18 / 04 / 2024

yabancı gayrimenkul sektörü

yabancı gayrimenkul sektörü

Kırkıncıoğlu Grup CEO'su Abdullah Kırkıncıoğlu, Körfez sermayesinin Türkiye'de gayrimenkul yatırımına ilgisininin arttığını söyledi. Kırkıncıoğlu, Suudlar ile Çanakkale'de arazi yatırımı yapacaklarını belirtti.

Uluslarası gayrimenkul sektörü Reexpo fuarında bir araya geldi!

Uluslarası gayrimenkul sektörü Reexpo fuarında bir araya geldi! Yabancılar, konut satışlarında yaşanan artışla birlikte, son 9 yılda Türkiye ekonomisine 41,3 milyar dolarlık katkı sağlandı!

Gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi?

TL’nin döviz karşısında değer kaybına uğraması gayrimenkul pazarında yabancıların ve gurbetçilerin iştahını artırdı. Peki gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi? İşte ayrıntılar...

Türkiye gayrimenkul sektöründe ciddi pazar! 

Yabancı vatandaşların Türkiye'den konut alımları her geçen gün artıyor. PWC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu,Türkiye'nin gayrimenkulde önemli pazarlardan biri olduğunu dile getirdi.

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Amazon, ABD'de gayrimenkul sektörünü olumlu etkiliyor!

Koronavirüsün kazananlarından Amazon, ABD’nin pandemiyle kötüleşen gayrimenkul sektörüne yabancı yatırım getiriyor. Önceden ofis alan yabancı gayrimenkul yatırımcıları, şimdi depo ve lojistik tesis satın alıyor. 

Gayrimenkul sektörü 2020'ye umutlu giriyor!

Gayrimenkul sektörü, durgun geçen 1.5 yılın ardından faiz indirimi hamlesiyle yeniden yükselişe geçiyor. Sektör, 2020’de 50 bini yabancıya olmak üzere 1.2 milyon satış hedefliyor

Murat Kurum: Gayrimenkul sektörümüz güvenli bir pazar!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Ülkemizin gayrimenkul sektörü, yerli yatırımcılara olduğu kadar yabancı yatırımcılar için de güvenli bir pazar" dedi...

Türk gayrimenkul sektörü uluslararası yatırımcılar buluştu!

Dünyanın en büyük gayrimenkul organizasyonlarından biri olan MIPIM'de Türk gayrimenkul sektörü yine boy gösterdi. Yabancı yatırımcılar Türkiye'deki projelere yoğun ilgi gösterdi.

Gayrimenkul sektöründe oyunun kuralları değişti!

Hem Türk hem de yabancı yatırımcıların geleneksel yatırımlardan çıkıp sürdürülebilir gelir getiren yatırım araçlarına yöneldiğini belirten FYP Proje Geliştirme Pazarlama Satış Kurucusu Füsun Yılmaz Phillipson, gayrimenkul sektöründe oyunun kurallarının değiştiğini söyledi.

Gayrimenkul sektöründe 2018'de neler oldu?

Gayrimenkul sektör, KDV ve tapu harcı desteği ile indirim kampanyalarıyla nefes aldı, faizler yükseldi, yabancıya satış arttı. İşte Gayrimenkul sektöründe 2018'de neler oldu sorusunun yanıtları...

Gayrimenkul sektöründe vatandaşlık heyecanı!

Yabancıların Türk vatandaşı olabilmesi için gereken asgari taşınmaz bedelinin 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmesi gayrimenkul sektöründe de heyecan yarattı.

Gayrimenkul sektöründen yabancı yatırımcılara fırsat!

Amad Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Al Duhaim, tüm Körfez ülkeleri yatırımcılarının Türkiye’ye güveninin tam olduğunu belirtti. Al Duhaim, Türkiye’de özellikle gayrimenkul sektörünün yabancı yatırımcılara büyük fırsatlar sunduğunu söyledi.

Gayrimenkul sektörüne 'Laleli hatası' uyarısı!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Yabancılara satışta birçok projede farklı liste ve fiyatlar uygulanıyor. Eğer sektörde bu konuda düzenlemeler acil olarak yapılmaz ise yabancılar pazardan uzaklaşacaklar. Korkumuz gayrimenkul sektörünün Laleli hatasına düşmesi” dedi.

yabancı gayrimenkul sektörü Haberi

yabancı gayrimenkul sektörü

Kırkıncıoğlu Grup CEO'su Abdullah Kırkıncıoğlu, birlikte çalıştıkları Suudi ve Katarlılar başta olmak üzere Körfez sermayesinin Türkiye'de gayrimenkul yatırımına ilgisinin son dönemde zirve yaptığını söyledi. Günümüzde Türkiye'de Suudi Arabistan ve Katar yatırımcılarının ağırlıkta olduğunu vurgulayan Kırkıncıoğlu, "Suudlar ile beraber İstanbul'da arazi yatırımları yaptık. Şimdi de Çanakkale'de yapıyoruz. Bu bağlamda da bizi Cidde'ye davet ettiler" dedi. 


Erzurum'un ilk otelini 1940 yılında yaparak inşaat sektörüne adım atan ve ardından mobilya sektöründe faaliyetlerine başlayan Kırkıncıoğlu Grup'un CEO'su Abdullah Kırkıncıoğlu, Türkiye'de öz sermayeyle büyüme oranının çok az olduğunu dile getirdi. Kırkıncıoğlu, "Bankayla ve banka muadili işlerle büyüyorlar. Ama yurtdışından gelen para Türkiye için can simidi oluyor biz de bunu çok doğru şekilde ve doğru bir algıyla ilk etapta Cidde'de gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Daha sonra, Abu...