26 / 04 / 2024

Yeni malikin gereksinimi

Yeni malikin gereksinimi

Kiracısı olan bir ev ya da işyeri, mal sahibi tarafından satılabiliyor. Bu süreçte taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. İşte 5 soruda kiracısı olan evde yeni malikin hakları..

Kiracı iken evin satılması!

Kiracı iken evin satılması durumunda yeni ev sahibi, kiracıyı evden çıkarabilir mi? Kiralanmış ev el değiştirdiğinde kiracının hakları nelerdir? İşte kira hukukunda yeni ev sahibi ve kiracı hakları...

Kiraya verenin tahliye hakkı!

Kiraya konu olan bir gayrimenkulün tahliyesini, mal sahibi hangi durumda isteyebiliyor? İşte kira hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu dahilinde yer alan kiraya verenin tahliye hakkı ile ilgili hükümler...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yeni malikin kiracıya ihtar çekmesi şart mı?

Ev sahipleri kiracı kavgaları gündemdeki yerini korurken yeni malikin kiracıya ihtar çekmesinin şart olup olmadığı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili o paylaşımı...

Konut sektörünü 2022 yılında neler bekliyor?

Türkiye'de her sene 800 bine yakın yeni konut gereksinimi bulunurken, fiyat yükselişleri sebebiyle sermayesi düşen şirketlerin 2022 yılında daha az konut üretebileceği belirtiliyor.

5 soruda kiracısı olan evde yeni malikin hakları!

Kiracısı olan bir ev ya da işyeri, mal sahibi tarafından satılabiliyor. Bu süreçte taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. İşte 5 soruda kiracısı olan evde yeni malikin hakları..

Yeni alınan evin tahliyesi nasıl olur?

Satın alınan taşınmazda kiracının olması ya da eski malikin çıkmaması problem teşkil edebiliyor. Ancak, yeni malikin kiracıyı veya eski maliki tahliye etme hakkı bulunuyor. Peki, yeni alınan evin tahliyesi nasıl olur?

Yeni alınan evin emlak vergisi beyannamesi!

Taşınmaz satışının yapıldığı senenin sonuna kadar yeni malikin emlak vergisi beyannamesi vermesi gerekiyor. Buna göre, beyannameler 31 Aralık'a kadar verilecek.. İşte 2017 yılında yeni alınan evin emlak vergisi beyannamesi örneği..

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2016!

Satışın yapıldığı seneye ait emlak vergisini eski taşınmaz mal sahibi ödüyor. Bu sene içerisinde yeni malikin belediyeye emlak vergisi beyannamesi vermesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2016..

Emlak vergisi bildirimi örneği!

Taşınmaz malın satılması halinde satış durumunun ve yeni malikin emlak vergisi beyannamesi ile belediyeye bildirilmesi gerekiyor. Bildirim sene sonuna kadar yapılıyor. İşte emlak vergisi bildirimi örneği...

Emlak vergisi beyannamesi bina formu!

Emlak vergisi, arsa, arazi ve binalar için ödeniyor. Taşınmazın satın alındığı sene vergiden eski malik sorumlu olurken, yeni malikin belediyeye beyanname vermesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi bina formu..

İpotekli taşınmazın devri yeni malikin sorumluluğu!

İpotek ile alacaklı kimse kendisine olan borç için borçlu adına taşınmazın ipotek edilmesini isteyebiliyor. Peki, ipotekli taşınma mal devredilebilir mi? İpotekli taşınmazın devri halinde yeni malikin sorumluluğu nedir?

Kiralananın yeni malikinin hakları!

Kiralanan taşınmazın kira sözleşme süresi bitmeden satılması halinde yeni malik, kira sözleşmesinin yeni tarafı oluyor. Yeni malikin bu eve ihtiyacı olması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. İşte kiralananın yeni malikinin hakları...

Kiracıdan kaynaklanan tahliye sebepleri nelerdir?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi kiracını her istediği zaman tahliye edemiyor. Ancak, gereksinim, yeninden inşa ve imar ile yeni malikin gereksinimi durumlarında kiracıdan tahliyesi istenebiliyor. Peki, kiracıdan kaynaklanan tahliye sebepleri neler

Yeni satın alınan riskli ev için kira yardımı alınabilir mi?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan riskli binalar için hak sahipleri kira yardımı alabiliyor. Yeni satın alınan riskli ev için kira yardımı alınabilir mi? Kentsel dönüşüme giren evi yeni satın alan malikin hakları nelerdir?

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası ne zaman açılır?

Gereksinim, yeniden inşa, yeni malikin gereksinimi ve İmar gibi haklı nedenler mal sahibine tahliye davası açma hakkı veriyor. Peki, mal sahibinin gereksinimi varsa ihtiyaç nedeniyle tahliye davası ne zaman açılır?

Yeni malikin gereksinimi Haberi

Yeni malikin gereksinimi

Taşınmaz mal kiralamalarında kiraya verenden kaynaklanan sebeplerle, kira sözleşmesi sonlandırılabiliyor. Bu sebepler, gereksinim, yeniden inşa ve imar olarak karşımıza çıkıyor.


Kanunen kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa,


Kiralananın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi gerekli ve bu işler sırasında kiralananın kullanımı imkânsız ise, belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde açacağı dava ile sona erdirebiliyor.


Kira sözleşmesinin olması, mal sahibinin taşınmazı satmasına engel olmuyor. İçinde kiracısı olan gayrimenkulü satın alan kimseler bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, kiralık...