29 / 03 / 2024

yabancılara satılan konut sayısı

yabancılara satılan konut sayısı

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Taş, İstanbul'da metrekaresi 4 bin lira ve altı olan konutlara talep hala çok yüksek ve satışlar iyi durumda. Metrekaresi 4 ila 8 bin lira arasında olanlarda doğru lokasyon, doğru proje ve doğru fiyat olması halinde halen satışlar sürüyor" dedi..

Yabancılardan gayrimenkule 13 yılda 30 milyar dolar geldi!

Yabancılar Türkiye’de 13 yılda toplam 30.2 milyar dolarlık 137 bin gayrimenkul aldı. 2014, 4.3 milyar dolar ile rekor yılı oldu.

137 bin yabancı Türkiye'den ev aldı!

Türkiye'de gayrimenkule yatırım yapan yabancı sayısı 136 bin 967 kişiye ulaştı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, ev alan yabancıların başında İngiliz ve Ruslar geliyor.

Yabancılar Türkiye'de 137 bin ev aldı!

Türkiye’de gayrimenkule yatırım yapan yabancı sayısı 136 bin 967 kişiye ulaştı. Yabancı yatırımcı en çok tatil bölgelerini tercih etti.

Yabancılara bir ayda bin 982 konut satıldı!

Yabancılara konut satışı aylık bazda en yüksek seviyeye ulaştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre mayısta yabancılara 1.982 adet konut satıldı. Yabancıların ilk tercihi İstanbul oldu.

Mayıs'ta yabancılara satılan konut sayısı yüzde 21,3 arttı!

Yabancılara yapılan konut satışı mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21,3 artış gösterdi. Geçen yıl aynı dönemde yabancılara 1.610 adet konut satılmıştı.

Bu yıl 1 milyon 250 binden fazla konut satışı bekleniyor!

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) Konut Satış İstatistikleri verilerine göre, konut satışları nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 42.7 artarak 119 bini geçti.

İstanbul'da Nisan ayında yabancılara 584 konut satışı gerçekleşti!

Türkiye genelinde konut satışları 2015 Nisan ayında yüzde 42.7 oranında artarak 119 bin 317 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 23 bin 197 konut satışı ile en yüksek paya sahip oldu.

Yabancılara satılan konut sayısı Ocak'ta arttı!

TÜRKİYE genelinde konut satışları 2015 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayma göre yüzde 1.7 oranında azalarak 86 bin 167 oldu. Ancak yabancıya satılan konutlarda artış var.

İstanbul'da 17 bin 121 konut satışı gerçekleşti!

Geçen ay konut satışlarında İstanbul, 17 bin 121 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 20,7) sahip oldu. İstanbul'u 9 bin 386 konut satışı (yüzde 11,4) ile Ankara, 5 bin 128 konut satışı (yüzde 6,2) ile İzmir izledi.

2023 son çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 61,3 azaldı

Gayrimenkul piyasasında yaşanan durgunluk yabancılara konut satışlarını da etkiledi. 2023 yılının son çeyreğinde yabancılara yapılan konut satışı yüzde 61.3 azalarak,  6 bin 968’e  düştü.

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar TBMM gündeminde!

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis'te Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar ile ilgili konuştu. İşte Türkkan'ın o açıklamaları...

2018'den bu yana yabancılara her ay ortalama 3 bin 900 konut satılıyor!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, yabancılara yapılan konut satışları ile ilgili rakam paylaştı. Peki Celal Erdoğdu'nun söz konusu paylaşımına nasıl yorumlar geldi? Vatandaşlar yabancılara konut satışı ile ilgili ne düşünüyor? İşte o yorumlar...

KKTC’de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar Meclis gündemine geliyor! Hükümet takipte!

KKTC'de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar için hükümet inceleme başlattı. Konunun yakın zamanda Meclis'e gelmesi planlanıyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu.

Konya'da tam 772 bin 263 metrekarelik toprak yabancıların oldu! Yabancılara en çok tarım arazisi satılan kent!

1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığı açıklandı. İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya'nın yabancıya toprak satışında ilk sırada olduğunu belirtti. 

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar kime ait?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Cumhurbaşkanı eski danışmanı Sabahattin İsmail, Kıbrıs'ta yabancılara satılan toprakların kime ait olduğuna ilişkin soruları yanıtladı. İsmail, "Bu gidişin önü alınmazsa önümüzdeki 10 yıl içinde KKTC'nin sessiz işgali tamamlanacak" dedi.

Yabancılara en çok konut satılan 10 il!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre yabancılara ekim ayında 2 bin 535 konut satışı gerçekleşti. İşte yabancılara en çok konut satılan 10 il...

Konut yatırımı cazibesini yitirdi! Yabancıya konut satışı yüzde 52,9 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Yabancılara yapılan konut satışları Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 52,9 gerileyerek 2 bin 535 oldu.

Yabancı yatırımcılar en çok Antalya'dan konut alıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan konut satışları, ocak-ekim döneminde 30 bin 599 olurken, Antalya, 11 bin 303 konut ile en çok satış yapılan şehir oldu.

Antalya'daki 5 konuttan 1'i yabancılara satıldı! Ruslar zirveye yerleşti! 

Türkiye'de bu sene yabancıların en fazla konut aldığı şehir olan Antalya'da, 48 bin 150 satıştan 10 bin 372'si yabancılara yapıldı. İşte detaylar...

Konut fiyatlarındaki tırmanış satışları frenledi! Yabancıya konut satışı da yüzde 60 azaldı!

Konut fiyatlarındaki fahiş artışlar ve kredilerdeki sınırlamalar konut iştahını da azalttı. Yerli yatırımcıların yanı sıra yabancılara yapılan konut satışlarının da ilk 4 ayda yüzde 60 oranında azaldığı dikkat çekiyor.

2022'de 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisi yabancılara satıldı! İlk 3'te Ürdün, Filistin ve İsrail var!

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz sene 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığın belirtti. En çok taşınmaz alan ilk 3 ülke Ürdün, Filistin ve İsrail olarak belirlendi. 

yabancılara satılan konut sayısı Haberi

yabancılara satılan konut sayısı

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, Anadolu ajansı'ndan Uğur Aslanhan'a sektörle ilgili bir takım açıklamalarda bulundu. Taş, Türkiye'de konut satışlarının tüm sıkıntılara rağmen devam ettiğini, 10 aylık sürede yaklaşık 1 milyon 150 bin adede yakın konut satıldığını söyledi.

Konut piyasasının sürekli olumsuz konu ve haberlerle gündeme geldiğini söyleyen Taş, ne olursa olsun her yıl evlenenler, boşananlar ve gurbetçiler tarafından yüz binlerce konutun talep edildiğini ve her yıl minimum 800 bin konutun satılması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin son 5 yılda her türlü olumsuzluğu yaşadığını belirten Taş, terör, darbe ve ekonomik sıkıntılara rağmen gayrimenkul talebinin hiç hız kesmediğini, iki seçimin yaşandığı 2015'te bile gerileme yaşanmadığını anlattı.

Gökhan Taş, son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve yüksek faize rağmen 10 ayda geçen yılın aynı dönemine göre...