29 / 03 / 2024

vergi borcu yapılandırma

vergi borcu yapılandırma

Hazine ve Maliye Bakanlığı ev sahiplerine yapılandırmadan faydalanmaları için mektup gönderdi. Mektupta kira geliri elde edemeyen ve eden ev sahipleri için yapılandırma şartları açıklandı.

Emlak borçları yapılandırmasında son tarih 31 Ağustos! 

Milli Emlak Genel Tebliğ'inde vadesi geçen bazı ödemeler için yapılandırma olanağı tanındı. Yeni yapılandırma için son başvuru tarihi 31 Ağustos. 

Henüz başvurmadıysanız dikkat! Son gün 31 Aralık!

Yapılandırma imkanı başladı ve başvurular 31 Aralık'a kadar devam edecek. Başvuru ve ödemeler ise internet üzerinden rahatlıkla yapılıyor. İşte tarihi barış fırsatıyla ilgili tüm merak edilenler...

Yeniden düzenlendi! Yüzde 90 indirim!

Kamu borçlarına yönelik yapılandırmanın ayrıntıları, yayımlanan tebliğle düzenlendi. Vergi ve idari para cezaları için yapılandırma hakkından faydalanacak borçluların, ödemelerini peşin yapmaları durumunda, Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarların yüzde 90’ı silinecek.

Vergi yapılandırma başvuruları bayramda yapılabilecek!

Gelir İdaresi Başkanlığı, yeniden yapılandırma başvurularını Ramazan Bayramı süresince de internetten almaya devam edecek...

Vergi affı yerine, 'itibar' geliyor!

Maliye Bakanlığı’nın “vergi yeniden yapılandırmalarına son verecek düzenleme” çalışmaları netlik kazanıyor. vergi borcunu ödeyemeyen mükellefin geçmiş performansları ve ileriye dönük planları düzenlemelerde büyük rol oynayacak.

Vergi borcunu yapılandıranlar için önemli uyarı!

Yapılandırma kapsamında binlerce vatandaşın başvurusunu aldıklarını belirten Altındağ Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Orhan Babuccu, vatandaşları önemli bir konuda uyardı...

Toplam 77,6 milyar TL'lik vergi yapılandırıldı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal önemli açıklamalarda bulunuyor. "Toplam 77,6 milyar TL alacak yapılandırıldı" diyen Ağbal şöyle devam etti:

Yapılandırma 64 milyara ulaşıldı!

Milyonlarca vatandaşın borçlarının yeniden yapılandırılmasına imkan sağlayan düzenleme için başvuru süresi dün doldu. Devletin bu düzenleme ile kasasına 70-75 milyar lira civarında bir tutarın girmesi bekleniyor.

Vergi borcu yapılandırmada son gün bugün!

6736 sayılı kanun kapsamında vergi borçlarına yapılandırma işlemi bugün sona eriyor. Yapılandırmada kapsamında verginin anaparası ödenecek, gecikme zamları alınmayacak.

Vergi borcu yapılandırma soru ve cevapları!

6736 sayılı Kanun ile bazı vergi borçlarına yönelik yapılandırma fırsatı sunuluyor. Yapılandırma için müracaatlar en son 25 Kasım'da alınacak.

Mamak Belediyesi'nden yapılandırma uyarısı!

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6736 Sayılı Kanun’dan faydalanmak isteyen vatandaşlar borçlarını 25 Kasım’a kadar yapılandırabilecek.

Vergi borcu yapılandırmada yeni fırsat!

Vergi borcu olan milyonlarca kişiyi ilgilendiren vergi yapılandırması için son başvuru tarihi 31 Ekim’den 25 Kasım 2016 tarihine kadar uzatıldı.

Yıldırım Belediyesi'nden vergi hatırlatması!

Yıldırım Belediyesi'ne vadesinde ödenmemiş; bina, arsa, arazi, ilan ve reklam, çevre temizlik vergisi ile yol harcama katılım payı borcu bulunan mükelleflerin borçlarına ödeme kolaylığı ve faiz indirimi imkanı sağlanan ödeme hizmetinde başvurular sürüyor.

Vatandaş vergi yapılandırmada interneti tercih etti!

Gelir İdaresi Başkanı (GİB) Adnan Ertürk, "Bugün itibarıyla yapılandırmadan yararlanmak için yapılan başvuru sayısı 3 milyon 700 bin civarında, bunun 2 milyon 50 bini internet üzerinden yapılmış." dedi

Borcu olanlar dikkat: Borç yapılandırma ödemeleri için son gün!

Sigorta prim borçları ve yapılandırma kapsamındaki vergiler ile idari para cezalarına dair borçların ödenmesindeki uzatılan süre bugün sona eriyor.

2023 SGK prim borcu ödemleri için son tarih ne zaman? SGK yapılandırma ödemeleri nereden yapılıyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yapılandırma ödemeleri takvimi merakla sorgulanıyor. Peki, 2023 SGK prim borcu ödemleri için son tarih ne zaman? Yapılandırma neleri kapsıyor? İşte detaylar...

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi yarın sona eriyor! Borcu olanlar dikkat...

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi 3 Temmuz yani yarın sona ererken, borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz’da sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılma kapsamına dahil edildi? Ödemeler peşin mi yapılacak? İşte ayrıntılar...

2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman? Vergi borcu olanlar acil bakın!

Vergi borcu yapılandırılmasında son tarih merak ediliyor. Düzenleme ile 2 bin liranın altındaki vergi borçları silinirken, 2 bin liranın üzerindeki borçlara ise eşit taksitler halinde ödeme imkanı tanınmıştı. Peki 2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman?

Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, idari para cezası, vergi borcu, SGK borçları gibi borçların yapılandırması ile ilgili süreyi uzatma kararı aldı. Peki, Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman? İşte detaylar...

Vergi affı 2023 başvuru nasıl yapılır? 2023 vergi affı başvuru ne zaman? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi borcu yapılandırma; belli zaman dilimlerinde, kişinin ödemesi gereken verginin belli oranının silinmesi ve kalan kısmının devlet tarafından belirlenen tarihler içinde taksitler ile ödenme işlemidir. İşte bu konuya dair detaylar!

Vergi borcu yapılandıracaklar son tarihi aman kaçırmayın! Hangi borçlar yapılandırılabilir? 

Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alınan vergi borcu yapılandırma 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılabilir?

Borcu olanların dikkatine! 14 milyondan fazla kişinin beklediği soru cevaplandı! İşte yapılandırma detayları

Tarihinin en büyük borç yapılandırma paketi detaylarıyla birlikte yürürlüğe girdi. Vergi borçları, trafik cezaları ve pek çok borç yapılandırma kapsamına alındı. Bazı borçlar tamamen silinirken, diğerleri ise ödeme planı dahilinde kapatılabilecek.

SGK’dan 14 milyon kişiye dev kampanya! Borcu olanlara duyurulur! O tarihe kadar başvuru yapılması gerekiyor!

SGK 14 milyon kişiyi ilgilendiren açıklama geldi. Vergi borcu yapılandırma detaylar vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki borç yapılandırmada son durum ne?

Borç yapılandırma  tasarısı meclisten geçti! 2 bin TL altı borçlar ne zaman silinecek?

Devletin tüm kurumlarına olan vergi borçlarına yönelik büyük imkan sağlayan Borç yapılandırma kanun teklifi  Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Devlete olan vergi cezası, MTV, sigorta prim borcu gibi tüm borçların dahil edildiği kapsamlı düzenlemeden sonra şimdi vergi borçları ne zam

MTV borçları da siliniyor mu? Yapılandırma nasıl olacak?

Devlete olan borçları kapsayan ve ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırma paketi’ olarak duyurulan paketin kapsamında neler olacağı, geçmişte borcu olan pek çok vatandaş tarafından merak ediliyor.  Araç sahibi olanlar ise her yıl  ocak ayında ilk taksit ödemesi yapılan  Motorlu Taşıtlar Vergis

Flaş flaş!… Bakan Nebati duyurdu! Yapılandırma kaç taksit olacak, kimlerin ne kadar borcu silinecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yapılandırma paketi ile ilgili detayları açıkladı. Peki Bakan Nebati’nin açıklamalarına göre, bu yapılandırmada taksit adedi kaç olacak ve kimlere hangi kolaylıklar sağlanacak? İşte detaylar…

Borcu olanlar gün yüzü görecek! Teminat yok! 18-20-24-40-48 ay vade! Hangi borçları kapsıyor? Yapılandırma Paketi 2023!

Yapılandırma paketi hangi borçları kapsamı altına alacak sorusunun yanıtı araştırılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan yapılandırma paketi; vergiden prime, idari para cezalarından öğrenim kredilerine kadar daha pek çok borcu çatısı altına alacak.

vergi borcu yapılandırma Haberi

vergi borcu yapılandırma

Gelir İdaresi Başkanlığı bankalardan ya da farklı ödeme kanalları aracılığı ile kira ödemelerini takip edebiliyor. Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre; vatandaşlar adına yapılan kira ödemelerinin beyan edilip edilmediği sorgulanabiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı vatandaşlara gönderdiği mektupta, vergi mükellefiyetine yönelik yükümlülük ve ödevlerin tam olarak yerine getirilmesi için vergi kanunlarının verdiği yetkiler dahilinde başkanlığın kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişilerden çeşitli bilgiler topladığı anımsatırarak “Bu kapsamda mükellefler nezdinde yapılan inceleme ve denetimler sonucunda vergi kaybının tespiti halinde vergiler, vergi cezaları ile birlikte talep edilmektedir” ifadeleri yer aldı.

Matrah yükselişi 

Gelir İdaresi Başkanlığı mektubu gönderdiği kişilere, “Başkanlığımız tarafından yapılan analiz ve değerlendirme çalışmaları sonucunda ilk değerlendirmelere göre gelir vergisine tabi kira geliri elde ettiğiniz ve bu gelir unsurunu kapsayacak...