29 / 03 / 2024

Vergi Uygulamaları

Vergi Uygulamaları

İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Bekir Bayrakdar, "Geçen yıl Türkiye'de toplanan vergilerin, Büyük Mükellefler Vergi Dairesi başkanlığı dahil, yüzde 44,5'i İstanbul'dan toplandı." dedi.

Vergi kanunları ve uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılması için önerge verildi!

Vergi kanunları ve uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılarak çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Vergide kriterler değişiyor! İşte yeni düzenleme!

Hükümetin üzerinde çalıştığı ekonomik reform paketinde, vergi uygulamalarına ilişkin yeni maddeler getirilecek...

Yeni yılda yeni vergi uygulamaları!

Yeni yılla birlikte vergi tahsilat uygulamalarında da değişikliğe gidilecek. Kağıt ortamında verilen fatura, arşiv fatura, irsaliye, müstahsil makbuzu ve defter gibi çok sayıda evrakta e-belge kullanılması zorunlu olacak...

Gayrimenkulde KDV uygulamaları basitleştirildi!

"14. Türkiye Vergi Kongresi"nde konuşma yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kat karşılığı inşaat işleri, ikinci el araç satışları, ikinci el gayrimenkul satışları gibi birçok sektörde KDV uygulamalarını basitleştirdiklerini söyledi..

KDV'ye yeni kanun geliyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 28. Vergi Haftası kapsamında düzenlenen Vergi Uygulamalarında E-Dönüşüm Panelinin açılışında bir konuşma yaptı. Ağbal, Katma Değer Vergisi kanunu ile ilgili kapsamlı bir çalışma başlattıklarını belirtti.

Konutta vergi inerken, akaryakıtta arttı!

Bayram öncesi hükümet vergi uygulamalarında yeni düzenlemeler yaptı. Konut satışlarında vergiyi indirdi.Akaryakıt satışlarında vergiyi artırdı. İşte Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Tevfik Güngör'ün bugünkü yazısı..

Gurbetçiler İstanbul'daki evinin vergisini Almanya'da ödeyecek!

Bir yandan insanların doğdukları değil doydukları ülkelerde yaşamaya başlamaları diğer yandan vergi kanunlarının çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları ile uluslararası nitelik kazanması ilginç vergi uygulamalarını beraberinde getiriyor...

Şükrü Kızılot, Akkent Konutları Ekonomi Sohbetleri'nde konuşma yaptı!

Akkent konutları Ekonomi Sohbetleri’nin ilk toplantısında konuşan Prof. Dr. Şükrü Kızılot, OSTİM ve İvedik OSB üyelerine yeni torba kanundaki vergi düzenlemeleri ile güncel vergi uygulamalarını anlattı...

Akkent Konutları Ekonomi Sohbetleri'nin ilki gerçekleşti!

Akkent Konutları Ekonomi Sohbetleri'nin ilk toplantısında konuşan Prof. Dr. Şükrü Kızılot, OSTİM ve İvedik OSB üyelerine yeni torba kanundaki vergi düzenlemeleri ile güncel vergi uygulamalarını anlattı.

Akkent Konutları ekonomi sohpetleri yapıldı!

Akkent Konutları Ekonomi Sohbetleri’nin ilk toplantısında konuşan Prof. Dr. Şükrü Kızılot, OSTİM ve İvedik OSB üyelerine yeni torba kanundaki vergi düzenlemeleri ile güncel vergi uygulamalarını anlattı.

Özelge talep hakkı!

Vergi mükelleflerinin, kendi vergi durumlarıyla ilgili ve vergi uygulamaları sırasında açık olmayan ve tereddüde düştükleri konular hakkında özelge talep edebiliyor. İşte özelge talep hakkı ve özelge sistemi...

Vergi haftası etkinlikleri kapsamında TUBİTAK projesi sunuldu!

25. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında “ Çeşitli Ülke Uygulamalarından Hareketle Türkiye’ de de Mükellef Haklarının Geliştirilmesi ” başlıklı TÜBİTAK projesi 5 mart 2014 günü Bursa'da sunuldu.

Kayseri’de inşaat muhasebesinde vergi ve KDV uygulamaları semineri yapıldı!

Seminere Vergi Dairesi Kurulu Grup Başkanı Mevlüt Yoldaş, Sebest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Suat Özsoy, Suat Altın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Suat Altın, Prof. Dr. Şükrü Kızılok katıldı...

Vergi Uygulamaları Haberi

Vergi Uygulamaları

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığının Vergi Haftası dolayısıyla düzenlediği "Vergi Uygulamalarında e-Dönüşüm" konulu panel Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben'in katılımıyla yapıldı.


Panelin açılış konuşmasını yapan İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Bekir Bayrakdar, Vergi Uygulamalarında e-Dönüşüm ve İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'nın faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdi.


Bu yıl Vergi Haftası kapsamında okullarda eğitim yapılacağını, diğer yandan da öğrencilerin vergi dairelerine ziyaretlerde bulunacağını söyleyen Bayrakdar, kurum içi eğitim faaliyetlerinin artarak devam edeceğini kaydetti.


"e-Uygulamaları her zamankinden fazla kullanmaya başladık"

Bütçe harcamalarının sağlıklı şekilde finanse edilebilmesi için herkesin kazancının vergisini eksiksiz ödemesi gerektiğini anlatan Bayrakdar, Vergi Haftası etkinlikleriyle toplumda vergi farkındalığını artırmayı hedeflediklerini söyledi.


İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'nın daireye bağlı 58 vergi dairesi ve 8 bin 500 çalışan ile 1...