18 / 04 / 2024

yamanlar çöp bertaraf tesisi son durum

yamanlar çöp bertaraf tesisi son durum

Yamanlar'a kurulmak istenen çöp bertaraf tesisi ile ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 'menemenli protestoya' karşılık bilim insanları ile alanı ziyaret edeceklerini açıkladı.

İstanbul katı atık yakma tesisine Doka'dan iskele ve kalıp sistemi! 

İBB'nin Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi Projesi'yle inşa edilen tesis Avrupa'nın en büyük katı atık bertaraf ve enerji üretim tesisi olacak. Kalıp ve iskele sistemlerinin projelendirmesini ve teminin yapan Doka Kalıp Türkiye Genel Müdürü tesisin 2020 Mart ayında tamamlanacağını söyledi.

Yamanlar Çöp Tesisi'ne Karşıyaka Çevre Platformu'ndan tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Kuzey İzmir Bölgesi Katı Atık Bertaraf Tesisini Karşıyaka'daki Yamanlar Dağı'na yapmak istemesine yönelik tepkiler devam ediyor

Manisa Katı Atık Bertaraf Tesisi'nde sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve şehrin yıllardır kanayan yarası haline gelen çöp sorununa son verecek olarak Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı’nda membran çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte sona gelindi.

Bingöl’de katı atık bertaraf tesisi için eylem yapıldı!

Bingöl’de katı atık bertaraf tesisinden süzülen atık su ve etrafa yayılan kötü koku, köylülerin tepkisine neden oldu. Yıllarca çözülemeyen soruna tepki gösteren köylüler, 'Çöp kokusundan dolayı satılık köy' pankartı asarak eylem yaptı.

Manisa Katı Atık Bertaraf Tesisi 5 ay erken bitecek!

MANİSA'da yarım asırdır sorun olan vahşi çöp depolama alanındaki görüntü, Uzunburun'da yapımı süren Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama tesisinin tamamlanmasıyla sona erecek.

İzmir Yamanlar'a Katı Atık Bertaraf Tesisi kurulacak mı?

Yamanlar Dağı’na çöp tesisi kurulmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Karşıyaka Birliği Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Yıldırım, “Aziz Bey’in ‘Ben yaptım oldu’ zihniyetini kabul etmiyoruz” dedi

İzmir'de kamu hizmetleri için arazi bulmak zor!

Tüm büyük kentlerde olduğu gibi İzmir'de de en büyük sorun, kamu hizmetleri için gerekli projelerin yapılacağı arazi bulmak. Çöp bertaraf tesisi, stadyum, park, hastane ve hatta mezarlık yeri için arazi bulma konusunda büyük sıkıntılar var.

Manisa Katı Atık Bertaraf Tesisleri'nde çalışmalar sürüyor!

Manisa'da Uzunburun mevkiinde yaklaşık 440 dönüm arazi üzerinde yapımına başlanan ve 650 ton çöp depolama kapasitesinde olacak Katı Atık Bertaraf Tesisleri'nde çalışmalar hızla ilerliyor.

'İzmir'de ÇED süreci durdurulmalı, çöp tesisi yeri değişmeli'

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Murathan, Büyükşehir Belediyesi’nin Yamanlar dağı eteklerine yapmayı planladığı, Katı Atık Bertaraf Tesisi ve depolama alanına itiraz ediyor. İşte nedeni...

Çöp Gaz Elektrik Üretim Santrali 10 bin haneye elektrik verecek!

Malatya’da kurulan Çöp Gaz Elektrik Üretim Santrali’nde günlük 2.2 MW’lık elektrik üretiliyor. Zararlı gazların bertaraf edildiği santralde üretilen elektrik, 10 bin hanede yaşayan 50 bin kişinin elektrik ihtiyacına eşdeğer miktarda.

Karşıyaka'da 200 milyon TL yatırımla çöp tesisi kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka Yamanlar’da yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisi ile ilgili hazırlanan proje valilik tarafından onaylandı. 200 milyon TL’ye mal olacak tesiste günde 2 bin 500 ton çöp ayrıştırılacak.

Avukatlardan Yamanlar'daki çöp tesisine dava!

Çöp depolama alanlarının kuruldukları bölge için büyük bir tehlike arz ettiğini ifade eden Özay, "Kesinlikle o bölgeye yapılmaması gerekiyor. Bilimadamları olur verse bile yöre halkı istemiyorsa bence tesis yapılmamalı" diye konuştu.

Karşıyaka'ya yapılması planlanan çöp tesisinin tartışmaları sürüyor!

Yamanlar'a yapılması düşünülen çöp tesisiyle ilgili ODTÜ ve Hacettepe üniversitelerinin verdiği olumsuz rapor tartışma konusu oldu. AK Parti Milletvekili Denizli, raporu Karşıyaka Belediye Başkan Akpınar'a yolladığını twitter'dan duyurdu.

yamanlar çöp bertaraf tesisi son durum Haberi

yamanlar çöp bertaraf tesisi son durum


İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi'nin arasını açan Yamanlar'daki çöp bertaraf tesisi arazisi ile ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 'menemenli protestoya' karşılık bilim insanları ile alanı ziyaret edeceklerini açıkladı. 


Başkan Kocaoğlu, "Bu teknolojide ne koku ne atık bulunmayacak. Tamamen kapalı sistemde kurulacak. Yer arama teknik konu. Bulduktan sonra ilgili kurumların, il bölge müdürlükleriyle alana gidiyoruz. Genel eğilimleri alıyoruz ve yazılı müracaat yapıp süreç başlatıyoruz. O süreçte yerel yönetimlerin tepkisi oluyor, normaldir. Meslek odalarıyla alanı gördük. Alanın son derece uygun olduğunu herkes kabul etti. Bir milletvekili iktidarın gücünü kullanarak, milletvekili sorumluluğuyla bağdaşmayan açıklamalar yaptı. Biz de tepkimizi verdik" dedi. 


Dünyanın en saygın kenti

"Teknoloji belli. Karşıyaka Belediyesi'nin aldığı rapor var ancak raporda teknoloji ve yapacağımız iş tartışılmıyor" diyen Kocaoğlu, "Bize...