26 / 04 / 2024

Vasinin yapabileceği işlemler

Vasinin yapabileceği işlemler

Bir kimse, vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere vasi tayin edebiliyor. Peki vasinin görevleri nelerdir? İşte vasinin görevleri ve sorumluluğu..

SPK’dan Kızılbük GYO’yla ilgili işlemlere 195,5 milyon TL ceza!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kızılbük GYO ile ilgili işlemler nedeniyle 195,5 milyon Türk Lirası idari para cezası verdi.

EYT'liler dikkat! 12 nedenle işlemler iptal edilebilir...

EYT düzenlemesi ile emeklilik başvurusunda bulunan vatandaşların 1 milyon 632 bininin aylık bağlama işlemi biterken yaklaşık olarak 200 bin kişinin de başvurusunun reddedildiği açıklnadı. İşte haberin detayları...

Cari işlemler dengesi eylül ayında 1.9 milyar dolar fazla verdi 

Cari işlemler dengesi, eylül ayında piyasanın üstünde gerçekleşerek 1,88 milyar dolar fazlalık gösterdi.. Buna göre, net hata ve noksan kalemi eylül ayında 208 milyon dolar olarak kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Akitsiz işlemler ne anlama gelir?

Tapu işlemleri genelde sıkıcı olarak algılansa da aslında oldukça karışık olmayan prosedürlerdir. Bu işlemleri kolayca yönetebilmeniz için sadece dikkat etmeniz gereken bazı  hususlar vardır. Akitsiz işlemler de bunlardan biridir ve tapu işlemlerinde sıkça kullanılan bir terimdir.

Cari işlemler ağustosta 619 milyon dolar açık verdi

Türkiye'nin cari işlemler hesabı, ağustos ayında 619 milyon dolar açık verirken, enerji ve altın hariç cari işlemler piyasasında altı milyar yüz kırk dokuz milyon dolarlık fazla meydana geldi. İşte haberin ayrıntıları...

Miras intikali nedir? Miras intikali için hangi işlemler yapılmaktadır?

Miras intikali, hukuk terimlerinden biri olup belirli bir süreci temsil eder. Miras meselelerinde sıkça kullanılan bu terim, özellikle de mirasçıları ilgilendirmektedir. Peki miras intikali nedir, hangi süreci kapsar ve hangi işlemleri içerir? İşte miras intikali ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Gayrimenkul işlemlerinden Hazine'ye 27,4 milyar TL'lik katkı sağlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı bir son dakika açıklamasında 2023 yılının ilk 6 ayında gayrimenkul üzerine yapılan tüm işlemler vasıtasıyla Hazine'ye 27,4 milyar TL'lik katkı sağlandığını kaydetti.

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

Başkan Şahin: ‘Onaysız işlemlerden banka sorumludur’

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, onaysız işlemlere ilişkin açıklama yaptı. Şahin, müşterinin onayı dışında yapılan işlemler nedeniyle meydana gelebilecek tüm zarardan bankanın sorumlu olduğunu söyledi.

ATM’den işlem yapanlar sakın bu gaflete düşmeyin! Dolandırıcılar kol geziyor!

Bankaların ATM’lerinden gün aşırı milyonlarca kişi işlemler gerçekleştiriyor. Bundan dolayı da ATM'ler, dolandırıcıların en uğrak noktası oldu. İşte, dikkat edilmesi gerekenler!

Gayrimenkullerini satışa çıkaracaklar, noterlerde sistem değişti! Bakın artık nasıl olacak!

Artık isteyenler, ev alım-satım gibi tapu işlemlerini, satış ve devir işlemlerini noter aracılığıyla gerçekleştirebilecekler. Bu işlemler için gereken tapu harcının hesaplanan miktarına ek olarak, belirlenen ek noterlik ücretini de ödemeleri gerekecek. Bu değişiklikle, tapu işlemlerinde yeni bir dön

Binance’de spot işlemler neden geçici olarak durduruldu! İşte perde arkası

Popüler kripto para Binance'nin spot piyasa sistemindeki hatanın tüm dünyadaki Binance yatırımcıları için yapılan ticaret işlemlerinin durdurulmasına sebep olduğu tasdik edildi.

 EYT’de emeklilik işlemleri kaç günde sonuçlanır? İlk maaş Nisan’da yatacak mı?

Emeklilik dilekçelerini vermeye başlayan EYT’lilerin en çok merak ettikleri konuların başında “işlemler ne zaman sonuçlanır?” sorusu geliyor.  İşlemler kaç günde tamamlanacak? İlk başvuranlar emeklilik maaşını Nisan ayında alabilecek mi? İşte yanıtlar…

Vasinin yapabileceği işlemler Haberi

Vasinin yapabileceği işlemler

Vasinin görevleri nelerdir?

Bir kimse, vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere vasi tayin edebiliyor. Peki vasinin görevleri nelerdir? Vasinin satış yetkisi var mıdır?


Vasinin görevleri..

A. Göreve başlama

I. Defter tutma

MADDE 438.- Vasiliğe atanma kararının kesinleşmesi üzerine vasi ile vesayet makamının görevlendireceği bir kişi tarafından, vakit geçirilmeksizin, yönetilecek malvarlığının defteri tutulur.

Vesayet altındaki kişi ayırt etme gücüne sahipse, olanak bulunduğu takdirde defter tutulurken hazır bulundurulur.


Koşullar gerektirdiği takdirde denetim makamı, vasi ve vesayet makamının isteği üzerine vesayet altındaki kişinin malvarlığının resmî defterinin tutulmasına karar verebilir. Bu defter, mirastaki resmî defterin alacaklılara karşı doğurduğu sonuçları doğurur ve oradaki usul uyarınca tutulur.


II. Değerli şeylerin saklanması

MADDE 439.- Kıymetli evrak, değerli eşya, önemli belge ve benzerleri, malvarlığının yönetimi bakımından bir sakınca yoksa, vesayet...