20 / 04 / 2024

yediemin ücret tarifeleri

yediemin ücret tarifeleri

Yediemin ücret tarifesi, 2013 Mayıs tarihinde Yargıtay tarafından alınan karar ile belirlendi. Yediemin deposuna sahip olan kimselerin tahsil edeceği yasal yediemin ücret tarifesi bu haberde...

Resmi Gazete'de yayınlanan bir duyuru ile hakem ve gider avansı tarifeleri güncellendi 

Hukuk muhakemelerinde tanıklık, hakem ve gider avansı tarifeleri Resmi Gazete'de resmi olarak duyuruldu. Artık, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'na göre gerçekleştirilen yargılamalarda tanıklara 60 ile 100 lira arasında bir ücret ödenecek. Hakem ve gider avansı ücretlerinde son durum…

Proje ve kontrollük işlerinde uygulanacak fiyatlar resmen belli oldu!

Proje ve Kontrollük İşlerinde Uygulanacak Fiyat Artış Oranları Hakkında Tebliğ bugünkü 32277 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte proje ve kontrollük işlerinde uygulanacak ücret tarifeleri 2023...

Yeni araç alacakları üzen haber! Ekspertiz ücretlerine zam geldi

SEDDK, Sigorta Eksperleri Atama Yönetmeliği'nde değişiklik yapmasının ardından taban ekspertiz ücret tarifeleri güncellenmiş oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan bildiri ile beraber ekspertiz ücretlerine zam geldi. 

Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor! Sigorta tarifelerine ZAM!

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren Zorunlu Trafik Sigortasının yeni ücret tarifeleri belli oldu.

Proje ve kontrollük işlerinde uygulanacak fiyatlar belli oldu!

Proje ve Kontrollük İşlerinde Uygulanacak Fiyat Artış Oranları Hakkında Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte proje ve kontrollük işlerinde uygulanacak ücret tarifeleri 2022...

Asgari ücret komisyonu toplandı! Gözler çıkacak sonuçta

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni asgari ücret zammı için bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında toplandı. Bakan Bilgin çalışmaların yarın sonuçlanacağını duyurudu.

Asgari Ücret Komisyonu'nun önündeki ek zam miktarı ve hesaplanan miktar belli oldu!

Asgari ücrete ek zam yapılması için son kez bugün bir araya gelecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu milyonlarca çalışanın gelir düzeyini yeniden ele alacak. Yılbaşında yapılan yüzde 50'lik zammın 6 ayda erimesi gündeme yeni maaş miktarını getirdi.

Asgari ücret zammı nasıl belirlenecek? İşçi sendikaları ne kadar zam istiyor? İşte detaylar

Temmuz ayında asgari ücrete yıllık ikinci zammın yapılması beklenirken, sendikaların asgari ücret talepleri ortaya çıktı.

Asgari ücret Temmuz zam oranı belli oldu mu? İşte asgari ücrete yapılacak zammın detayları!

Asgari ücret zammı bir süredir gündemi meşgul ediyor. Milyonlarca kişi asgari ücret zammının detaylarını öğrenmek istiyor. İşte o detaylar!

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? Temmuz asgari ücret zammı ne kadar 2022?

Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan süreçle ilgili yol haritasına dair ipuçları verdi. Öte yandan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmaları başlıyor. İşte asgari ücret zammına dair son gelişmeler…

Asgari ücretlilerin gözü kulağı bu haberde! Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantı günü ve saati belli oldu

Milyonlarca asgari ücret ile çalışan vatandaşın ilgilendiren haber geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısının detayları belli oldu.

Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrette son durum nedir?

Asgari ücrette son durumun ne olduğu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte asgari ücret zam gelecek mi? sorusunun yanıtları!

Asgari ücret zammında flaş gelişme! Son dakika açıklaması geldi! Yapılacak toplantıda masada olacaklar!

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan asgari ücret zammı için son dakika açıklaması geldi. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'ndan (TİSK), asgari ücret ara zammıyla ilgili olarak, asgari ücretin değerlendirilmesi için yapılacak toplantıda masada olacaklarını belirtti.

yediemin ücret tarifeleri Haberi

yediemin ücret tarifeleri

Yediemin ücret tarifesi!

Yediemin ücret tarifesi, 2013 Eylül tarihinde Yargıtay tarafından alınan karar ile belirlendi. Yasal yediemin ücreti kararı aşağıda yer alıyor:


YARGITAY 13. Hukuk Dairesi 

ESAS NUMARASI : 2013/4797 

KARAR NUMARASI: 2013/12883 


YEDİEMİNLİK ÜCRETİ ALACAĞI, ADALET BAKANLIĞI ÜCRET TARİFESİ...

Taraflar arasındaki alacak davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın kabulüne yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davalı avukatınca temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi gereği konuşulup düşünüldü.


KARAR


Davacı, özel yediemin deposu sahibi olduğunu, davalının alacaklı vekili olarak gerçekleştirdiği haciz işlemlerinden sonra kendisine teslim edilen mallarla ilgili yedieminlik ücretini ödemediğini ileri sürerek 51.240,00TL nin davalıdan tahsiline karar verilmesini istemiştir.


Davalı, belirlenen ücretin fahiş olduğunu, Adalet Bakanlığının yedieminlik ücretlerine ilişkin tarifesinin uygulanması gerektiğini savunarak davanın reddini dilemiştir.


Mahkemece davanın kabulüne karar verilmiş, hüküm davalı tarafça temyiz edilmiştir.


Dava,yedieminlik...