29 / 03 / 2024

yeni gelir vergisi kanunu 2016

yeni gelir vergisi kanunu 2016

TBMM’de görüşmeleri devam eden Gelir Vergisi Kanunu Taslağında gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren 2 vergide değişiklik yapılması öngörülüyor. İşte 5 soruda Yeni Gelir Vergisi Kanunu..

İnşaat sektöründe gelir vergisi beyannamelerine yeni ayar!

Birden fazla takvim yılına sirayet eden inşaat ve onarma işlerinden kazanç elde eden mükelleflerin verecekleri yıllık gelir vergisi beyannameleri, işlerin ikmal edildiği takvim yılını izleyen yılın Şubat'ın başından 25. günü akşamına verilebilecek.

Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik!

Gelir Vergisi Kanunu ile Yeni Koronavirüs (Covid-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Konutta gelir vergisi piyasayı nasıl etkileyecek?

2020’de emlak alanında uygulamaya konulacak olan yüzde 35’lik gelir vergisi piyasa açısından oldukça zorlayıcı bir dönemin kapısını açabilir. Uzmanlar, düşük gösterilen Pazar bedelleri sonrası yeni satışlarda inanılmaz vergi yükleri ortaya çıkacak...

Kira gelir vergisi 2018 hesaplama!

Kira gelir vergisinde Torba Yasa ile yapılan düzenleme 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren geçerli olacak. Yeni düzenleme 2018 yılı kira gelir vergisini de etkileyecek. Peki, kira gelir vergisi nasıl hesaplanacak?

2018'de kira gelir vergisi nasıl hesaplanacak?

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Gelir Vergisi Genel Tebliği ile kira gelir vergisindeki yeni götürü gider uygulamasına açıklık getirildi. Peki, yeni götürü gider uygulaması ile kira gelir vergisi nasıl hesaplanacak?

Kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

Kira gelir vergisi, kiraya verilen evden elde edilen gelir için ödeniyor. Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile beyanname sürecinde seçilen gider yöntemine kısıtlama getirildi. Peki, kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

5 soruda Yeni Gelir Vergisi Kanunu!

TBMM’de görüşmeleri devam eden Gelir Vergisi Kanunu Taslağında gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren 2 vergide değişiklik yapılması öngörülüyor. İşte 5 soruda Yeni Gelir Vergisi Kanunu..

Gayrimenkul satışında gelir vergisi nasıl olacak?

Değer artış kazancı vergisinin de yer aldığı Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı için çalışmalar devam ediyor. Peki, yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile neler değişecek? Gayrimenkul satışında gelir vergisi nasıl olacak?

Kira gelir vergisi değişiklikleri 2016!

Gelir Vergisi kapsamında düzenlemeler yapışıyor. Yapılacak değişiklikler arasında, kira gelir vergisi de yer alıyor. İşte yeni kanun ile yürürlüğe girecek kira gelir vergisi değişiklikleri 2016..

Gelir Vergisi Tasarısı'yla neler değişecek?

Pwc'nin Türkiye Ortağı Ersun Bayraktaroğlu, Meclise sevki yenilenen Gelir Vergisi Tasarısı'nın gayrimenkul gelirlerinin vergilendirilmesine yönelik yeni hükümlerine ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı...

Yeni gelir vergisi nasıl olacak?

64. Hükümet Programı kapsamında yer alan bilgilere göre, gelir vergisi kapsamında birtakım düzenlemeler yapılıyor. Peki, yeni gelir vergisi nasıl olacak? Yeni gayrimenkul vergisi nasıl hesaplanacak?

2015 yıllık gelir vergisi beyanname verme süresi uzatıldı!

Yıllık gelir vergisi için beyannameler 25 Mart 2015 tarihine kadar veriliyordu. Ancak, 2015 yıllık gelir vergisi beyanname verme süresi uzatıldı. İşte yeni gelir vergisi beyanname verme süresi..

Kira gelir vergisi beyanname formu!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mallardan kira geliri elde eden kimselerin, gelirlerinin vergisi için öncelikle beyan vermeleri gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi beyanname formu nasıl doldurulur?

yeni gelir vergisi kanunu 2016 Haberi

yeni gelir vergisi kanunu 2016

5 soruda Yeni Gelir Vergisi Kanunu!

TBMM’de görüşmeleri devam eden Gelir Vergisi Kanunu Taslağında gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren 2 vergide değişiklik yapılması öngörülüyor. 


Peki, hangi vergilerde hangi değişiklikler yapılacak? İşte 5 soruda yeni gelir vergisi düzenlemesi..


1. Hangi vergilerde değişiklik yapılacak?

Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren vergiler: Kira gelir vergisi ile değer artış kazancı vergisi (Değer artış kazancı vergisi).


2. Kira gelir vergisi muafiyeti için yapılan düzenlemeler nelerdir?

Gelir Vergisi Kanunu Taslağının yasalaşmasıyla, kayınvalide ve kayınpedere verilen ev için kira alınmadığı hallerde kira gelir vergisi istenmeyecek.


3. Kira geliri götürü gider uygulamasında yapılan değişiklikler nelerdir?

İşyeri kira gelirleri için belgesiz götürü gider indirimi kalkıyor. Konut kirasında ise kısıtlamaya gidiliyor. 


Buna göre, işyeri kira geliri olanlar, beyannamelerine götürü gideri seçemiyor. Konutta 30 bin lira ile 69 bin lira arası kira geliri olanlar,...