19 / 04 / 2024

vekalet nasıl verilir

vekalet nasıl verilir

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, tapu dairelerinde sıklıkla verilen vekâletli işlemlerinde önemli detayları anlattı. İşte o haber..

Miras taksim sözleşmesi vekaletname!

Miras taksim sözleşmesi vekaletnamesi gerçek yada tüzel kişilerin kendilerini temsil etmeleri amacıyla atanan kişilere veriliyor. Vekaletnamede miras bırakanın adı, soyadı ve intikal eden malın bilgilerinin yazılmış olması önemlidir...

Vekaletle tapu alınır mı?

Vekaletle tapu alınır mı? sorusuna verilen evet cevabının yanı sıra şu bilgiyi de eklemek gerekir. Vekaletle tapu işlemi yapılabilmesi için herhangi bir durumdan dolayı tapu dairesine gidemeyecek kişinin bir başkasına noter aracılığıyla vekalet vermesi ge

Vekalet nasıl verilir?

Herhangi bir hukuki işlem süresinde, söz konusu işlemlerin sağlanması için yerinize başka birini vekaletname ile atayabiliyorsunuz. Peki vekalet nasıl verilir? İşte yanıtı...

Kira beyannamesi nasıl verilir? Evi kirada olanlara vergide indirim müjdesi: Kira gelir vergisi ödeme 2024!

Kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi ve kira geliri vergisi ödemesi için kritik süreç başladı. Bu ay ev sahiplerinin bunu yapması gerekiyor. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi ödeme 2024! 

Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Geçen sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi merak ediliyor. Peki Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Ev satmak için vekalet nasıl verilir?

Farklı nedenlerle tapu işlemlerini bizzat gerçekleştiremeyeceğiniz durumlarla karşılaştığınızda, istediğiniz gayrimenkulu satın almak için vekalet verme yöntemini tercih edebilirsiniz. Eviniz, iş yeriniz, arsanız veya tarlanız gibi çeşitli taşınmazlar için bu işlemi yapabilirsiniz.

Avukata verilen vekalet nasıl iptal edilir?

Vekalet iptali, kısaca vekalet veren kişiden yetkinin tamamen alınmasına denir. Vekalet iptali, belirli süreçler içerisinde gerçekleştirilen bir işlemdir. Peki vekalet iptali nedir, nasıl yapılır ve örneği nedir? İşte vekalet iptali ile ilgili olan kapsamlı bilgiler...

Vekalet nasıl verilir? Vekalet için hangi belgeler gerekli?

Vekalet verme, noterlik tarafından gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu işlem için gereken bazı belgeler vardır. Vekalet verme süreci birçok çeşitte olduğu için belgeler de buna bağlı olarak farklılık göstermektedir. Peki vekalet nasıl verilir ve hangi belgeler gereklidir?

Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesi nedir?

Schengen vizesi almak isteyenler Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesi kimlere verilir? sorularına yanıt arıyor. İşte merak edilen tüm detaylar...

Muharrem İnce adaylıktan çekildi: Oy pusulalarında değişiklik olacak mı? Nasıl oy verilir?

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylıktan çekildi. BU gelişmenin ardından vatandaşlar nasıl oy vereceklerini ve oy pusulalarında değişiklik olup olmayacağını araştırmaya başladı.

Evi, iş yeri kirada olanlar dikkat! Geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bunu yapın! Gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Milyonlarca ev ve iş yeri sahibi, Mart ayının gelmesiyle beraber kira gelir vergisinin nasıl hesaplanacağını araştırıyor. Peki kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? 

Ramazan paketi yardımı nasıl alınır? Ramazan kolisi yardımı için nereye başvurulur? Ramazan kolisi kimlere verilir?

Ramazan paketi, Ramazan ayına az bir süre kala gündemi meşgul eden konulardan biri haline geldi. Peki Ramazan paketi yardımı nasıl alınır?

TOGG ön siparişi nasıl verilir? TOGG ön sipariş ne kadar?

TOGG’a dair merak edilen sorular son hızla sorulmaya devam ediliyor. İşte “TOGG ön siparişi nasıl verilir?” sorusu ve diğer merak edilen soruların yanıtları!

Ramazan kolisi yardımı başvurusu nasıl yapılır? Ramazan kolisi yardımı kimlere verilir?

Ramazan kolisi yardımına dair vatandaşlar sorular sormaya başladı. Ramazan kolisi başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte detaylar!

EYT’li emeklilik dilekçesi ne zaman verilir? E-devletten EYT başvurusu nasıl yapılır?

EYT’liler için yapılan düzenlemenin meclisten geçti. Sırada başvuru süreci yer alıyor. Peki “EYT’li emeklilik dilekçesi ne zaman verilir? E-devletten EYT başvurusu nasıl yapılır?” İşte detaylar!

vekalet nasıl verilir Haberi

vekalet nasıl verilir

Günümüzde birçok vekâletin hatalı verildiğine dikkat çeken Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Bugün bir notere gidip standart bir alım vekâleti verdiğinizde, adınıza ipotekli hatta hacizli bir taşınmaz, çok düşük bir bedel gösterilerek satın alınabilir. Verdiğiniz bir satış vekâleti ile de, taşınmazınız çok yüksek bir rakama satışa konu olabilir hatta bu vekâlet sınır belirtilmediyse diğer tapu dairelerinde bile kullanılabilir. Genel vekâletname ile de tapu dairelerinde işlem yapılamaz. Bu kadar hassas bir konuda dikkat ederek yetki verilmelidir.” dedi.


İşlem Yapılınca Vekâletname Sona Ermez

Vekaletnamelerin yetki sınırlarını belirtir şekilde sadece o taşınmaz için verilmesi gerektiğini ve mümkün olduğu kadar süreli verilmesini de belirten Özelmacıklı “Verilen vekaletin aslı tapu dairesinde kalsa bile, süresi içinde ise ve azil edilmedikçe, aynı tapu müdürlüğünde tekrar tekrar...