29 / 03 / 2024

Yıldırım Arabayatağı Meydanı mimari tasarım yarışması

Yıldırım Arabayatağı Meydanı mimari tasarım yarışması

Yıldırım Belediyesi’nin Arabayatağı’na kazandırmayı planladığı meydanın mimari tasarımı yarışması ile belirlenecek. Yarışmanın hayata geçirilmesinde Yıldırım Belediyesi, Mimarlar Odası Bursa Şubesi ile işbirliği yapacak.

Binali Yıldırım: İstanbul’un 300 mahallesinde 455 tane kreş açacağız!

Fatihliler ile birlikte Kocamustafapaşa Meydanı'nda bir araya gelen AK Parti İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı Binali Yıldırım, ''İstanbul’un 300 mahallesinde 455 tane kreş açacağız'' dedi.

Binali Yıldırım: Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz!

Kocamustafapaşa Meydanı'nda esnaf ve vatandaşlarla kahvaltıda bir araya gelen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım,

Yıldırım Belediyesi'nden 54 yeni okul alanı!

Yıldırım Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında imar revizyonuna gittiği Arabayatağı, Ulus, Mevlana, Hacivat, Çınarönü, Yavuzselim, Değirmenönü ve Karapınar mahallelerinde mevcut 22 okula ek olarak yeni planlarda 54 eğitim alanı oluşturdu.

Başbakan Yıldırım: Çankırı'ya 5 bin konut yaptık!

Çankırı Belediye Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde konuşan Başbakan Yıldırım, "Bugüne kadar Çankırı'ya 5 bin konut yaptık. Bin konutun yapımını da gerçekleştireceğiz" dedi...

Bursa Yıldırım'a 2 büyük meydan ve AVM geliyor!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 2018 yılının vizyon projeleri ve kent yatırmları hakkında açıklamalar yaptı. 

Başbakan Yıldırım: İstanbul'da 1.023 kilometre metro hedefimiz var!

Başbakan Binali Yıldırım, Üsküdar Meydanı'nda düzenlenen Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı Açılış Töreni'nde konuştu. Başbakan Yıldırım, "İstanbul'un genelinde bin 23 kilometre raylı sistem, metro, hafif raylı metro yapma hedefimiz var. " dedi.

Başbakan Yıldırım'dan Konya'ya hastane müjdesi!

Konya Mevlana Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuşma yapan Başbakan Yıldırım, hastane müjdesi verdi. 

Bursa Yıldırım'ın 6 mahallesine imar müjdesi

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Ankara Yolu'nun altında bulunan Arabayatağı, Hacivat, Ulus, Yavuzselim, Mevlana ve Çınarönü mahallelerine imar müjdesi verdi

Bursa Yıldırım'a engelsiz yaşam merkezi inşa edilecek!

Yıldırım Belediyesi, Arabayatağı Mahallesi’nde Yakın Çevre Yolu’na cepheli alana engelsiz yaşam merkezi inşa edilecek.

Yıldırım Ankara Yolu'nun altına modern dönüşüm!

Yıldırım Belediyesi’nin hayata geçirdiği dönüşüm projeleriyle Ankara Yolu’nun altında yer alan Arabayatağı, Ulus, Mevlana, Hacivat, Yavuzselim ve Çınarönü mahallelerinin kaderi değişecek.

Yıldırım Arabayatağı Mahallesi’nde dönüşüm başlıyor!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Arabayatağı Mahallesi’nde yapılması planlanan dönüşüm öncesinde mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Bursa Yıldırım'a yeni meydan!

Bursa Yıldırım Belediyesi'nin Arabayatağı'na inşa etmeyi planladığı meydanın mimari tasarımı yarışma ile belirlenecek. Meydan'ın 2017 yılı içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Yıldırım Arabayatağı Meydanı için mimari tasarım yarışması yapılacak!

Yıldırım Belediyesi’nin Arabayatağı’na kazandırmayı planladığı meydanın mimari tasarımı yarışması ile belirlenecek. Yarışmanın hayata geçirilmesinde Yıldırım Belediyesi, Mimarlar Odası Bursa Şubesi ile işbirliği yapacak.

Yıldırım Arabayatağı Meydanı mimari tasarım yarışması Haberi

Yıldırım Arabayatağı Meydanı mimari tasarım yarışması

Yıldırım Belediyesi tarafından Arabayatağı Mahallesi’nde yapılması planlanan bölge meydanının projesi, mimari proje yarışması ile belirlenecek. 10 bin metrekarelik bir alanı kapsayacak olan meydan; cami, eğitim alanı, spor merkezleri, dinlenme alanları gibi birçok özelliği barındıracak şekilde planlanacak. 2017 yılı içerisinde bitirilmesi planlanan meydan, bulunduğu alan itibariyle 6 mahallenin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak.


Yıldırım’a yapılacak yeni meydanla ilgili mimari proje yarışmasının detaylarını konuşmak üzere, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek  beraberindeki Arkitera Mimarlık Merkezi Kurucusu ve Türkiye’de birçok projenin yarışmayla elde edilmesini sağlayan ‘Yarışmayla Yap’ Koordinatörü Mimar Ömer Yılmaz ile birlikte Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi makamında ziyaret etti.


Şimşek, “Önemli projeler yarışma ile belirlensin”

Ziyarette konuşan Mimar Can Şimşek, “Biz, nesiller boyu hizmet verecek, şehir için önem arz edecek tüm projelerin mimari...