29 / 03 / 2024

yeni bir işyeri açmak için neler gerekli

yeni bir işyeri açmak için neler gerekli

Bir işyeri açmak istediğizi ancak neler yapmanız gerektiğini bilmediğinizi farz edelim. Bu durumda yeni bir işyeri açmak için neler gerekli sorunuzun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz...

3 ilde dört arsa ve bir iş yeri satılıyor!

Resmi Gazete'de yayımlanan ihale ilanları kapsamında 3 ilde dört arsa ve bir iş yeri satılacağı belirtildi. İşte o ihale ilanları...

TOKİ, Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için 4 Aralık tarihinde ihaleye çıkacak.

O ilde bir iş yeri satılacak!

Rize ili, Derepazarı ilçesine bağlı bir iş yeri satılığa çıkarıldı. Açık artırma usulüyle satılacak arsa için 30 Kasım’da ihale düzenlenecek.

MHP'li Lütfi Kaşıkçı'dan Antakya için yeni bir imar planı talebi!

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Antakya için yeni bir imar planı hazırlanmasını talep etti. MHP'li Lütfi Kaşıkçı'nın konu ile ilgili o açıklamaları...

TOKİ Ankara projesi için yeni tarih resmen belli oldu! 78 yeni konut ve 138 yeni iş yeri geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın başkent Ankara projesi için yeni tarih resmen belli oldu. Kalecik ilçesine 78 yeni konut ve 138 yeni iş yeri geliyor...

TOKİ'nin bir yeni projesi için daha beklenen gün geldi! Ucuz konut bekleyenler sakın kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının bir yeni projesi için daha beklenen gün geldi... Ucuz konut bekleyenler TOKİ'nin bu projesini sakın kaçırmayın...

Basın Ekspres Yolu yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor!

Gayrimenkulde 2006-2015 döneminde toplu bir dönüşüm geçirerek fabrikalardan oluşan bir sanayi bölgesi kimliğinden rezidans, ofis, otellere ağırlık veren hizmet bölgesine dönüşen Basın Ekspres Yolu, yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor.

TOKİ'den yeni indirim kampanyası! Az önce resmen açıklandı! TOKİ'den ev, iş yeri ve arsa alanlar hemen baksın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ev, iş yeri ve arsa alan vatandaşlara yönelik yeni indirim kampanyası başlattı. İşte ayrıntılar...

TOKİ'den Konya Meram'a tam 280 yeni iş yeri geliyor!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Meram'da tam 280 yeni iş yeri inşa edecek.

TOKİ'den Konyalılara 280 yeni iş yeri müjdesi! Dikkat! Tarih belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konya Meram'da tam 280 yeni iş yeri inşa edecek. Konyalıların yüzünü güldüren projenin ihalesi 29 Aralık'ta yapılacak.

Royalworld Artane Villaları satışa çıktı! Doğanın içinde yeni bir yaşam başlıyor!

Royalworld Artane Villaları'nda satışlar 10 gün önce başladı. "Doğanın içinde yeni bir yaşam başlıyor" sloganıyla tanıtılan projede 5+2 tripleks 28 villa bulunuyor. 

Bankalardan dolar için yeni bir adım geldi: Liralaşma...

Dolar/TL haftaya yükselişle başladı. Piyasalar kurdaki yükselişi kurumsal talepteki artışa bağlıyor. Bu kapsamda liralaşma teşviki kapsamında BDDK'dan yeni bir adım geldi.

Erdoğan'ın açıklamasının sıcağı geçmeden dev zam: 1000 lira oldu! Yeni bir zam için daha tarih verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz gün açıkladığı zam haberinin mürekkebi kurumadan piyasada yeni bir zam dalgası koptu. Kötü haber ise; yeni bir zam için daha tarih verilmesi.. Zamlar sosyal medyanın da gündeminin birinci sırasına yerleşti.

yeni bir işyeri açmak için neler gerekli Haberi

yeni bir işyeri açmak için neler gerekli

Yeni bir işyeri açmak için neler gerekli?

Bir işyeri açmak istediğinizi ancak neler yapmanız gerektiğini bilmediğinizi farz edelim. İşyeri açma aşamasında yapılması gereken hususlar ve temin edilmesi gereken belgeler Vergi Usul Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Söz konusu kanunun 153. maddesine göre 1- Vergiye tabi olan ticaret ve sanat erbabı; 2- Serbest meslek erbabı; 3- Kurumlar vergisi mükellefleri; 4- Kollektif ve Adi Şirket ortaklarıyla Komandit şirketin Komandite ortakları; 5- Ticaret sicil memurları işe başlama bildirimlerini yapmak zorunda oluyor.


İşyeri açmak için gereken belgeler

İşyeri açmak için gereken belgeleri gerçek kişiler ve tüzel kişiler olmak üzere iki ayrı grupta inceleyebiliriz.


Gerçek Kişiler için gereken belgeler

- Vergi dairelerinden alınabilen Başlama - bırakma bildiriminin doldurulması gerekir.

- Mükellef tarafından imzalanır. Yeminli mali müşavir, sebest muhasebeci mali müşavir ya da sebest...