23 / 04 / 2024

yasal yediemin ücreti

yasal yediemin ücreti

Yediemin ücret tarifesi, 2013 Mayıs tarihinde Yargıtay tarafından alınan karar ile belirlendi. Yediemin deposuna sahip olan kimselerin tahsil edeceği yasal yediemin ücret tarifesi bu haberde...

İstanbul'da yediemin otopark ücretlerine yüzde 18 oranında zam geldi...

İstanbul'da yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 18 oranında zam yapıldığı açıklandı. Buna göre, araç çekme ücreti 708 Türk Lirası, 5 kilometreye kadar olan mesafede özel taşıma ücreti 708 TL, ve kilometre ücreti ise 23,6 Türk Lirası olduğu açıklandı.

Taksilerdeki indi-bindi ücreti yasal değil!

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, taksici esnafının kısa mesafede yolcudan aldığı indi-bindi ücretinin yasal olmadığını belirtti.

Miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar?

Şahsın vefatından sonra geride bıraktığı taşınmaz mallar yasal mirasçılara geçiyor. Yasal mirasçılar söz konusu malların intikal işlemini yapması gerekiyor. Peki, miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Veraset ilamı noter ücreti 2021!

Mirasçılık belgesi veya veraset ilamı ile miras bırakanın ölümünden sonra geriye yasal olarak bıraktığı mirasçıları ve bu mirasçıların pay oranlarını gösteriyor. Veraset ilamı noter ücreti 2021 ne kadar? İşte veraset ilamı harcı 2021...

Refinansman ücreti yasal mı?

Kullanılmış bir kredinin daha avantajlı faiz oranlarına sahip başka bir banka kredisi kullanılarak kapatılmasına refinansman deniyor. Peki, refinansman ücreti yasal mı?

İpotek fekki ücreti yasal mı?

Bankalar konut kredisi geri ödemelerinin sonunda ipoteğin fekki işlemi içinde tüketiciden belli bir ücret talep edebiliyor. Peki, ipotek fekki ücreti yasal mı?

İskan alma ücreti 2015!

İskan belgesi, inşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun yasal olarak başlaması için alınan izin oluyor. İskan belgesi nasıl alınır? İskan alma ücreti 2015 ne kadar?

Veraset ilamı noter ücreti 2015!

Bir kimsenin ölümü halinde yakınlarına miras bıraktığı takdirde, yasal olarak bu mirasın kimlere ne oranda kaldığını gösteren resmi belge olan veraset ilamı noterden de alınabiliyor. Peki, veraset ilamı noter ücreti 2015 ne kadar?

Kiracı tahliye davası avukat ücreti ne kadar?

Haklı tahliye nedenlerinin varlığı durumunda kiracının tahliyesi dava açarak isteyebiliyor. Bu hususta ev sahiplerinin en çok merak ettiği husus kiracı tahliyesi avukatlık ücreti oluyor. Peki, kiracı tahliye davası avukat ücreti ne kadar?

İstanbul Sea Life Akvaryum giriş ücreti 2015!

İstanbul Sea Life Akvaryum giriş ücreti 2015 yılında ne kadar? Forum İstanbul Bayrampaşa'da yer alan İstanbul Sea Life Akvaryum'da çocuklar için fiyatlar ne kadar?

Kiracı doğalgaz açtırma ücreti 2015 ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracının doğalgaz, su ve elektrik gibi abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Bunun için abonelik şirketlerine gerekli belgeler ile müracaat etmesi gerekiyor. Peki, kiracı doğalgaz açtırma ücreti 2015 ne kadar?

Kiracı bina demirbaş ücreti ödemeli mi?

Kat malikleri, apartman işletme giderlerine eşit olarak; apartman demirbaş giderlerine ise kendi arsa payı oranında katılmak ile yükümlü oluyor. Peki, kiracı bina demirbaş ücreti ödemeli mi?

Forum İstanbul Akvaryum Turkuazoo giriş ücreti 2015!

2015 yılında Forum İstanbul Akvaryum Turkuazoo giriş ücreti ne kadar? Bayrampaşa'da Forum İstanbul AVM'nin içerisinde yer alan Turkuazoo Aquarium Sea Life için yıllık aidat kaç para?

yasal yediemin ücreti Haberi

yasal yediemin ücreti

Yediemin ücret tarifesi!

Yediemin ücret tarifesi, 2013 Eylül tarihinde Yargıtay tarafından alınan karar ile belirlendi. Yasal yediemin ücreti kararı aşağıda yer alıyor:


YARGITAY 13. Hukuk Dairesi 

ESAS NUMARASI : 2013/4797 

KARAR NUMARASI: 2013/12883 


YEDİEMİNLİK ÜCRETİ ALACAĞI, ADALET BAKANLIĞI ÜCRET TARİFESİ...

Taraflar arasındaki alacak davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın kabulüne yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davalı avukatınca temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi gereği konuşulup düşünüldü.


KARAR


Davacı, özel yediemin deposu sahibi olduğunu, davalının alacaklı vekili olarak gerçekleştirdiği haciz işlemlerinden sonra kendisine teslim edilen mallarla ilgili yedieminlik ücretini ödemediğini ileri sürerek 51.240,00TL nin davalıdan tahsiline karar verilmesini istemiştir.


Davalı, belirlenen ücretin fahiş olduğunu, Adalet Bakanlığının yedieminlik ücretlerine ilişkin tarifesinin uygulanması gerektiğini savunarak davanın reddini dilemiştir.


Mahkemece davanın kabulüne karar verilmiş, hüküm davalı tarafça temyiz edilmiştir.


Dava,yedieminlik...