18 / 04 / 2024

yol genişlik ölçüleri

yol genişlik ölçüleri

Yol genişliğine göre bir binada en fazla kaç kat bulunmalıdır? Bina kat sayıları ve ayrıntıları haberimizde...

Rize-Artvin Havalimanı bugün açılıyor! İlk uçak iniş yaptı! 

Deniz dolgusu ile inşa edilen havalimanlarından biri olan Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı bugün yapılıyor. Türkiye'nin ikinci denize dolgu havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı, 45 metre genişlik ve 3 bin metre uzunluğundaki pistiyle dikkat çekiyor. 

Yol genişliğine göre kat sayısı ne olmalı?

Bir arsanız olduğunu ve üzerinde inşaat yaptırmak istediğinizi düşünelim. Peki, yol genişliğine göre kat sayısı ne olmalı? İşte yanıtı...

Divanhane Eski Karakol Binası neden yıkılıyor?

19. yüzyılda Sultan Abdülaziz döneminde inşa edilen Divanhane Eski Karakol Binası yol genişletme nedeniyle yıkılıyor.

Kartepe Zirvesi geniş katılımla başladı!

Yurt içinden ve dışından birçok akademisyenin "Şehircilik ve Mutlu Şehir" konularını ele alacağı Kartepe Zirvesi geniş katılımla başladı...

Konutlarda kapı ve pencere ölçüleri!

Yapıların kapı ve pencere ölçüleri, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. İşte konutlarda kapı ve pencere ölçüleri..

Yol genişliklerine göre bina kat adetleri!

Yol genişliklerine göre bina kat adetleri esasları Ekim 2017'de yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında düzenleniyor..

İşte yeni imar yönetmeliğindeki konut ölçüleri!

1 Temmuz itibari ile yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği ile stüdyo daireler yasaklanıyor. İşte yeni imar yönetmeliğindeki konut ölçüleri..

Hatay Üzümdalı'nda yol genişletme çalışmaları başladı!

Yol yatırımlarına hız kesmeden devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Üzümdalı Mahallesi'nde yol genişletme çalışmalarına başladı.

Ordu Boztepe'de yol genişletme çalışmaları başladı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Boztepe’de ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yol genişletme çalışmaları başlattı.

Bitlis'in yolları genişletiliyor!

Bitlis Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Beşminare Mahallesi'nde yol genişletme çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa'da yol sorunu çözülüyor!

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Akçakese-Kayaköy ve Tepecik Mahallelerini birbirine bağlayan yolda genişletme ve iyileştirme çalışması başlatıldı.

Yıldırım'da yol genişletme çalışmaları başladı!

Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçeye yeni bir görünüm kazandırmak amacıyla cadde ve sokaklardaki parke, bordür ve yol genişletme çalışmalarına hız verdi.

Manisa Sarıgöl yeni yollarına kavuşuyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sarıgöl Belediyesi işbirliği ile Doğuşlar Mahallesi ile Kertil Mahallesi arasında kötü durumda olan 18 kilometrelik yolda bakım onarım düzeltme ve yol genişletme çalışması gerçekleştiriyor.

yol genişlik ölçüleri Haberi

yol genişlik ölçüleri

Bina kat sayıları!

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmekte, "Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği"nin 29. maddesinin birinci fıkrasının "1" ve "3" numaralı bentlerinde değişiklik yapılıyor.


Söz konusu maddede, yol genişliklerine göre bina kat sayılarına ilişkin bilgilere yer veriliyor. Buna göre; 


1) İmar planlarında kat adetleri belirtilmemiş yerlerde bina yükseklikleri ve bunlara tekabül eden kat adetleri aşağıda gösterilen miktarları aşmamak üzere tespit olunur. İmar planına göre genişliği:


7,00 metreye kadar olan yollarda: Bina kat adedi bodrum hariç 2'den fazla,


7,00 metre ve daha geniş yollarda: Bina kat adedi bodrum hariç 3'den fazla,


10,00 metre ve daha geniş yollarda: Bina kat adedi bodrum hariç 5'den fazla,


12,00 metre ve daha geniş yollarda: Bina kat adedi bodrum hariç 6'dan fazla,


15,00 metre ve daha geniş yollarda: Bina...