26 / 04 / 2024

yapı nizamı

yapı nizamı

İmar yönetmeliği bitişik nizam esaslarına göre, bitişik nizamda bitişik olduğu komşu sınırına (2.00) m.'den fazla yaklaşılamıyor. İşte yönetmelikteki diğer bitişik nizam ile ilgili hükümler...

Bitişik nizam nedir?

Bitişik nizam, İmar Yönetmeliği’ne göre belirlenen ve belirli bir yapı düzenini ifade eden bir terimdir. Yapı sektöründe sıklıkla kullanılan bu terimin ne olduğunu bilmek önemlidir. Peki bitişik nizam nedir, hangi yapıları ifade eder ve nerelerde görülür? İşte bitişik nizamla ilgili bilgiler...

Blok nizam nedir?

Blok nizam, ilgili yönetmelikler tarafından belirlenen bir bahçe düzenidir. Ayrık nizam ve bitişik nizam da farklı düzenlemeleri ifade eder. Peki blok nizam nedir, özellikleri nelerdir, önemi nedir ve neden yapılır? İşte blok nizam hakkında bilinmesi gereken önemli bilgiler…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Yapı Denetim Bakanı'na ceza!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Başkanı olan Nizam Genç'in firmasına bir sene boyunca iş almaktan men cezası verdi. 

Hanefi Nizam İnşaat Ve Yapı Elemanları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hanefi Nizam İnşaat Ve Yapı Elemanları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nıazmohammad Hanafı tarafından kuruldu.

X Cellent Yapı Tasarım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

X Cellent Yapı Tasarım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy’de  350 bin TL sermaye bedeli  ile Nizam Aras tarafından kuruldu.

Bitişik nizam binaların yeni olması, deprem riskini azaltmıyor!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Yapı ve Deprem Mühendisliği Birimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çelik,  bitişik nizam yapıların yeni olmasının deprem anındaki riski azaltmadığını söyledi.

Bitişik nizamda inşaat nasıl yapılır?

Bir veya birden fazla komşu parsellerdeki binalara bitişik olan yapı nizamına bitişik nizam deniyor. Peki, bitişik nizamda inşaat nasıl yapılır? Bitişik nizamda ev inşaatı nasıl yapılır?

Bitişik nizam nasıl olur?

Bitişik nizam, bir veya birden fazla komşu parsellerdeki binalara bitişik olan yapı nizamı olarak tanımlanıyor. Bitişik nizam binalarda ortak alandan arka bahçeye çıkış sağlanıyor. Peki, bitişik nizam nasıl olur?

Büyükada Maden ve Nizam mahallelerinde yol çalışmaları!

Adalar Belediyesi, Büyükada Maden ve Nizam mahallelerinde sokak onarımlarını yapıyor, yolları asfaltlıyor... Çalışmaların Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada'da devam ettirileceği açıklandı. İşte Adalar Belediyesi'nin internet sitesinde yer alan o duyuru..

Nizam Genç: Yeni bir Marmara depremine hazırlıklı değiliz!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nizam Genç, "Yeni bir Marmara depremine hazırlıklı değiliz. Dönüşümün hızlandırılması için yasada gerekli revizyonlar yapılarak teşvikler artırılmalı ve uygulama hızlandırılmalıdır " dedi.

Yapı nizamı nedir?

İmar yönetmeliğinde açıklamalarına yer verilen yapı nizamı nedir? Ayrık nizam nedir? Blok nizam nedir? Bitişik nizam nedir? İşte Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği esasları bu haberde..

Maksimum bina cephesi kaç metredir?

Ayrık yapı nizamına tabi olan yerlerde veya bir parselde olup blok yapı nizamına tabi olan yerlerde yapılacak yapıların bina cephesi en fazla ne kadardır? Maksimum bina cephesi kaç metredir?

İmar kanunu bina cepheleri!

İmar kanunu bina cepheleri hükümlerine göre ayrık yapı nizamına tabi olan yerlerde veya bir parselde olup blok yapı nizamına tabi olan yerlerde yapılacak yapıların bina cephesi en fazla 40.00 metre olmalı...

yapı nizamı Haberi

yapı nizamı

İmar yönetmeliği bitişik nizam!

18916 mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğine göre, bitişik nizamda bitişik olduğu komşu sınırına (2.00) m.'den fazla yaklaşılamıyor. İmar yönetmeliği bitişik nizam esasları aşağıda sıralanıyor:


Bitişik nizam: Bir veya birden fazla komşu parsellerdeki binalara bitişik olan yapı nizamıdır. Bitişik nizam binalarda ortak alandan arka bahçeye çıkış sağlanır.


Yapı Nizamı: Uygulama imar planı ile belirlenen ayrık nizam, blok nizam ve bitişik nizamdan biridir. İmar planında belirlenmeyen hallerde ayrık nizam uygulanır. Bir parselde birden fazla yapının inşa edilebildiği hallerde imar planı ile serbest nizam kararı verilen hallerde, komşu parsellerde yer alan ve bu parsele en yakın yapıların yapı nizamlarına aykırı düşmemek koşuluyla, sadece bir tek nizam uygulanabileceği gibi her üç nizamdan ikisi veya üçü bir arada...