25 / 04 / 2024

Yalova turizm

Yalova turizm

Yalova'da otel yatırımlarının artması bölgeye yatırımcıları çekmek için harekete geçildi. Belediye tarafından imar planlarında değişiklik yapıldı.

Yalova'da otel yatak kapasitesi yüzde 23 arttı!

Yalova, Körfez Geçiş Köprüsü ve İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu projeleriyle turizm yatırımlarının odağı haline geldi. Kentte belgelendirilen otel yatak kapasitesinde son bir yılda yüzde 23 artış yaşandı.

Yalova turizm ile büyümek istiyor!

Türkiye'nin en uzun sahil şeridine sahip kentlerinden biri olan Yalova yeni sanayi istemiyor. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, yüzde 70'i ormanlık ve yeşil alan olan kenttin sanayi ile değil, turizmle büyümesini istediklerini söyledi.

Yalova Belediyesi turizme odaklandı!

Kentte otel ve kongre merkezi yatırımlarının hız kazanması üzerine harekete geçen Belediye, turizmi destekleyecek projelerle ilgileniyor. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal turist sayısını 2 milyona çıkartmayı hedefliyor...

Yalova Özalp Turizm Yolcu Taşımacılığı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yalova Özalp Turizm Yolcu Taşımacılığı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Sahabet Şahin tarafından kuruldu.

Yalova Terma City için 180 milyon dolar harcandı!

Yalova’ya 180 milyon dolarlık termal turizm yatırımı yapan Karaderili Şirketler Grubu’nun CEO’su Tevfik Talaş, 2020’de turizmin büyüme yılı olacağını belirterek yatırımların artacağını dile getirdi…

Proje Team Gayrimenkul Hizmetleri İnşaat Otomotiv Turizm Gıda Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Proje Team Gayrimenkul Hizmetleri İnşaat Otomotiv Turizm Gıda Ticaret Anonim Şirketi Yasin Yolava ve Semra Yalova ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Emay İnşaat'tan KentPlus Yalova Wellness SPA & Resort projesi!

Emay İnşaat Yalova’da KentPlus Yalova Wellness SPA & Resort ile turizm yatırımına hazırlanıyor. Yatırım bedeli 400 milyon dolar olan projede 4 ve 5 yıldızlı 500 yatak kapasiteli, üç farklı termal otel yer alıyor.

Yalova’ya Anadolu İmam Hatip Lisesi Külliyesi yapılacak!

MGF İnşaat Turizm A.Ş ve Yalova İl Özel İdaresi tarafından Yalova’ya Anadolu İmam Hatip Lisesi Külliyesi inşa edilecek. 650 iş gününde tamamlanacak külliye için 30 milyon TL harcanacak.

Yalova'da turizm tesisleri için yüzde 25 ilave inşaat alanı sağlanacak!

YALOVA Belediye Başkanı CHP`li Vefa Salman, turizm tesisleri için yüzde 25 ilave inşaat alanı ile 20 metre yüksekliğine kadar yapılaşmayı sağlayan plan notu kararı alındığını söyledi.

Yalova'ya yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisi artıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme, dev kamu yatırımlarının kilit noktasında yer alan, Organize Sanayi Bölgesi, marina ve turizm yatırımlarıyla yeniden yapılanan Yalova'yı mercek altına alıyor.

Retaj Termal Hotel Yalova'da açıldı!

Körfez ülkeleri arasında en büyük turizm yatırım gruplarından olan Retaj Otel, Türkiye'deki ikinci otelini Yalova'nın Termal ilçesinde hizmete açtı.

Yalova'ya yerli ve yabancı yatırımcının ilgisi hızla artıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme, dev kamu yatırımlarının kilit noktasında yer alan, Organize Sanayi Bölgesi, marina ve turizm yatırımlarıyla yeniden yapılanan Yalova'yı mercek altına alıyor.

Yalova Arboretum arazisi için karar verildi!

Yalova'nın en önemli meselesi haline gelen Arboretum meselesine son nokta koyuldu. Yalova Milletvekili Fikri Demirel, bakanın Arboretum arazisinin yeniden turizm tesis alanı olarak planlara işleneceğini söyledi.

Yalova’da Arboretum tepkisi büyüyor!

Yalova’da Arboretum arazisinin konut alanına dönüştürülmesine tepkiler sürüyor. Bakanlığın 1/25 binlik planda değişiklik yaparak Arboretum’u turizm tahsis alanı statüsünden çıkarmış, arazi konut alanı olarak tanımlanmıştı.

Yalova'ya ilk 6 ayda 2 bin 374 Arap turist geldi!

Yalova Kültür ve Turizm İl Müdürü Ziya Karatekin, Yalova'yı yılın ilk altı ayında en çok Araplar'ın ziyaret ettiğini bildirdi.

Yalova Termal Turizm Merkezi etüt raporu onaylandı!

Yalova Termal İlçesi Turizm Merkezi ve 1/25000 ölçekli Bursa G22.D.2 ve G22.D.2 no’lu harita paftalarına ait, Çevre Düzeni Planına altlık Arazi Kullanımına Esas Jeolojik Etüt Raporu onaylandı.

Yalova turizm Haberi

Yalova turizm

Yalova Belediyesi, kongre turizmi için harekete geçti. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, günümüzde kongre turizmine yönelik faaliyetlerin giderek artığını söyledi. 


Kongre turizmi ile ilgili faaliyetlerde İstanbul’un bazı organizasyonlarda yeterli düzeyi karşılayamadığını söyleyen Salman, “Şampiyonlar liginde Milan-Liverpool maçında İstanbul’da oteller de yer kalmadığı için birçok İngiliz’in Yalova’nın Altınova ilçesinde bulunan otellerde kaldığını gördüm. Bu noktada Yalova’nın buna ihtiyaç duyduğunu fark ettim. Kente 12 ay sıcak para girişini sağlamak adına hem de mevcut duyulan ihtiyaçlar noktasında kongre turizmine yönelik çalışmalar yapmaya başladık. Özellikle İstanbul’a yakın olunması bu ihtiyaçların ortaya çıkması ile doğru orantılı” ifadelerini kullandı.


Mevcut süreçte yapılan çalışmaların otel sektöründen, hediyelik eşya sektörüne kadar birçok alanda etkisini göstereceğini belirten Salman, “Düzenlemelerin artması, yatırımcıların gelmesi ile doğru orantılı. Markalaşmış otellerin kente gelmesi adına...