yetki sınırı nedir?

Vasinin görevleri nelerdir?

Bir kimse, vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere vasi tayin edebiliyor. Peki vasinin görevleri nelerdir? İşte vasinin görevleri ve sorumluluğu..

Ev sahibinin sorumlulukları nelerdir? 

Ev sahibinin, kanunen kiracılara birçok sorumlulukları vardır. Bu sorumluluklar sayesinde kiracılar, evde ikamet etme haklarından daha iyi şekilde yararlanabilir. Peki ev sahibinin sorumlulukları nelerdir ve neleri yerine getirmekle yükümlüdürler? İşte tüm bunların yanıtları...

Emlak danışmanı nedir? Emlak danışmanın sorumlulukları nelerdir?

Yıllardan beri süregelen mesleklerden olan emlak danışmanlığı, günümüzde de rağbet görüyor. Gayrimenkul sektörünün önde gelen mesleklerinden olan emlak danışmanı olmak için bazı prensipler vardır. Peki emlak danışmanı nedir ve sorumlulukları nelerdir?  İşte emlak danışmanlığı ile ilgili merak edilen

Emlakçının sorumlulukları nedir? Emlakçı hangi yükümlülükleri yerine getirmelidir?

Gayrimenkul bulma konusunda önemli bir rol oynayan emlakçı yetkilileri, günümüzde büyük bir sektörü oluşturmaktadır. Her meslekte olduğu gibi emlakçının da yerine getirmesi gereken bazı sorumlulukları vardır. Peki emlakçının sorumlulukları nelerdir ve neleri yerine getirmekte mükelleftirler?

Apartman yöneticisinin sorumlulukları nelerdir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında apartman yöneticisinin sorumluluklarını yazdı. Peki apartman yöneticisinin sorumlulukları nedir?

Apartman yöneticileri ne iş yapar? Hukuki sorumlulukları var mı?

İster site olsun, isterse bir apartman; yöneticilik artık bir meslek haline geldi. Peki yönetici ne iş yapar? Hukuki yönden sorumlulukları neler? İşte detaylar...

Koronavirüs salgını site yönetimlerinin önemini ve sorumluluklarını artırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında birçok kişi evde her zamankinden daha fazla vakit geçirdi. Bu durum site yönetim şirketinin görev ve sorumluluklarını da oldukça artırdı. 

4 maddede site yöneticisinin hak ve sorumlulukları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yöneticisinin hak ve sorumlulukları" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Yöneticinin sorumlulukları nelerdir?

Hem apartmanda, hem sitede yöneticilik artık adeta bir meslek oldu. Peki yöneticinin sorumlulukları nelerdir, sorunlar nasıl çözülür? Ödediğiniz aidatlara itiraz etmek mümkün mü?

Sitelerdeki güvenlik görevlisinin sorumlulukları nelerdir?

Sitelerde çalıştırılan güvenlik görevlilerinin sitenin güvenliğini sağlamak dışında site içerisindeki sorumlulukları nelerdir?

Evini kiraya veren malikin sorumlulukları!

Evini kiraya veren malikin bazı sorumlulukları bulunuyor. Söz konusu sorumluluklar Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte evini kiraya veren malikin sorumlulukları..

10 soruda paylı mülkiyette hak ve sorumluluklar nelerdir?

Paylı mülkiyette birden çok kimse, maddi olarak bölünmüş olmayan bir şeyin tamamına belli paylarla malik oluyor. Peki, paylı mülkiyette hak ve sorumluluklar nelerdir?

6 soruda kiracının sorumlulukları nelerdir?

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşme imzalayan taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, kiracının sorumlulukları nelerdir?

7 soruda apartmanda daire sahiplerinin hak ve sorumlulukları!

Bir apartmanda ikamet eden daire sahiplerinin birbirine ve apartmana karşı bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. İşte 7 soruda apartmanda daire sahiplerinin hak ve sorumlulukları..

Vasinin sorumlulukları Haberi

Vasinin sorumlulukları

Vasinin sorumlulukları nelerdir?

Vasi, en basit anlamıyla reşit olmamış küçükler ile kanuni hakları kısıtlanmış kişilere mahkemece atanan yasal temsilci oluyor.


Vasi tayini için Sulh Hukuk Mahkemesinde vasi tayini dilekçesi ile dava açmak gerekir. Peki, vasinin sorumlulukları nelerdir?


Vasinin sorumlulukları arasında defter tutma, değerli şeylerin saklanması, taşınırların satılması, paraların yatırılması ve taşınmazların satılması gibi görevler yer alıyor.


I. Defter tutma

MADDE 438.- Vasiliğe atanma kararının kesinleşmesi üzerine vasi ile vesayet makamının görevlendireceği bir kişi tarafından, vakit geçirilmeksizin, yönetilecek malvarlığının defteri tutulur.


Vesayet altındaki kişi ayırt etme gücüne sahipse, olanak bulunduğu takdirde defter tutulurken hazır bulundurulur.

Koşullar gerektirdiği takdirde denetim makamı, vasi ve vesayet makamının isteği üzerine vesayet altındaki kişinin malvarlığının resmî defterinin tutulmasına karar verebilir. Bu defter, mirastaki resmî defterin alacaklılara karşı doğurduğu sonuçları doğurur ve oradaki...