27 / 04 / 2024

yabancı yatırımcılar türkiye

yabancı yatırımcılar türkiye

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye'de yabancı yatırımcıların gayrimenkul almaları hakkında açıklamalarda bulundu. Nebati, Türkiye'nin yabancı yatırımcıların gözdesi olduğunu belirtti...

Yabancı yatırımcılar Türkiye'den vazgeçmiyor!

Döviz kuru üzerinden yapılan spekülasyona en güzel cevap yatırımcılardan geldi. İki şirkete yabancılar ortak oldu, Hazine’ye talep yağdı, köprüyle 5 ülke ilgileniyor.

Yabancılar Türkiye'deki yatırımlarını sıcak takibe aldı!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yatırımlarını sıcak takibe aldıkları firmaları aradıklarını belirtti.

Yabancı yatırımcılar Türk firmalarına ortak oluyor!

Seçimler öncesinde Türkiye'nin yurtdışında imajını bozmaya çalışan lobi ve yerli işbirlikçilerine en iyi yanıtı yabancı yatırımcılar veriyor. 2001 kriziyle Türkiye'den çıkan yabancı yatırımcılar dahi yeniden piyasaya girmek için çabalıyor.

Yabancı yatırımcı Türkiye'ye inanıyor!

GLOBAL Real Estate Institute'in (GRİ) 13-14 Ocak tarihleri arasında düzenlediği 6'ıncı GRİ Türkiye Konferansı'nda sektörün ileri gelenleri İstanbul'da bir araya geldi. Yabancı yatırımcı Türkiye'ye inanıyor...

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

İnşaat sektörü Arap yatırımcılar ile buluşacak...

TÜRAP ve TurabExpo, 21. Türk-Arap İşbirliği Zirvesi'nde, 22 Arap ülkesi ve 7 Türk Cumhuriyeti'nden yer alan yatırımcılar Türkiye’deki gayrimenkul firmaları ile buluşturacaklar. İşte haberin detayları...

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

Yabancı yatırımcıların en çok aldığı ve sattığı hisseler hangileri? İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

İş Yatırım tarafından yabancı yatırımcıların aldığı ve sattığı hisseler açıklandı. Buna göre hisse senetlerinde günlük yabancı oranları tablosunda en çok artan ve en çok azalan hisselerin isimleri belli oldu. İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

Trakya bölgesi yabancı yatırımcıların radarında! Çinli yatırımcılar Trakya'da fabrika arıyor!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Trakya bölgesi yatırımcıların yeniden gözdesi haline geldi. Yabancı yatırımcılar fabrika yatırımı için Trakya bölgesinde arayışa girdi.

Dolar 24 TL sınırına yaklaştı! Gümbür gümbür geliyor! Yatırımcılar o günü bekliyor

Dolar/TL kuru bugün 24 TL sınırına yaklaştı. Dolar kurundaki yükselişler devam ederken yatırımcılar Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı. Dolar gümbür gümbür geliyor...

Yabancı yatırımcılar seçime kilitlendi! 500 milyon dolarlık yatırım seçimi bekliyor!

Yabancı yatırımcılar da seçim heyecanı yaşıyor. 500 milyon dolarlık yatırım askıya alındı. İşte detaylar!

Yabancı yatırımcılar ikinci el konut pazarına yöneldi!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son aylarda yabancı yatırımcıların 2. el konut piyasasına yöneldiğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Emlak sektöründe beklentiler kötüleşti! İstanbul, yatırımcıların odağından çıktı!

Türkiye'nin de dahil olduğu Avrupa ülkelerinde gayrimenkul piyasaları artan inşaat maliyetleri, sermayeye erişimdeki sıkıntılar ve gerileyen kârlılıklarla gelecek için olumsuz bir görünüm veriyor. Avrupa kentleri arasında İstanbul yabancı yatırımcıların tercih sırasındaki düşüşüne devam ediyor...

Yabancı yatırımcıların gözünde İstanbul cazibesini kaybediyor!

İstanbul, yabancı yatırımcıların gözünde cazibesini kaybediyor. PwC'nin yayınladığı rapora göre, İstanbul, yatırımcı tercihinde 30 kentlik listede 29. Sıraya geriledi. İşte nedenleri!

Yabancı yatırımcıların gözü Ankara'daki konut projelerinde!

Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yabancıya konut satışında Ankara'nın 3. sırada yer aldığını söyleyerek yabancı yatırımcılarının gözünün Ankara'daki konut projelerinde olduğunu kaydetti.

Yabancı yatırımcılar İFM'de olmak istiyor!

Katılım finans sektör temsilcileri, İstanbul Finans Merkezi'nin yabancı yatırımcılar açısından önemli olduğunu dile getirerek yatırımcıların finans merkezinde olmak istediklerini dile getirdi. 

yabancı yatırımcılar türkiye Haberi

yabancı yatırımcılar türkiye

GYODER’in, ‘Yatırım Ortamının İyileştirilmesi’ başlığıyla düzenlediği Yüksek İstişare Kurulu toplantısı'nda gayrimenkul sektörünün son durumu değerlendirildi. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye'nin artık yabancı yatırımcılar için bir cazibe merkezi olduğunu belirtti. 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, yabancı yatırımcı konusunda ise, “1 milyon dolar değerinde gayrimenkul alarak vatandaşlık hakkı elde edenlerin toplam sayısı 66 idi. Bu rakamı geçen yıl 250 bin dolara düşürdüğümüz zaman tepkiyle karşılaştık. Oysa bizden sonra da Yunanistan 250 bin Euroya düşürdü. Bir yıl içinde 3 bin 551 kişi gayrimenkul alarak 887 milyon dolar karşığılında taşınmaz aldı." dedi. 

Dr. Nureddin Nebati, 2019 yılında yabancıya konut satışı hakkında şunları kaydetti: 

"Bu arada sadece 11 ayda yabancılara satışta toplamda 40 bin taşınmaz adedini aştık. Bu, Türkiye’nin bir...