05 / 05 / 2024

Veraset ilamı niçin alınır

Veraset ilamı niçin alınır

Veraset ilamı nasıl çıkarılır, veraset ilamı ne işe yarar gibi sorularınızın yanıtı ve detayları haberimizde...

Yabancılar Türkiye'den artık niçin konut almıyor? İşte yanıtı...

Kripto fenomeni Murat Ali Calman yabancıların Türkiye'den artık neden konut satın almadığını açıkladı. Peki yerli yatırımcılar neden yurt dışından konut alıyor? Yabancılar niçin yurt içinden konut kiralıyor? İşte nedenleri...

Konut yatırımcısı Dubai'ye akın etti ve ilk sıralara yerleşti! Niçin Dubai tercih ediliyor?

Türk yatırımcılar Dubai'ye akın etti. İlk kez Türkler Dubai'de konut yatırımında ilk sıralara yerleşti. Niçin Dubai tercih ediliyor?

Türk yatırımcılarının Dubai'ye ilgisi artıyor! Dubai niçin bu kadar çok tercih ediliyor? İşte nedenleri...

Son dönemlerde Türk yatırımcılarının Dubaiye ilgili çığ gibi büyüdü. Yatırımcıların Dubai'de yatırım yapmasının bazı nedenleri bulunuyor. Yatırımcılar niçin Dubai'yi tercih ediyor?

Tebernüş Kireçci konut yatırımcıları yurt dışına kaçıyor diyerek seslendi: Tehlikenin niçin kimse farkında değil?

Konut satışları ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. Bu durumun konut piyasasında olumsuz gelişmelere neden olacağını belirten Tebernüş Kireçci ''  Tehlikenin niçin kimse farkında değil?'' diyerek isyan etti. İşte detaylar...

Ev sahipleri ile kiracıların kavgası niçin bitirilemiyor? 

Ülke genelinde ev sahibi ve kiracılar arasındaki kavgalar her geçen gün artarak devam ediyor. Peki ev sahipleri ile kiracıların kavgasını bitirmek çok mu zor? Niçin bitirilemiyor? 

Warren Buffet tarzı Türkiye'de niçin başarılı olmaz?

Amerikalı iş insanı Warren Edward Buffett, Berkshire Hathaway yatırım şirketinin CEO'su ve en büyük hissedarıdır. Küçük yaşta yatırım yapmaya başlayan Buffett'in tarzı Türkiye'de başarılı olur mu? İşte detaylar...

Deprem profesörlerinin yorumları vatandaşları ikiye böldü! Hangi profesöre inanalım? Niçin?

Yurt genelinde süren sarsıntılar gündemde yer almaya devam ediyor. Deprem korkusu vatandaşları tedirgin ederken, deprem profesörleri tarafından ise farklı yorumlar gelmeye devam ediyor. Peki hangi profesöre inanalım? Niçin?

Eski binalarda kapılar niçin yüksekti?

Eski saray, ev, köşk ve binaların kapıları günümüzdeki yapılara göre daha yüksekti. Peki, Eski binalarda kapılar niçin yüksekti? 

Veraset ilamı (mirasçılık belgesi) nedir?

Veraset ilamı, bir kişinin vefat ettiğinde geride bıraktığı malvarlığı değerlerini belirlemek ve bu varlıklar üzerinde yasal hak sahibi olan mirasçıların bu haklarını ispat etmelerini sağlayan resmi bir belgedir. Özellikle tenkis davaları ve izale-i şüyu davaları gibi hukuki süreçlerde kullanılır.

Milyon dolarlık dev arazide sır perdesi aralandı! Bir grup milyoner sıfırdan şehir inşa etmek istiyor!

California’nın kuzeyinde bulunan kırsal alandaki büyük bir arazi 2018’de satın alınarak ayrıntıları sırra kadem basarken, milyon dolarlık dev arazi hakkındaki sır perdesi bu hafta aralandı. Peki bu araziye ne olacak? Bu araziyi kimler, niçin aldı?

Ölüm veraseti ne demek? Veraset nedir nasıl yapılır?

Veraset ilamına dair yanlış bilinen bazı noktalar vardır. Öncelikle yazımızda veraset nedir ve nasıl yapılır? sorusuna odaklanalım. İşte bu konuda sorulan sorular ve yanıtları!

Ölen kişinin veraset ilamı nasıl alınır?

Veraset ilamı nedir, Ölen kişinin veraset ilamı nasıl alınır? soruları aileden miras kalma durumunda sık sık sorulmaktadır. İşte o sorulan soruların yanıtları!

Thodex'in CEO'su Faruk Fatih Özer yakalandı! 40 bin 562 yıla kadar hapsi isteniyor!

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Thodex'in kırmızı bültenle aranan kurucusu firari Fatih Özer, Arnavutluk'ta yakalandığı ve emniyet güçleri tarafından Türkiye'ye iade işlemlerine başlandığı söylendi. Peki, Faruk Fatih Özer kim? Niçin 40 bin 562 yıla kadar hapsi isteniyor? İşte detaylar..

Veraset ilamı niçin alınır Haberi

Veraset ilamı niçin alınır

Veraset ilamı nasıl çıkarılır?

Veraset ilamı, bir kimsenin ölümü ile geride kalan miras için yasal mirasçıların kimler olduğunu gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu belgede mirasçıların kimler olduğu, mirastaki payları gibi bilgilere yer veriliyor. Peki "Veraset ilamı nedir?" sorusunu yanıtladıktan sonra "Veraset ilamı nasıl alınır 2013?" sorusunu yanıtlayalım.


Veraset ilamı nasıl çıkar?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, veraset ilamı bir kimsenin ölümü vuku bulduğunda geride bıraktığı mal varlığının kimlere hangi oranda kaldığını yasal olarak gösteren belgedir. Bu belgenin temin edilebilmesi için Sulh Hukuk Mahkemeleri'ne müracaat edilmesi yeterli oluyor.


Veraset ilamı için gerekli belgeler 2013..

Söz konusu belgenin alınabilmesi için, mirasçı olduğunu düşünen herkes Sulh Hukuk Mahkemesine başvuruda bulunabiliyor. Veraset ilamı için gerekli belgeler arasında "Ölüm belgesi" ile "Nüfus Kayıt Örneği" bulunuyor. Bu belgeler ile...