19 / 04 / 2024

vergi oranı 2017

vergi oranı 2017

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Hakan Şirin, bugünkü yazısında birden fazla yatırım teşvik belgesi kapsamında birden fazla vergi oranı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Akaryakıt fiyatlarına ÖTV zammı! Pompaya yansıdı

Akaryakıt üzerinden alınan özel tüketim vergi oranı yeniden belirlendi. Benzin ve motorine litrede 6 lira zam gelecek. İşte tüm detaylar...

Tiryakileri üzecek haber! Sigaranın paketine 5 lira zam yolda!

Meclis'teki yeni ek vergilerin yasalaşması halinde sigaranın paketine 5 lira birden zam gelecek. Böylece bir paket sigaradaki vergi oranı yüzde 82,5’a yükselecek.

Vergi muafiyeti cep telefonlarını da etkileyecek! Dev indirim

AK Parti'nin Ankara'da düzenlenen programda seçim beyannamesini açıklaması sonrasında cep telefonlarındaki vergi oranına ve ne kadar indirim uygulanacağı merak ediliyor. Şimdi ise vergi muafiyetinde cep telefonu detayı ortaya çıktı.

Teknoloji devine vergi şoku! Toplam 98 milyon dolar...

Teknoloji devi Apple, Şu sıralar vergi kaçakçılığı sorunu ile uğraşıyor. Alışveriş kurallarındaki bir açıktan menfaat elde etmeye çalışan müşteriler, 98 milyon değerindeki vergi oranını ödemediği için Apple, vergisiz alışveriş desteğini sonlandırdığını açıkladı.

Yurt dışında 20 bin lira daha ucuza alacağımız iPhone telefon turizmini patlattı

Türkiye’de alabileceğiniz bir iPhone telefonu ABD’de 20 bin lira daha az ücretle alabiliyorsunuz. Cep telefonunda bulunan vergi oranı, taksit sınırı ve aynı zamanda yurtdışı ile açılan fiyat makası, alternatif yollardan tedariki çoğalttı.  İşte detaylar…

Sterlinin dibe vurması ile İngiltere harekete geçti! Vergi paketi geri çekildi! Son dakika sterlin kuru

150.000 sterlin üzerindeki gelirler için ödenen en yüksek vergi oranının yüzde 45′ten yüzde 40′a çekilmesini amaçlayan vergi planı sterlinin çökmesi ile geri çekildi. 

Altını, doları, eurosu olanlar buraya! Yeni Varlık Barışı’nın detayları belli oldu! Vergi oranı sıfır olacak

Yurtdışında olan para, altın ve döviz gibi varlıkların Türkiye’ye getirilmesi ile ilgili yeni Varlık Barışı düzenlemesi ile ilgili detaylar belli oldu. Getirilen varlıklar bir yıl bankada tutulur ise eğer vergi oranı sıfır olacak. İşte detaylar...

Varlık Barışı'nda yeni karar! Vergi oranı sıfırlanıyor

Yeni 'Varlık Barışı' düzenlemesiyle yurt dışında bulunan ancak kapsama girmeyen taşınmazlar gibi varlıkların da 31 Mart 2023’e kadar kapsamdaki varlıklara dönüştürülerek uygulama çerçevesinde Türkiye’ye getirilmesine imkan sağlanacak. 

Yurt dışından sipariş verenler dikkat! Yüzde 30 zam geldi

Avrupa Birliği dışı ülkelerden kargoyla gelen eşyaların gümrük vergileriyle ilgili flaş bir değişikliğe gidildi. Yurtdışından siparişle gelen ürünlerin gümrük vergisi, yüzde 20’den yüzde 30’a yükseltildi. Değeri 150 avroyu geçmeyen eşyalarda ise vergi oranı yüzde 18 olarak uygulanacak.

Kurumlar vergisi oran artışı vergi gelirlerini arttıracak mı?

TÜSİAV Vergi Platformu Başkanı Serkan Kumdakcı, Dünya Gazetesi'nde kaleme aldığı yazısında kurumlar vergisi artış oranını değerlendirdi. İşte o yazı....

Kurumlar vergisi için artan oranlı tarife önerisi!

Vergi oranı artışının 2021 yılının ikinci çeyreği içerisinde, 2021 yılını kapsayacak şekilde yapılması firmaları negatif yönde etkileyebilir. Kurumlar vergisindeki artış, beklenen faydayı sağlamayacak. Kurumlar vergisinde gelir vergisine benzer şekilde artan oranlı bir vergi tarifesi uygulanabilir.

Konutu 'değerli' olanlar daha fazla vergi verecek!

Değeri 5 milyon 227 bin TL üzerinde olan taşınmazlar 'değerli konut vergisi'ne tabi oluyor. Her yıl değişen vergi oranı taşınmazın sahibi olan malik tarafından ödenecek...

İnşaat işleri vergi kesintisi oranı yükseltildi!

Yıllara yaygın inşaat işleri vergi kesintisi oranı 2021'de artırıldı. İnşaat ve taahhüt işi yapanlardan kesilen vergi stopaj oranı yüzde 3’den yüzde 5’e yükseltildi. 

vergi oranı 2017 Haberi

vergi oranı 2017

Kurumlar Vergisi Kanun’nun 32/A bendi uyarınca “Ekonomi Bakanlığı tarafından teşvik belgesine bağlanan yatırımlardan elde edilen kazançlar, yatırımın kısmen veya tamamen işletilmesine başlanılan hesap döneminden itibaren yatırıma katkı tutarına ulaşıncaya kadar indirimli oranlar üzerinden kurumlar vergisine tabi tutulmaktadır” denilmiştir. Yukarıdaki metinde geçen oranlar ifadesinden de anlaşılacağı üzere indirimli kurumlar vergisi sabit bir oran olmayıp, Ekonomi Bakanlığı'nca düzenlenen yatırım teşvik belgesinde belirtilen vergi indirim oranı ve yatırıma katkı oranı ile bağlantılı olarak farklı kurumlar vergisi oranları karşımıza çıkmaktadır. Vergi indirim oranı ve yatırıma katkı oranlarının farklılaşması yapılacak olan yatırımın bölgesi, sektörü ve teşvik belgesinin hangi bakanlar kurulu kararına istinaden hazırlandığına göre değişiklik göstermektedir. Hali hazırda uygulanan vergi indirim ve yatırıma katkı oranları sonucu yüze 4’e kadar düşen kurumlar vergisi oranı ile...