16 / 04 / 2024

yabancı yatırımcılar

yabancı yatırımcılar

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Türkiye'ye yatırımda güvenilmesi gerektiğini belirtti. Ülker, "6 yabancı ortağımızla Türkiye’ye 1 milyar TL reel yatırım yaptık" dedi.

Markalı konutların yüzde 23'ünü yabancı yatırımcı alıyor!

Gyoder 2016 Mayıs markalı konut raporuna göre markalı konut projeleri kapsamında gerçekleştirilen satışların yüzde 23'lük (son 6 ayda yüzde 30) kısmı yabancı yatırımcıda.

Türkiye'de yatırım yapan yabancılar küçük evlere yöneldi!

Yabancı yatırımcıların, Türkiye’den gayrimenkul alımı artıyor ancak metrekareler küçülüyor. Körfez yatırımcısının yaptığı yatırım son 2 yılda 353’ten ortalama 216 metrekareye düştü

Yabancı yatırımcılar gayrimenkul sektörüne yöneldi!

Seçim sonuçlarının yabancı yatırımcıları rahatlattığını söyleyen Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, yabancıların gayrimenkulde alıma başladığını açıkladı.

2016’da yabancıya satışlar yüzde 20 artacak!

Emlak sektörünün önde gelen isimleri, yabancı yatırımları ardına 2015’in geri kalanının olumlu geçeceğini ve 2016’da satışların yüzde 15-20 oranında artacağını tahmin ediyor.

Yabancı yatırımcılar CNR Emlak Fuarı’na yoğun ilgi gösterdi!

Yabancı yatırımcı, Türkiye’deki güven ortamının sağlamasına bağlı olarak CNR Emlak Fuarı’na yoğun ilgi gösterdi.

Yabancılar en çok İstanbul'dan konut satın aldı!

Yabancılara yapılan konutsatışlarında, bu yılın eylül ayında ilk sırayı 561 konut satışıyla İstanbul aldı. İstanbul’u 440 konutla Antalya, 126 konutla Yalova, 112 konutla Bursa, 105 konutla Trabzon, 85 konutla Muğla izledi.

Yabancı yatırımcılar en çok hangi illerden konut aldı?

Konutder İcra Kurulu Üyesi ve Soyak Holding CEO'su Dr. Çamlıbel,yabancıların konut alımı için Türkiye'de en çok tercih etiği illeri de sıraladı.

Türkiye, yabancı yatırımcı için hala çok çekici!

Turizmden de sorumlu bakan olarak ilginç bir göstergeden bahsedeceğim size: 25,5 milyon ziyaretçiyle, Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı, 2015 yılının ilk 8 aylık diliminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre hemen hemen aynı.

Türkiye'de yabancılar yılbaşından beri ne kadar konut satın aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgiye göre, yabancıların Türkiye'den satın aldığı konut adedi ocak-ağustos döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,7 artışla 14 bin 424'e ulaştı.

Yabancı yatırımcılardan Türkiye hamlesi!

Geçtiğimiz yıllardaki büyüme performansından etkilenerek, ülkemizde çok sayıda yatırım yapan yabancılar, son günlerde cebindeki paraya göre “kelepir” kalan gayrimenkul arayışına çıktı.

Antalya'da yabancılar konutlarını yerli yatırımcılara satıyor!

Antalya'nın Manavgat ilçesi'nde yerleşik yaşayan yabancılar aldıkları konutlarını Türklere satarak turizm şehrinden uzaklaşıyor. Yabancıların satın aldıkları konutlarını turizm şehrinde yaşayan yerli halka satmada yüzde 150 artış olduğu belirtildi.

Yabancılar her ay 2 bin konut alıyor!

Yabancılar her ay yaklaşık 2 bin konut satın alıyor. Cushman & Wakefıeld'ın Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sur, sektörün geçen yıl 4.6 milyar dolarlık satış gerçekliği belirtti.

Azeriler yabancı yatırımcılar arasında ilk 5'te!

Yerli ve yabancı gayrimenkul devleri Azerbaycan Gayrimenkul, Emlak ve Yatırım Fuarı Recexpo'ya kilitlendi. Atılım Fuarcılık Pazarlama Müdürü Canan Yüksel, Türkiye'den gayrimenkul edinen yabancılar içerisinde Azerilerin ilk 5'te yer aldığını söyledi.

Yabancı yatırımcılar Türk firmalarına ortak oluyor!

Seçimler öncesinde Türkiye'nin yurtdışında imajını bozmaya çalışan lobi ve yerli işbirlikçilerine en iyi yanıtı yabancı yatırımcılar veriyor. 2001 kriziyle Türkiye'den çıkan yabancı yatırımcılar dahi yeniden piyasaya girmek için çabalıyor.

Konut yatırımcıları rotasını Sakarya'ya çevirdi! Yabancı yatırımcılar buraya akın ediyor...

Son dönemde yaşanan göç hareketleri, konum avantajları ve gelişen altyapısıyla Sakarya, yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Yerli ve yabancı konut yatırımcıları Sakarya'ya yönelmeye başladı.

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Yabancı yatırımcıların en çok aldığı ve sattığı hisseler hangileri? İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

İş Yatırım tarafından yabancı yatırımcıların aldığı ve sattığı hisseler açıklandı. Buna göre hisse senetlerinde günlük yabancı oranları tablosunda en çok artan ve en çok azalan hisselerin isimleri belli oldu. İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

Trakya bölgesi yabancı yatırımcıların radarında! Çinli yatırımcılar Trakya'da fabrika arıyor!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Trakya bölgesi yatırımcıların yeniden gözdesi haline geldi. Yabancı yatırımcılar fabrika yatırımı için Trakya bölgesinde arayışa girdi.

Yabancı yatırımcılar seçime kilitlendi! 500 milyon dolarlık yatırım seçimi bekliyor!

Yabancı yatırımcılar da seçim heyecanı yaşıyor. 500 milyon dolarlık yatırım askıya alındı. İşte detaylar!

Yabancı yatırımcılar ikinci el konut pazarına yöneldi!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son aylarda yabancı yatırımcıların 2. el konut piyasasına yöneldiğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Yabancı yatırımcıların gözünde İstanbul cazibesini kaybediyor!

İstanbul, yabancı yatırımcıların gözünde cazibesini kaybediyor. PwC'nin yayınladığı rapora göre, İstanbul, yatırımcı tercihinde 30 kentlik listede 29. Sıraya geriledi. İşte nedenleri!

Yabancı yatırımcıların gözü Ankara'daki konut projelerinde!

Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yabancıya konut satışında Ankara'nın 3. sırada yer aldığını söyleyerek yabancı yatırımcılarının gözünün Ankara'daki konut projelerinde olduğunu kaydetti.

Konutta yeni değerleme düzenlemesi yabancı yatırımcıları kaçırıyor!

Global dünyanın yatırımcısını ülkemizin önde gelen yatırımcılarıyla bir araya getiren Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, yabancıya satıştaki ekspertiz düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yabancı yatırımcılar İFM'de olmak istiyor!

Katılım finans sektör temsilcileri, İstanbul Finans Merkezi'nin yabancı yatırımcılar açısından önemli olduğunu dile getirerek yatırımcıların finans merkezinde olmak istediklerini dile getirdi. 

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Yabancı yatırımcıların ticari gayrimenkule ilgisi azaldı mı?

PwC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, yabancı yatırımcıların hem finansal hem stratejik olarak Türkiye'ye gelmek istediklerini ancak yabancı yatırımcının ticari gayrimenkule ilgisinin düştüğünü belirtti.

Yabancı yatırımcıların gayrimenkulde ilk tercihi Türkiye!

Yabancı yatırımcılar koronavirüs salgınına rağmen Türkiye'den konut almaya devam etti. Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, yabancıların en çok İstanbul ve İzmir'den ev aldığını söyledi.

yabancı yatırımcılar Haberi

yabancı yatırımcılar

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, yabancı yatırımcılarla görüşmelerinde Türkiye'ye yatırım yapmakta çekincelerin bulunmadığını gördüklerini ancak vatandaşı oldukları devletlerin Türkiye'ye karşı uyarılarıyla bu yatırımcıları etkilendiklerini ifade etti. Bu algı operasyonlarına rağmen Yıldız Holding'in uluslararası ortaklarıyla güven tazelediği geçen yıl, Türkiye'nin yurtdışındaki imajına katkı sunduğunu anlatan Ülker, “Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunun altını çizerek onlara Türkiye'ye yatırımlarını sürdürmelerini telkin ettik. 6 yabancı ortağımız ile Türkiye'ye bu zamana kadar 1 milyar TL reel yatırım yaptık. Yatırımcı girişleri ile bu rakam 4 milyar TL'yi aştı” dedi.


'Yıldız'ın cirosu 2016'da %12 arttı

Çin'in yeni finans şehri Şangay'da pladis'in iştiraklerinden Gopa'nın yönetim kurulu toplantısına başkanlık eden Murat Ülker, ardından Yıldız Holding'in 2016 yılına dair mali performansını ilk kez açıkladı. Yıldız Holding'in 2016 yılını 34.3 milyar...