29 / 03 / 2024

vefa hakkı nedir

vefa hakkı nedir

Vefa hakkında, taşınmaz satışını yapan kişilerde, satışı yaparken satın alan kişi üzerinde, söz konusu satışı yapılan taşınmazı geri alma hakkını elinde bulunduruyor. Peki, vefa hakkı nasıl kaldırılır?

Vefa hakkı nasıl tesis edilir?

Vefa hakkı, geri alım hakkı olarak da biliniyor. Vefa hakkı satanın, sattığı taşınmaz malı müşteriden geri satın alma hakkını saklı tutması anlamına geliyor. Peki, vefa hakkı nasıl tesis edilir?

Vefa geri alım hakkı nedir?

Mal sahibinin sattığı taşınmazı müşteriden geri alma hakkı bulunuyor. Bu hak tapuya 10 yıl için tesis edilebiliyor. Peki, vefa geri alım hakkı nedir?

Vefa hakkı kaç yıl geçerli olur?

Bir malı satanın, sattığı malı geri alma hakkının tapuda kayıt altına alınması işlemine Vefa hakkı deniyor. Peki, bu hak kaç yıl tesis edilebilir? Vefa hakkı kaç yıl geçerli olur?

Vefa hakkı sözleşmesi!

Vefa hakkı, geri alım hakkı olarak da biliniyor. En çok 10 yıl için tesis edilebilen vefa hakkının kullanılabilmesi için, noter tarafından düzenlenen sözleşmenin imzalanmış olması gerekiyor. İşte vefa hakkı sözleşmesi...

Vefa hakkı nasıl kullanılır?

Geri alım hakkı olarak da ifade edilen vefa hakkı, satanın, sattığı taşınmaz malı müşteriden geri satın alma hakkı olarak ifade ediliyor. Peki vefa hakkı nasıl kullanılır?

İştira nedir?

İştira nedir?: İştira hakkı, resmi sözleşmeye ya da ölüme bağlı tasarrufa dayanan, tek taraflı irade beyanıyla bir malı satın almak hakkı olarak tanımlanıyor. İştira hakkına alım hakkı da deniyor...

Vefa hakkının tanımı!

Vefa hakkının tanımı nedir? Vefa hakkı ne anlama geliyor? Vefa hakkının tanımı ve vefa hakkı konusunda merak ettiğiniz tüm bilgiler deatylı olarak haberimizde yer alıyor..

Geri alım hakkı ne demektir?

Gayrimenkul alım-satım işlemi ile ilgili olan geri alım hakkı ne ifade ediyor merak ediyorsanız, haberimizi inceleyebilirsiniz. Geri alım hakkı ne demektir, detayları...

Geri alım hakkı nedir?

Satıcı, sattığı malı geri alım hakkı ile belirlenen süre zarfı içinde alıcısından geri alabiliyor. Bu durumu niteleyen geri alım hakkı nedir, detayları haberimizde...

Vefa hakkı nedir?

Gayrimenkul sektörüyle ilgili olan vefa hakkı nedir, merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Vefa hakkı ne demektir?

Satılan malın belli bir süre içinde geri alınması hakkını ifade eden vefa hakkı ne demektir, detayları haberimizde...

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Şufa hakkı nedir?

Türkiye'de mülkiyet hukuku denilince, gayrimenkul sahipliğinden satışına kadar geniş bir alanı kapsamaktadır. Buna göre, tapusu hisseli olan kişilerin nelere dikkat etmesi gerekir. 

Çıplak mülkiyet nedir?

İntifa hakkı taşınmaz mallar üzerinde kurulan ve sahibine tam kullanma hakkı veren bir ayni haktır. Bu hak ayni haklar arasında en geniş kapsamı sunar ve bu nedenle hak sahibine taşınmazı kullanma ve faydalanma hakkını verir. Peki çıplak mülkiyet hakkı nedir, ne işe yarar?

İntifa hakkı nedir? İntifa hakkı nasıl kazanılır?

İntifa hakkı hukuki bir terim olup önemli bir anlam taşır. Miras bağlamında kullanılan bu terim mal varlığı sahiplerini ilgilendirir. Peki intifa hakkı nedir, nasıl kazanılır, özellikleri nelerdir? İşte intifa hakkı ile ilgili önemli bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz...

Geri alım (vefa hakkı) nedir?

Geri alım (vefa hakkı) gayrimenkul alanında kullanılan bir hukuki terim olarak karşımıza çıkıyor. Taraflar arasında geçerli olan geri alım hakkının ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Peki geri alım (vefa hakkı) nedir, ne anlama gelir ve nasıl kullanılır? İşte geri alım hakkı ile ilgili bilgiler…

Rehin hakkı nedir? Çeşitleri nelerdir?

Rehin hakkı, taşınmaz ürünlerinde önemli bir hakkı ifade eder. İki farklı türde rehin hakkı, özellikle de alacaklı için önemlidir. Peki rehin hakkı nedir, çeşitleri nelerdir ve ne işe yarar? İşte rehin hakkı ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Üst hakkı nedir? Üst hakkı devredilir mi?

Üst hakkı, gayrimenkul alanında önemli terimlerden biri olarak kabul ediliyor. Taşınmaz ürünlerde belirli bir hakkı temsil ettiği için bilinmesi önem taşıyor. Peki üst hakkı nedir, ne anlama gelir, özellikleri nedir ve devredilebilir mi? Üst hakkı terimi ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Şufa hakkı nedir? Şufa hakkı nasıl engellenir?

Şufa hakkı, Türk Borçlar Kanunu’nda düzenlenen haklardan biridir. Mal alım satışında mal sahibine hak tanıdığı için önemli bir kavramdır. Peki şufa hakkı nedir, hangi durumlarda geçerlidir veya geçerli değildir, şufa hakkı nasıl engellenir? Şufa hakkı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

İştira hakkı nedir? İştira hakkı sözleşmesi ne işe yarar?

Hukuki ve gayrimenkul kavramı olan iştira hakkı, özellikle de mülk sahibi olmak isteyenleri ilgilendiriyor. Mülkün satın alım sürecinde bu hakkın önemli olduğu biliniyor. Peki iştira hakkı nedir, iştira sözleşmesi nedir ve ne işe yarar? İşte iştira hakkı ile ilgili tüm detaylar…

Zilyetlik nedir? Zilyetlik türleri nelerdir?

Mülk sahiplerini ilgilendiren zilyetlik, kanuni bir hakla sağlanan bir kavramdır. Taşınır veya taşınmaz varlıklara sahip olan kişiler zilyet hakkına sahip olabilir. Peki zilyetlik nedir, zilyetlik türleri nelerdir ve zilyetlik hakkı nedir? İşte zilyetlik ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Vefa hakkı nedir? Vefa hakkı nasıl kullanılır?

Geri alım hakkı olarak da adlandırılan vefa hakkı, gayrimenkul terimlerinden biridir. Bu haktan genelde banka kredisini ödemekte zorlanan kişiler yararlanabilmektedir. Peki vefa hakkı tam olarak nedir ve vefa hakkı nasıl kullanılır? İşte vefa hakkı ile ilgili tüm merak edilenler…

Tapuda intifa hakkı ne demek? İntifa hakkı nedir?

İntifa hakkı, gayrimenkul konusunda pek çok kişi tarafından merak edilen bir kavramdır. İntifa hakkının ne anlama geldiğini ve devredilebilir mi yoksa devredilemez mi gibi sorular, bu kavramla ilişkili olduğu için net bir cevap aranmaktadır. Peki intifa hakkı nedir ve tapu ne anlama gelir?

Sükna hakkı nedir? Sükna hakkı devredilir mi?

Gayrimenkul piyasasında sıkça kullanılan sükna hakkı, merak edilen kavramlardan biridir. Oturmak ve ikamet etmek anlamlarına gelen bu kavram kiracılar ve mülk sahiplerini de ilgilendirmektedir. Peki sükna hakkı nedir, sükna hakkı devredilebilir mi ve nasıl kurulur sorularının yanıtları…

İntifa hakkı nedir? Ölüm halinde gayrimenkul kime kalır?

"Halk arasında ölene kadar benim öldükten sonra senin" olarak ifade edilen kuru mülkiyet ve intifa hakkında söz konusu gayrimenkul üzerindeki haklar nedir?

vefa hakkı nedir Haberi

vefa hakkı nedir

Vefa hakkı nasıl kaldırılır?

Vefa hakkı, taşınmazlarda kullanılan haklardan biri olarak ortaya çıkıyor. Vefa  hakkında, taşınmaz satışını yapan kişilerde, satışı yaparken satın alan kişi üzerinde, söz konusu satışı yapılan taşınmazı geri alma hakkını elinde bulunduruyor.


Satılan taşınmazın alıcıdan geri alınma hakkının saklı tutulması durumunda, alan kişinin gayrimenkulü satışa çıkarması durumunda ilk olarak geri alım hakkı olan eski malike bildirmesi gerekiyor. Bu hakkı kişi kullanmak istemezse başka kişilere satılabiliyor. 


Bu hak tesisi en fazla 10 yıl süreli olarak yapılabiliyor. Sözleşme noterden düzenleme şeklinde yapılıyor. Eğer taraflar uygun görürde geri alım hakkı tapu kütüğüne de şerh edilebiliyor. Bu hakkın varlığı yeni malikin taşınmaz üzerindeki haklarını kullanmasına engel olmuyor. 


Örneğin taşınmazı kullanabiliyor veya kiraya verebiliyor.  Yalnızda sözleşme sürecinse taşınmazı satmadan önce ilk olarak hak sahibine bildirmesi...