26 / 04 / 2024

Yazlık villa kiralarken dikkat edilmesi gerekenler

Yazlık villa kiralarken dikkat edilmesi gerekenler

Tatil bölgelerinde villa kiralamak son dönemin trendlerinden. Kiralanan villalar dayalı döşeli ve tüm ihtiyaçlara hitap ediyor. 1200 kiralık villa tatilcileri bekliyor, haftalık fiyatlar 2 bin TL’den başlıyor.

Yazlık konut fiyatlarındaki artış devam ediyor!

Tatil bölgelerindeki yazlık konut fiyatları artmaya devam ediyor. Denge Değerleme’nin Ege Bölgesi’nde yaptığı tespitlere göre;  2022 yılı ilk döneminde fiyatlar pandemi öncesine göre önemli oranda yükselirken, özellikle lüks segmentteki villa tarzı konutlarda aylık 100.000-500.000 liraya varan fiyat

Kiralık villa arayanlar dikkat!

Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte kiralık villa arayanların sayısı bir hayli arttı. Talebin artması ile birlikte dolandırıcılar bu durumu fırsata çevirdi. Peki, villa kiralarken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Satılık ev fiyatına kiralık yazlık!

Pandemi süreci yazlık evlere talebi artırırken fiyatları da yükseltti. Öyle ki villa kiraları satılık daire fiyatlarını yakaladı. Bodrum’da lüks villaların aylık kirası 350 bin lira olurken, sezonluk kiralama 100 bin lira ile 1 milyon arasında değişiyor.

Yazlık fiyatları ikiye katlandı!

Koronavirüs salgını bu yılın tatil tercihlerini de değiştirdi. Kalabalık ortamlardan uzak durmaya çalışan vatandaşlar yazlık villaları tercih etti. Villalara talebin artmasıyla birlikte, villa fiyatları da yüzde 150 yükseldi...

Yazlık villa kiralarken nelere dikkat edilmeli?

Tatil bölgelerinde villa kiralamak son dönemin trendlerinden. Kiralanan villalar dayalı döşeli ve tüm ihtiyaçlara hitap ediyor. 1200 kiralık villa tatilcileri bekliyor, haftalık fiyatlar 2 bin TL’den başlıyor.

Brad Pitt ve Angelina Jolie İzmir Urla'dan yazlık aldı!

Ünlü oyuncu Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin İzmir'in Urla ilçesinden yazlık ev aldığı öne sürüldü. İtalyan emlak şirketinin Türkiye temsilcisi Oya Paktaş, çiftin villa için 2.6 milyon dolar ödediğini kaydetti.

Günlük yazlık ev kiralama yasası!

Günlük yazlık ev kiralama hususunda bazı yasal düzenlemeler bulunuyor. 11 Ekim 2013 tarihinde yapılan yasal düzenlemelere göre, günlük kiralık evler için ruhsat alınması gerekiyor. İşte günlük yazlık ev kiralama yasası..

Yazlık alım satım vergisi 2015!

Yazlık ev devri için yine öncelikle ilgili tapu dairesinden veya bulunulan yerin tapu müdürlüğünden randevu alınması gerekiyor. İşlem için alım satım vergisi ödeniyor. Peki, yazlık alım satım vergisi 2015 ne kadar?

Yazlık ev emlak vergisi 2015!

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından yılın belli dönemlerinde belediyeye ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yazlık evin emlak vergisi olur mu? İşte yazlık ev emlak vergisi 2015..

Yazlık kiralayanları 15 bin müfettiş takibe alacak!

Türkiye’de 1.5 milyon yatak kapasitesine ulaşan kayıt dışı yazlık konut kiralamalarının peşine düşen Maliye, başta yabancılar olmak yazlığını kiralayanları 15 bin müfettişle takibe alacak.

Yazlık konutlar kayıt altına alınacak!

Tatil yörelerinde kayıt dışı kiralandığı için vergi kaybına neden olan ve bu yönüyle "turizmin kayıp hazinesi" olarak değerlendirilen yazlık konutların, kayıt altına alınması için çalışma başlatıldı.

1988 yılında yazlık fiyatları yüzde 100 artmış!

1988 yılında İstanbul'da yazlıkların sezonluk ve satılık fiyatları 1987 yılına göre, yüzde 100 artmış. En mütevazi yazlığın sezonluk kirası 1 milyon liraymış. Silivri'de bir yazlık evin fiyatı ise 20 milyon liradan başlıyormuş.

600 bine yakın yazlık konut turizme hizmet edebilir!

İkincil konut olarak da adlandırılan yazlık veya mevsimlik konutların turizme kazandırılması için başlatılan çeşitli projeleri değerlendiren uzmanlar, toplam yatak kapasitesinin yaklaşık yüzde 75'ini böyle konutlardan sağlayan İspanya'yı örnek gösterdi.

Yazlık villa kiralarken dikkat edilmesi gerekenler Haberi

Yazlık villa kiralarken dikkat edilmesi gerekenler

Türkiye'de yükselişe geçen tatil trendi, özgün ve bağımsız bir tarz olarak villa kiralamak. Özellikle kalabalık ailelerin tercih ettiği havuzu korunaklı villalardan tutun da her şey dahil sisteminden sıkılanlara, mangalsız tatil olmaz diyenlere Türkiye’nin birçok turistik bölgesinde kiralık villalar bulunuyor.


Mea Villa villadatatil.com Genel Müdürü Mücella Kantaroğlu Tarhan, Türklerin artık otel ya da tatil köyleri dışında villalarda tatil yapmaya alıştığını belirtiyor. Mücella, "Son dönemin trendi tatil bölgelerinde villa kiralamak. Kiralanan evler dayalı döşeli ve tüm ihtiyaçlara hitap ediyor. Müşterilerimiz, kendi dört duvarlarında, kendi evlerine geliyor gibi kendisine özel havuzlarında tatillerini yapıyorlar. Evde kendi anahtarınız sizin elinizde. Siz evinize girer gibi istediğiniz saatte girip çıkıyorsunuz. Özgürlük ve rahatlık var. Kahvaltı saati yok, yemek saati yok, yüzme saati yok, işletmenin kurallarına bağımlı kalmadan...