18 / 04 / 2024

Yabancıya vatandaşlık hakkı

Yabancıya vatandaşlık hakkı

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına hak kazanmak için öngörülen sabit sermaye tutarı 2 milyon dolardan 500 bin dolara düşürüldü. Bu karar bugünkü Resmi Gazete'de de yayınlandı. 

Konut alan yabancıya vatandaşlık uygulamasında yeni düzenleme!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı Konut alan yabancıya vatandaşlık uygulamasında yeni düzenlemeyi değerlendirdi. 

Yabancıya vatandaşlık hakkı sermaye piyasalarında rüzgar estirecek!

Türkiye'de en az 1,5 milyon dolar tutarında gayrimenkul yatırım fonu katılma payı veya girişim sermayesi yatırım fonu katılma payı alan yabancılar, Türk vatandaşlığına hak kazanacak. Oğuz Kösebay, “Yabancılar hem güvenli hem de katma değeri yüksek yatırım yapabilecek” dedi

Vatandaşlık şartı değişirse yabancılara 500 bin konut satılabilir!

Gayrimenkul sektöründe yabancıya satışların yeniden artması için 1 milyon dolarlık konut alana verilen vatandaşlık bedelinin 250 bin dolarlara çekilmesi bekleniyor. Vatandaşlık şartı değişirse yabancılara 500 bin konut satılabilir.

Vatandaşlık düzenlemesini fırsata çevirmek gerek!

Etimesgut Emlak Müşavarliği Başkanı Hakan Akçam, ev alan yabancıya vatandaşlık verilmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Akçam bunun fırsata çevrilmesi gerektiğini vurguladı.

Yabancıya vatandaşlık hakkı, Turkuaz Kart ile tamamlanacak!

Türkiye’ye 2 milyon dolar yatırım yapan veya 1 milyon dolarlık ev alana, başka bir şart aranmaksızın vatandaşlık verilmesinin yolu açıldı. Yürürlüğe giren bu adımın tamamlayıcısı olarak önümüzdeki günlerde de nitelikli işgücü için turkuaz kart düzenlemesi yürürlüğe girecek.

Yabancıya vatandaşlık hakkı verilmesi ülke ekonomisini canlandıracak!

1 milyon dolarlık taşınmaz mülk alımı yapan yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkı verilmesi ile ilgili Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve MAKSEM Grup Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Aydoğan görüşlerini açıkladı.

Yabancıya vatandaşlık hakkı, konut piyasasını olumlu etkileyecek!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ağaoğlu: "Yabancıya vatandaşlık hakkı verilmesi konut piyasasını olumlu yönde etkileyecek. Döviz kurunda istikrarsızlık yaşadığımız bu dönemde böyle bir yasa çıkarılması çok yerinde bir karar" dedi.

Yabancıya vatandaşlık hakkı, gayrimenkul satışlarını artırır!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Türk vatandaşlığı kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapan yönetmeliğe göre;Türkiye'de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alana Türk vatandaşlığı verilecek.

Yatırımla en çok göç alan ülkeler belli oldu! Vatandaşlık ve oturum için konut yatırımcılarının gözü o ülkelerde!

Yatırım Göç Programları 2024 raporu belli oldu. Rapora göre yatırımla en çok göz edilen ülkeler açıklandı. Malta, küresel vatandaşlık programlarında üst üste dokuzuncu yılında liderliğini koruyor. 

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Arsayla vatandaşlığa 'konut' ayarı geldi: Konut ve arsa fiyatları düşer mi?

Yabancıya vatandaşlık şartına, geçen günlerde yeni bir düzenleme yapıldı. Daha önce, “En az 400 bin dolar veya karşılığı tutarındaki taşınmaz” düzenlemesi, “Arsa üzerinde yapılı taşınmaz” şeklinde yenilendi. Peki bu düzenleme satışları ve fiyatları nasıl etkiler?

Konut sektörü, yabancılara verilen vatandaşlıkla ekonominin ana mekanizması haline getirilecek!

Yabancılara vatandaşlık verilmesi ile ilgili düzenlemeleri değerlendiren Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi 47. Dönem Başkanı Esin Köymen, konutu, ekonominin ana mekanizması haline getirip, vatandaşlık satmanın aracı olarak kullanıldığını belirtti.

Vatandaşlık almak için gayrimenkul yatırımı 750 bin dolar olmalı...

Gayrimenkul alımı veya yatırım karşılığı olarak yabancılara verilen ikamet izni ve vatandaşlık verilmesi konusunda önemli değişiklikler bekleniyor. İşte haberin detayları...

Emlak alımı ile yabancılara verilen vatandaşlık ve ikamet uygulaması kötüye kullanılıyor! 

Yatırım yapan yabacılara verilen vatandaşlık ve ikamet uygulaması kötüye kullanılmaya başlandı. Türkiye ise bu konuda yeterince önlem almadığı için gri listeye yerleşti.

Yabancıya konut satışında alt limit yılbaşından itibaren 600 bin dolara çıkarılıyor!

Yabancıya vatandaşlık amaçlı konut satışında alt sınır yılbaşından itibaren, 400 bin dolardan 600 bin dolara çıkarılıyor.

Vatandaşlık maaşı 2023 nasıl alınır? Vatandaşlık maaşı başvurularında son durum ne? Paraya ihtiyacı olanlar acil bakın!

Pek çok kişi vatandaşlık maaşı 2023'ün nasıl alınacağını merak ediyor ve araştırıyor. Paraya ihtiyacı olanlar çok acil bu detaylara bakın...

Vatandaşlık maaşı başvuruları başladı mı? Vatandaşlık maaşı başvuru ekranı 2023! Son dakika! 

"Vatandaşlık maaşı başvuru ekranı açıldı mı?" sorusunun yanıtı sık sık araştırılmaya başlandı. Peki vatandaşlık maaşı başvuruları başladı mı? Ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

Vatandaşlık maaşı başvuru tarihleri açıklandı mı? Başvurana ne kadar verilecek? Son dakika müjdesi! 

Binlerce kişi 'Vatandaşlık maaşı ne zaman verilecek?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki Vatandaşlık maaşı başvuru tarihleri açıklandı mı? Başvurana ne kadar verilecek? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

Aile bazlı vatandaşlık maaşının detayları netleşti! Vatandaşlık maaşı nasıl alınır, şartları neler?

Aile Bazlı Vatandaşlık maaşı uygulaması başlatılacak. Aile Destek Programı kapsamında şimdi de vatandaşlık maaş ödemesi verilecek. İşte tüm detaylar...

Bakan Göktaş'tan dar gelirlilere son dakika müjdesi: Vatandaşlık maaşı resmen geliyor! Hemen bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, vatandaşlık maaşı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Peki vatandaşlık maaşı ne zaman verilecek? İşte Bakan Göktaş'ın o açıklamaları...

Yabancıya vatandaşlık hakkı Haberi

Yabancıya vatandaşlık hakkı

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına hak kazanmak için öngörülen sabit sermaye tutarı 2 milyon dolardan 500 bin dolara indirildi.  Türkiye'de gayrimenkul sahibi yabancıların vatandaşlığa geçişi için gereken asgari taşınmaz bedeli de 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürüdü. 

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal vatandaşlıkta limitin düşmesi kararını değerlendirdi. İşte  Faruk Akbal'ın değerlendirmesi.. 

Türkiye, bölgesel ve konjonktürel gelişmeler bir kenara bırakıldığında coğrafi olarak ne denli stratejik bir konumda hepimiz biliyoruz. Son bir kaç yıldır etrafımızda yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen yabancıya konut satışı her sene rekor kırmaya devam etti. Geçen sene 4,6 milyar dolarlık konutu yabancıya sattık. Bu sene ilk 8 ay itibariyle geçen seneye kıyasla yüzde 38 daha fazla konut satıldı. İlk 8 ayda tutar 3...