24 / 04 / 2024

Yetki belgeli usta çalıştırılması

Yetki belgeli usta çalıştırılması

16 Aralık 2010 Perşembe günü 27787 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı müteahhitlerinin kayıtları ile şantiye şefleri ve yetki belgeleri hakkında yönetmelik hükümleri için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Gayrimenkul danışmanlarına sıfır maliyetle mülk satma fırsatı!

Tapucom ile sözleşmeli çalışacak olan yetki belgeli gayrimenkul danışmanları Tapucom’un teknoloji altyapısı aracılığıyla gün içinde onları oyalayan rutin işlerden kurtulurken bölgesindeki rakiplere göre çok daha fazla işlem kapatma fırsatı bulacak.

Emlak işletmeleri web tapudan yetki talep edebilir mi?

Kullanımı git gide yaygınlaşan Webtapu uygulamasıyla yetki belgeli emlak işletmeleri taşınmaz maliklerden yetki talep edebilecek.

Kiralık ev ararken bunlara dikkat edin!

TÜM Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan, kiralık ev ararken taşınmaz ticareti yetki belgeli emlak ofislerini seçmesinin hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Emlak danışmanlarının bildirimi başladı!

Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi'nde yapılan düzenleme ile yetki belgeli işletmeler artık emlak danışmanı bildirimlerini de yapabiliyorlar.

Mustafa Hakan Özelmacıklı: Yetki belgeli emlak işletmeleri ile çalışın!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik ile ilgili açıklamalar yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “İşletmelerin taşınmaz ticaretiyle iştigal edilebilmesi için Ticaret İl Müdürlükleri tarafından verilen yetki belgesine sahip olmaları gerekiyor." dedi.

Emlak dünyasından kentsel dönüşüme destek!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında kentsel dönüşüm konusu tekrardan gündeme geldi. Yetki belgeli emlak işletmeleri de kentsel dönüşüme tam destek vermeye hazır olduklarını duyurdu.

Gayrimenkul satış sektöründe milat!

Taşınmaz ticareti yönetmeliği bugün uygulanmaya başladı. Bugünden itibaren yalnızca yetki belgeli ofisler gayrimenkul faaliyetinde bulunabilecek, sözleşmesiz çalışma yapılamayacak...

TÜGEM MLS sistemi ile portföylerini paylaşacaklar!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği, TÜGEM MLS sistemi, emlak işletmelerinin yetki belgeli portföyleri üzerinden kapalı devre bir sistemde portföylerini listeleme, paylaşma, ortak hizmet vermeyi sağlayan bir hizmet sunuyor...

Yetkisi olmayan emlak faaliyetleri yürütemez!

TÜGEM Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, ''İster kiracı olsun, ister müteahhit olsun kimse kendi adlarına kayıtlı taşınmazlar dışındaki yerlerin satış ve kiralamalarına aracılık edemez. Emlak faaliyetleri sadece yetki belgeli emlak işletmeleri tarafından yapılabilir'' dedi.

Yetki belgeli yapı müteahhidi sayısı artırılacak!

Türkiye ekonomisi açısından kritik öneme sahip inşaat sektörü için Hükümet, gelecek yılki yol haritasını oluşturdu..

Yeni düzenlemeyle müteahhitlerin sorumluluğu arttı!

ANTMÜTDER Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Yönetmeliğinde Değişiklik İle İlgili açıklamalarda bulundu.

Şantiye şefi maaşı 2016!

Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelikte belirlenen yapılar hariç, yapı ruhsatına tabi tüm yapılarda şantiye şefi bulundurulması zorunlu oluyor. Peki, şantiye şefi maaşı 2016 ne kadar?

Müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılabilir mi?

2010 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik gereğince müteahhitlerin yetki belgesi alması gerekiyor. Peki, müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılabilir mi?

Yetki belgeli usta çalıştırılması Haberi

Yetki belgeli usta çalıştırılması

YÖNETMELİK


Bayındırlık ve İskân Bakanlığından:


YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN KAYITLARI İLE ŞANTİYE ŞEFLERİ VE YETKİ BELGELİ USTALAR HAKKINDA YÖNETMELİK


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; plân, fen, sanat, sağlık, çevre şartlarına ve standartlara uygun yapı inşa edilmesine yönelik yapım faaliyet ve süreçlerinin takibini sağlamak üzere, yapı müteahhitlerine yetki belgesi numarası verilmesine, kayıtlarının tutulmasına,  mimar veya mühendis unvanlı şantiye şefi çalıştırılması mecburi yapılara, yapım işlerinde görev alan şantiye şeflerine ve yetki belgeli usta çalıştırılmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


Kapsam


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik; yapı ruhsatına tâbi her türlü yapım işinde, yapı müteahhitliğini üstlenecek olan gerçek ve tüzel kişileri, şantiye şefliğini üstlenecek olan teknik elemanları ve yetki belgeli ustaları kapsar.


Dayanak


MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 3/5/1985 tarihli ve 3194...