24 / 04 / 2024

yediemin ücreti alacağı yetkili mahkeme

yediemin ücreti alacağı yetkili mahkeme

Yediemin ücret tarifesi, 2013 Mayıs tarihinde Yargıtay tarafından alınan karar ile belirlendi. Yediemin deposuna sahip olan kimselerin tahsil edeceği yasal yediemin ücret tarifesi bu haberde...

İstanbul'da yediemin otopark ücretlerine yüzde 18 oranında zam geldi...

İstanbul'da yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 18 oranında zam yapıldığı açıklandı. Buna göre, araç çekme ücreti 708 Türk Lirası, 5 kilometreye kadar olan mesafede özel taşıma ücreti 708 TL, ve kilometre ücreti ise 23,6 Türk Lirası olduğu açıklandı.

Vakıfbank personel alımı başvuru şartları neler, yazılı sınav ne zaman? Vakıfbank son iş başvuru ücreti hangi gün?

Vakıfbank 1985 kişiyi işe alacağını ilan etti. Peki, Vakıfbank personel alımı başvuru şartları neler, yazılı sınav tarihi belli oldu mu? Vakıfbank son iş başvuru ücreti ne zaman? İşte detaylar...

Çorum Alaca TOKİ Evleri fiyatları!

Çorum Alaca TOKİ Evleri fiyatları 78 bin 600 TL'den başlıyor. Başvuru ücreti olarak 500 TL istenen projede 8 bin 932 TL peşinat ile daire sahibi olunabiliyor.

İsmail Arıcı: Develi'deki tramvay hattını yeraltına alacağız!

AK Parti 25. Dönem Kayseri Milletvekili Aday adayı İsmail Arıcı Develi'yi 82. vilayet yapacaklarını ve ismini de "Everek"olarak değiştireceklerini söyledi. Arıcı, ayrıca doğu ve batı garajını kaldıracağını, tramvay hattını da yeraltına alacağını ifade ett

Alaca Makina İnşaat Malzemeleri Metal Hırdavat Promosyon Limited Şirketi kuruldu!

Alaca Makina İnşaat Malzemeleri Metal Hırdavat Promosyon Limited Şirketi 11 Mart 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Kaynarca'da, Nejla Aktan Müdürlüğü 'nde kuruldu.

TOKİ Çorum Alaca'da 220 adet konut satıyor!

TOKİ Çorum ili Alaca ilçesi 2.Etap 220 konut, 1 adet ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 14 Nisan'da gerçekleşecek.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli geçiş ücreti ne kadar olacak?

Bakan Lütfi Elvan, İstanbul'a yapılacak 3. tüp geçitte geçiş ücreti ne kadar olacağını canlı yayında açıkladı. Peki 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli geçiş ücreti ne kadar olacak?

Alaca TOKİ 2. etap evleri ihale edilecek!

Alaca'da TOKİ l.Etap Anahtar Teslim Töreninde Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu'nun müjdesini verdiği 2. etap 220 konutun ihalesi gerçekleşiyor.

3. Havalimanı için 20 bin TL bilirkişi ücreti istendi!

Meslek odaları 3. Havalimanı için verilen ÇED olumlu raporuna 2014 yılında dava açtı. Bilirkişi incelemesi isteyen İstanbul 4. İdare Mahkemesi davacı odalardan 20 bin lira keşif ve bilirkişi ücreti istedi.

Konut kredisi ipotek fek yazısı ücreti ne kadar?

İpoteğin fek edilebilmesi için bankadan İpotek fek yazısının alınması gerekiyor. Kanunen bir gerekçesi olmamasına rağmen, ipotek fek yazısı için banka ücret talep edebiliyor. Peki, konut kredisi ipotek fek yazısı ücreti ne kadar?

İpotek fek ücreti iadesi dilekçesi!

Konut kredisi ödemesinin bitmesi halinde ilk olarak konut üzerindeki ipoteği kaldırması gerekiyor. Peki, konut üzerindeki ipotek kaldırılırken bankadan talep edilen fek ücreti geri alınır mı? İşte, ipotek fek ücreti iadesi dilekçesi!

Hitit Üniversitesi Alaca MYO'nun inşaatı tamamlandı!

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik’i ziyaret ederek, inşaatı biten ve teslim alınan Alaca MYO ile ilgili görüşmede bulundu.

Konut kredisi fek ücreti itiraz dilekçesi!

Konut kredisi kullanım konulan ipoteğin kaldırılması için gerekli olan fek yazısını kimi bankalar bir bedel karşılığında veriyor. Ancak bu bedele bir dilekçe ile itiraz edilebiliyor. İşte konut kredisi fek ücreti itiraz dilekçesi..

yediemin ücreti alacağı yetkili mahkeme Haberi

yediemin ücreti alacağı yetkili mahkeme

Yediemin ücret tarifesi!

Yediemin ücret tarifesi, 2013 Eylül tarihinde Yargıtay tarafından alınan karar ile belirlendi. Yasal yediemin ücreti kararı aşağıda yer alıyor:


YARGITAY 13. Hukuk Dairesi 

ESAS NUMARASI : 2013/4797 

KARAR NUMARASI: 2013/12883 


YEDİEMİNLİK ÜCRETİ ALACAĞI, ADALET BAKANLIĞI ÜCRET TARİFESİ...

Taraflar arasındaki alacak davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın kabulüne yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davalı avukatınca temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi gereği konuşulup düşünüldü.


KARAR


Davacı, özel yediemin deposu sahibi olduğunu, davalının alacaklı vekili olarak gerçekleştirdiği haciz işlemlerinden sonra kendisine teslim edilen mallarla ilgili yedieminlik ücretini ödemediğini ileri sürerek 51.240,00TL nin davalıdan tahsiline karar verilmesini istemiştir.


Davalı, belirlenen ücretin fahiş olduğunu, Adalet Bakanlığının yedieminlik ücretlerine ilişkin tarifesinin uygulanması gerektiğini savunarak davanın reddini dilemiştir.


Mahkemece davanın kabulüne karar verilmiş, hüküm davalı tarafça temyiz edilmiştir.


Dava,yedieminlik...