16 / 04 / 2024

Votorantim Cimpor fabrikaları

Votorantim Cimpor fabrikaları

Brezilyalı çimento devi Votorantim, Türkiye’de 100 milyon Euro ’luk yatırım yapacak. Pazardaki faaliyetlerini büyütmek, yüzde 5’lik pazar payını artırmak istiyor. Bunun için yatırım kararı alındı.

Gübre Fabrikaları, Şişli'de 110 milyon TL'ye gayrimenkul satıyor!

Gübre Fabrikaları T.A.Ş., İstanbul Şişli'de yer alan gayrimenkullerini kapalı teklif usulü ile satıyor. Peki Gübre Fabrikaları'nın satışa sunduğu gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Türkşeker fabrikalarına 613 geçici işçi alınacak! Bu tarihleri aman kaçırmayın! Tek tek açıklandı! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin (Türkşeker) bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmesi amacıyla farklı branşlarda toplam 613 geçici işçi alınacağını duyurdu. Peki başvurular ne zaman?

OSB'lerde kira krizi derinleşiyor: Yeni fabrikaların kurulması imkansız hale gelebilir!

Organize Sanayi Bölgeleri’nde yüzde 100'e yakın yükselen kira ve arsa fiyatları yatırım yapmak isteyen sanayicileri zor duruma düşürüyor. Uzmanlar yeni fabrikaların kurulmasının imkansız hale gelebileceğini söylüyor. 

İhracatçılar Birliği: “Mevcut politikalar değişmezse fabrikalar kapanabilir”

Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Jak Eskinazi, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerden sonra mevcut politikaların devam etmesi durumunda fabrikaların kapanabileceğini belirterek rekabetçi duruma gelebilmek için liranın dolar karşısında yaklaşık yüzde 20 zayıflaması gerektiğini vurguladı.

Türkiye Şeker Fabrikaları çok sayıda personel alımı yapacak! İşte detaylar...

Türkiye Şeker Fabrikaları personel alımı yapacağını duyurdu. Bu duyuruyla beraber koşullar ve hangi işte çalışılacağı ise merak konusu oldu. Peki, Şeker Fabrikası personel alımı için aranan koşullar ne? İşte detaylar...

O ilimizde Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait bina ve arsalar kiraya veriliyor! Bu fırsat kaçmaz!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait bina ve arsalar kiraya verilecek. İhale ve Teklif Açma Tarihi 14.03.2023 saat 14.00 olarak belirlendi. İşte detaylar…

Fabrikalar çalıştıracak işçi bulamıyor! Kahramanmaraş’ta maaşlar 12 bin TL’ye çıkarılsın çağrısı!

Büyük deprem felaketi, nedeniyle bölgeden göç hızlandı. Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük üretim kentlerinden olan Kahramanmaraş’ı terk edenlerin sayısı çığ gibi büyürken, fabrikaların istihdam sorunu yaşamaya başladığı bildirildi.

Rusya gazına bel bağlayan Avrupa, bir bir fabrikaları kapatıyor!

On yıllardır Avrupa endüstrisi, kıtanın fabrikalarını ayakta tutan düşük maliyetli petrol ve doğal gaz tedarik etmek için Rusya'nın enerjisine güvendi. Avrupa Birliği'nin doğal gazının yaklaşık %40'ını sağlıyan Rusya gazı kesme tehditi içinde. İşte detaylar..

Elektrik fiyatları artınca fabrikalar üretimi durdurdu

Hollanda basınında yer alan haberlere göre ülkedeki bazı çinko, alüminyum ve demir fabrikaları artan elektrik fiyatlarıyla başa çıkamadıkları gerekçesiyle üretimi azaltma veya tamamen durdurma kararı aldı.

Türkiye Şeker Fabrikaları’ndan iş arayanlara müjde! 130 sürekli işçi alınacak! Bu fırsatı kaçırmayın

Türkiye Şeker Fabrikaları’ndan iş arayanlara müjde geldi. Türkiye Şeker Fabrikası, sürekli işçi alımı için ilan yayımladı. TŞF, çeşitli meslek dallarından toplamda 130 sürekli işçi alacak. İşte detaylar…

Sabancı Holding'ten sürpriz satış kararı! O fabrikaları elden çıkaracak

Konut sektöründe artan maliyetlere paralel olarak çimento sektöründe satışların düşmesi Sabancı Holding'e iki fabrikayı satma kararı aldırdı. Holding iştiraki Çimsa, Kayseri ve Niğde'deki çimento fabrikalarını satışa çıkardı. İşte detaylar...

Şekerde karne dönemi başladı: Fabrikalar durma noktasına geldi

Piyasada yaşanan şeker sıkıntısı meyve suyu üreten fabrikalar başta olmak üzere tatlı sektöründe makinaları durma noktasına getirdi. Türk Şeker'de karne dönemi başladı. Sanayiciler şeker bulamamaktan ötürü Türk Şeker'e veryansın etti.

Fabrikalar rüzgar ve güneş enerjisine odaklandı! Kendini 2 yılda amorti ediyor!

Fabrikaların yeni gözdesi rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları oldu. Üretilen enerjiyi satarak iki senede kendini amorti etmesi de fabrika sahiplerini cezbeden detaylar arasında yer alıyor.

Votorantim Cimpor fabrikaları Haberi

Votorantim Cimpor fabrikaları


Brezilyalı çimento devi Votorantim, Türkiye’de 100 milyon Euro’luk yatırım yapacak. Pazardaki faaliyetlerini büyütmek, yüzde 5’lik pazar payını artırmak istiyor. Bunun için yatırım kararı alındı. Stratejik konumunu güçlendirecek yeni yatırım alternatiflerine de açık. Grubun Türkiye’ye yatırımda kesenin ağzını açmasında iki faktör rol oynadı; Birincisi Türkiye operasyonlarının başarısı, ikincisi de pazardaki dinamizme güven... Konuyu, şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Çağan Alpas’la bir basın toplantısı düzenleyen Votorantim Çimento Sanayi CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Şefik Tüzün anlattı: 


“Biz grubun Madrid merkezli bölgesi (VCEAA) içinde yer alıyoruz. Brezilya’dan yöneticiler buraya geldi, 1.5 ay önce toplantı yaptık. Yatırım planı için teyidi aldık. Biz manzarayı anlattık, herhalde güzel anlattık ki ikna oldular. ‘Tamam, dediler, buraya yatırım gerekir.’ Ne anlattık? Türkiye’yi anlattık; HES projelerini, otoyolları, yüksek...