19 / 04 / 2024

yenibosna çobançeşme imar durumu

yenibosna çobançeşme imar durumu

İstanbul Bahçelievler Yenibosna'da 123 bin 800 metrekarelik kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Çeşme Alaçatı'daki 120 bin metrekarelik alanın planları mahkemelik! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından askıya çıkarılan İzmir’in turizm merkezi olan Çeşme’deki 12 hektarlık alanın imar planlarını, Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşıdı.

Çeşme ve Güzelbahçe'deki imar planı askıda! Çiğli'deki Büyük Gül Parkı'nı da ilgilendiriyor... 

İzmir'in Çeşme ve Güzelbahçe ilçelerinde mülkiyeti Hazine'ye kayıtlı kimi parsellerin imar planı değişiklikleri Resmi Gazete ilanı ile birlikte askıya çıkarıldı.

İzmir'deki Güzelbahçe ve Çeşme ilçelerinin imar planı askıya çıkarıldı!

Mülkiyeti Hazine’ye kayıtlı, İzmir’in Güzelbahçe ve Çeşme ilçelerindeki kimi parsellerin imar planları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından değiştirilerek özelleştirme kapsamına alındı.

TMMOB'un imar mücadelesinde sona gelindi! İzmir Çeşme Projesi'nde tarım alanları imara açılmayacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imara açılmak istenen Çeşme Projesi iptal edildi.

Zeytinburnu Kazlıçeşme 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Zeytinburnu ilçesi, Kazlıçeşme Mahallesi, 3339 ada, 21 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Zeytinburnu Kazlıçeşme imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Zeytinburnu İlçesi Kazlıçeşme Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Kazlıçeşme 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Kazlıçeşme Mahallesi, 392 pafta 1629 ada 36 parsel ve bir kısım Park Alanına ilişkin Sur Tecrit Bandı Yenileme Alanı 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım Değ. ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Çeşme'deki kaçak rezidans için yıkım kararı verildi!

Çeşme Belediyesi, CHP’li Meclis üyesi Aybars Yıldırım’ın imar barışından faydalanarak normal şartlarda 2 kat konut imarı olan alana yaptığı 29 ayrı bölümden meydana gelen 6 katlı rezidans için yıkım kararı verdi. 

İzmir Çeşme'deki imar kararı değişikliği yargıya taşındı!

İzmir'e bağlı Çeşme Belediyesi'nin, bir marketler zincirinin kuracı olarak bulunduğu binayı yıkıp, yerine içinde otoparkın da bulunduğu belediye hizmet binası yapmak için imar planında değişiklik yaptı. Söz konusu değişiklik yapılan itirazlar nedeniyle yargıya gitti. 

Çeşme Sakarya Mahallesi'nin imar planları yargıda! 

İzmir Çeşme Belediyesi, Sakarya Mahallesi'nde imar planlarında 'ticaret-turizm-konut' olarak işli olan yaklaşık 5 bin metrekare taşınmazı meclis kararıyla 'belediye hizmet alanı' olarak değiştirdi. Söz konusu imar planları yargıya taşındı. 

Çeşme'de kaçak inşaat yapan Aybars Yıldırım istifa etti!

CHP’li Çeşme Belediye Meclisi Üyesi Aybars Yıldırım otel ruhsatı aldığı binayı 6 katlı, 29 daireli apartmana döüştürerek satışa çıkardı. Kaçağı ortaya çıkarınca Yıldırım imar komisyonu üyeliğinden istifa etti.

Çeşme RES'in imar planları davalık oldu!

İzmir'in Çeşme ilçesi Sarnıç bölgesindeki rüzgar enerjisi santrallerinin (RES) imar planları, hak sahipleri tarafından açılan davanın ardından iptal edildi.

Maltepe Altayçeşme nazım ve uygulama planı askıya çıktı!

Maltepe İlçesi, Altayçeşme Mahallesi'ndeki bir kısım tescil dışı alana ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

yenibosna çobançeşme imar durumu Haberi

yenibosna çobançeşme imar durumu


İstanbul Bahçelievler İlçesi, Yenibosna Mahallesi'nde toplam yüzölçümü 246 bin 822 metrekare olan 62 ada 41-3406-11307 parsellerin 123 bin 800 metrekarelik kısmına ilişkin  1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğindeki çekme mesafelerinin yeniden düzenlenmesi amaçlı hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi, 10 Mayıs 2017 tarihinde bakanlık tarafından onaylandı.


Planlama alanı, E-5 (D 100) ile TEM arasında ulaşımı sağlayan Basın Ekspres Yolu üzerinde Çobançeşme Kavşağı ile Kuyumcukent Kavşağı arasında, Çobançeşme Kavşağı’nın kuzeydoğusunda yer alıyor.


Planda Turizm+Ticaret+Konut Alanı olarak belirtilen proje alanının imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı. İmar planı 13 Haziran 2017 tarihinde askıdan indirilecek.



İmar planı ve raporları için tıklayınız



Gülcihan...