26 / 04 / 2024

yeni çıkan kira kanunu

yeni çıkan kira kanunu

Kira ile ilgili yasal düzenlemeleri kapsayan 6570 sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanun, 6010 sayılı Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanununa göre yürürlükten kaldırıldı. İşte yeni kira kanunu...

Kira zammı sınırlamasının kaldırılması Arjantinlileri sokağa döktü!

Arjantin'in yeni başkanı kemer sıkma programını duyurmuştu. Verilen detaylara göre Arjantin'de sokaklar karıştı. Yeni kararname kira zammı sınırlamasını da kaldırılırken ayrıca doğum izni gibi çalışan haklarına da saldırıyor.

Gayrimenkul zenginlerinin yeni adresi: Kira takip programı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gün geçtikçe derinleşirken, yeni bir uygulama gündeme geldi. Gayrimenkul zenginleri kira takiplerini daha kolay yapmak için artık kira takip programı kullanıyor. Peki kira takip programı nedir? Nasıl işliyor? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı: Yeni konut projeleri ve hukuki yaptırımlarla kira sorunu çözülecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni konut projeleriyle, hukuki yaptırımlarla kiralarda yaşanan fahiş artışların yol açtığı sıkıntıyı çözeceklerini ifade etti.

Kiracılar aman dikkat! Kira artışına yeni sınır mı gelecek?

Kira artışına yeni sınır yolda mı? TESK Başkanı Bendevi Palandöken bu konuda açıklamada bulundu. İşte detaylar!

Samsung hayranları sabırsızlıkla bekliyordu! İşte Samsung Galaxy S23'ün iddia edilen fiyatı! 

Türkiye'de seyreden dalgalı kur, her şeye olduğu gibi telefon fiyatlarına da etki ediyor. Samsung'un yeni çıkan telefonu Galaxy S23 içinde merakla fiyat merakı başladı. Samsung hayranları fiyat merakını bu haberle giderebilirler. Peki Samsung Galaxy S23 fiyatı ne olacak?

Tecno camon Metaverse'de! Yeni cihazları görenler gözlerine inanamadı

Tecno camon Türkiye'de büyük bir pazara sahgip oldu. Yeni çıkan akıllı telefonlarını CAMON 19 Neo, CAMON 19 ve CAMON 19 Pro’yu Decentraland’de düzenlenen Metaverse etkinliğinde tanıttı.

Çinli firma yine rekor kırdı! Saniyede 100 tane sattı 5 dakikada stokları bitti

Türkiye'de büyük bir pazara sahip olan Xiaomi'nin, yeni çıkan K60 modeliyle 5 dakikada stokları tükendi. Cihaza rağbet büyük olurken Xiaomi ise bu ilgiden memnun.

Ucuz Iphone almak isteyenler dikkat! 15 bin TL daha uyguna geliyor hemen öğrenin

Türkiye'de geniş bir kesim tarafından Iphone telefonlara ciddi merak duyuluyor. Yeni çıkan Iphone telefonu almak isteyen bu kesim ucuza almanın yollarını artıyor. İşte Iphone'yi 15 bin TL uyguna getirmenin bir yolu bulundu. Konuyla ilgili detaylar ilginç...

Borsa'ya yeni bir GYO daha geliyor, üç ayda bir temettü dağıtacak kira gelirini paylaşacak

Artaş İnşaat 2023 yılında yeni bir GYD kurarak halk arz etmeyi planlıyor. Kurulacak şirketin yüzde 25'inin halka açılacağını kaydeden Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Çetinsaya, "Yüksek kira gelirini vatandaşla paylaşacağız" dedi.

Yeni çıkan Huawei Nova 10 A101’de! 25 Ekim 2022 fiyat listesi

Huawei markasının en son çıkan telefonu olan Huawei Nova 10, Türkiye’nin sevilen  marketi A101’de uygun fiyata satışa çıktı. İşte detaylar…

Sadece 300 adet üretilecek! Audi RS 3 Performance Edition 20 Ekim 2022 fiyat listesi

Audi’nin performans ailesi RS3 kompakt sınıftaki performans ailesi, yeni çıkan RS 3 Performance Edition’ın fiyatı da belli oldu. Yalnızca 300 adet üretilecek Performance Edition modelleri hem teknik hem de görsel olarak serinin tepesinde yer alıyor.

Tayvan motorsiklet markası KYMCO’dan Türkiye’ye yatırım hamlesi! "Avrupa için motor üretecekler"

Tayvan merkezli motosiklet devi KYMCO’NUN CEO’su İstanbul’da katıldığı lansmanda Türkiye’ye yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı. KYMCO markasının yeni çıkan CV3 modelinin tanıtıldığı lansmandan müjdeli haberler geldi.

Çağrı Market yeni katalogda neler var! Pirinçte, unda, yoğurtta dev indirim ! İşte 28 Eylül 2022 fiyat listesi…

Çağrı Market’in yeni indirim kataloğu yayınlandı. Yeni katalogda poşet çayda, 2 kiloluk unda, ayçiçeği yağında ve daha birçok üründe muhteşem indirimler sizi bekliyor. Yeni çıkan indirim kataloğu 4 Ekim’e kadar devam edecek. İşte, Çağrı Market 28 Eylül 2022 fiyat listesi…

yeni çıkan kira kanunu Haberi

yeni çıkan kira kanunu

Yeni kira kanunu!

6570 sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanun, 6010 sayılı Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanununa göre yürürlükten kaldırıldı.


Konut kira kanunu ile ilgili hükümlere, 4 Şubat 2011 Cuma günü 27836 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer veriliyor. İşte kira kanunundaki değişiklikler ile yeni kira yasası...


DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Kira Sözleşmesi

BİRİNCİ AYIRIM

Genel Hükümler

A. Tanımı

MADDE 299- Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmedir.


B. Kira süresi

MADDE 300- Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir.

Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılır.


C. Kiraya verenin borçları

I....