23 / 04 / 2024

yatırım arsaları

yatırım arsaları

Bursa Orhaneli ilçesinde yatırım için alınan tarım alanları ekilmeden atıl vaziyette duruyor. Orhaneli Ziraat Odası Başkanı Nafiz Kaya, "Orhaneli ilçesinde 20 bin dönüm tarım alanı ekiliyordu. Yıllar geçtikçe buralar ekilmemeye başladı.

Emlak piyasasında yatırım tercihleri değişti: Yeni gözde sosyal arsalar!

Konut fiyatlarının hızla yükselmesi emlak piyasasındaki yatırım araçlarının sıralamasını değiştirdi. Konut almakta zorlanan vatandaşlar, bütçelerini sosyal arsa projelerinde kullanıyor. Böylece hem zamandan hem de maddi kaynaklardan tasarruf etmiş oluyor.

Altından 3 kat fazla kazandırdı! Kısa vadeli yatırım aracı oldu!

Son zamanlarda arsa fiyatları yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Yatırım araçları içerisinde bir senede yüzde 200’ün üzerinde kazançla öne çıkan arsalar, özellikle İstanbul'da yıllık bazda yatırımcısına gram altından 3 kat fazla kazanç sağladı.

“Yatırım yapmamak hata olur” demişti… Zuckerberg'in aklına uyan zarar etti!

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg’in önerisiyle sanal evrende yatırım yapanların zarara uğradığı öğrenildi. Metaverse evreninde yatırım önerdiği arsaların değeri yüzde 85’in üzerinde eridi.

Yeni yatırım aracı oldu fiyatlar yüzde 150 arttı

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu sanayi arsalarının fiyatlarının yüzde 150 oranında arttığını belirterek sanayicilerin tesis için yatırım bulamadığını söyledi.

Arsaya talep patladı! İşte Türkiye'nin arsa yatırımı için en uygun illeri! 

Son dönemlerde arsalara olan talep patladı. Milyonlarca kişi arsa yatırımı için uygun illeri ve uygun fiyatlı arsaları araştırıyor. İşte Türkiye'nin arsa yatırımı için en uygun illeri..

Edip Gayrimenkul Yatırım'ın portföy değeri ne kadar?

Edip Gayrimenkul Yatırım, 212 AVM'nin, Mahmutbey'deki arsasının, Lüleburgaz'daki tesis ve arsalarının değerini açıkladı...

3.köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu arsa yatırımı için fırsatlar sunuyor!

Yatırım ve Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü, 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu çevresindeki arsaların yatırım için fırsatlar sunduğunu ifade etti...

Yatırım arsaları tarım alanlarını etkiliyor!

Bursa Orhaneli ilçesinde yatırım için alınan tarım alanları ekilmeden atıl vaziyette duruyor. Orhaneli Ziraat Odası Başkanı Nafiz Kaya, "Orhaneli ilçesinde 20 bin dönüm tarım alanı ekiliyordu. Yıllar geçtikçe buralar ekilmemeye başladı.

İBB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kuruyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bünyesinde bulunan veya iştiraklerine ait arsaların değerlendirilmesi için Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) kuruyor. Belediyenin İmar A.Ş. isimli şirketinin GYO'ya dönüştürülmesi kararlaştırıldı.

Arsa yatırımında nelere dikkat edilmeli?

Hazine'ye ait araziler, sahte evraklarla başka kişilere ait arsalar vatandaşlara satılıyor. İşte toprağa yatırım yaparken dikkat edilmesi gerekenler...

Mutlu Yatırım Proje ve Gayrimenkul arsalarının değerleme raporu!

Mutlu Yatırım Proje ve Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. 2 arsanın değerleme raporlarını yayınladı. Arsalar İstanbul - Kartal'da ve Bursa - Orhangazi'de yer alıyor.

Artı Yatırım Holding, Çeşme'de arsa satıyor

AYH Gayrimenkul Yatırımları, Alaçatı, Akçakaya ve Peremerya mevkiinde bulunan toplam 25.412,2 m2 büyüklüğündeki arsalarını satıyor. Satış için Artı Yatırım Holding'e yetki verildi.

Düzce'ye sanayiciler yatırım yapmaya başladı!

Düzce'ye, sanayiciler de yatırım yapmaya başladı. Düzce'de imarlı arsaların metrekaresi 300 - 1.000 TL, köylerde ise dönümü 5-30 bin TL arasında değişiyor...

yatırım arsaları Haberi

yatırım arsaları

Bunun sebebi arazilerin hisseli tapulara bölünmesi. Araziler küçüldükçe insanların ekonomisi de kayboluyor. Bizim ilçemizde meyveden sebzeye çok çeşitli mahsul yetişmekte. Yatırım maksadıyla alınan araziler yüzünden binlerce dönüm arazi ekilmiyor. Burayı ekiyorsan ek, ekmiyorsan bu tarla elinden alınacak denilmeli. Tarım alanları imar ve yatırım baskısından bir şekilde kurtarılmalı. 


80’li yıllarda ilçemizdeki arazilerin tamamı ekiliyordu. Milletimiz, devletimiz ve vatanımız için katkı sağlıyordu. Yıllar geçtikçe buralar ekilmemeye başladı. Çok az bir alan ekiliyor" diye...