16 / 04 / 2024

Yönetim plânı ve değiştirilmesi

Yönetim plânı ve değiştirilmesi

Site yönetimi için, yöneticiler tarafından hazırlanan site yönetim planı nasıl değiştirilir? Yönetim planı değişikliği nasıl yapılır? İşte Site yönetimi ile ilgili esasların düzenlendiği kanun hükümleri...

Toplu yapılarda yönetici seçimi!

Toplu yapılarda yönetici seçimi nasıl oluyor? Toplu yapılara ilişkin özel hükümler nelerdir? Sorularızın yanıtı haberimizde...

Ser Tesis Yönetim Danışmanlığı Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ser Tesis Yönetim Danışmanlığı Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Harun Durmuş ve Serkan Yıldız ortaklığında kuruldu.

Borsadan çıkan yatırımcılar yastık altına yöneldi! Altın ve döviz tercihi arttı! 

Yatırımcıların, sayılı günler kalan seçimin çok öncesinde belirsizlikler ile endişelerini finansal varlıklarına yansıttı. KKM dahil TL mevduat artsa da döviz tevdiat hesapları ile hisse senedinden çıkan yatırımcıların bir kısmının fiziki altın ve döviz ile yastık altına yöneldiğine dikkat çekildi.

Dargiyal Yönetim Danışmanlığı Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Dargiyal Yönetim Danışmanlığı Ve Ticaret Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 2 milyon 582 bin 280 TL sermaye bedeli ile Emrah Güney ve Kadri Çıtmacı ortaklığında kuruldu.

Marsar Yönetim Danışmanlığı Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Marsar Yönetim Danışmanlığı Ve Ticaret Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 1 milyon 598 bin 280 TL sermaye bedeli ile Emrah Güney ve Kadri Çıtmacı ortaklığında kuruldu.

Ordabaşı Yönetim Danışmanlığı Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ordabaşı Yönetim Danışmanlığı Ve Ticaret Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 1 milyon 494 bin 600 TL sermaye bedeli ile Emrah Güney ve Kadri Çıtmacı ortaklığında kuruldu.

Maros Yönetim Danışmanlığı Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Maros Yönetim Danışmanlığı Ve Ticaret Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 1 milyon 176 bin 511 TL sermaye bedeli ile Emrah Güney ve Kadri Çıtmacı ortaklığında kuruldu.

Dafran Yönetim Danışmanlığı Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Dafran Yönetim Danışmanlığı Ve Ticaret Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 1 milyon 277 bin 962 TL sermaye bedeli ile Emrah Güney tarafından kuruldu.

Sardagro Tarımsal Yatırım Yönetim Pazarlama Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sardagro Tarımsal Yatırım Yönetim Pazarlama Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Doruk Canbolat ve Mete Canbolat ortaklığında kuruldu.

Cresc Gayrimenkul Danışmanlık Proje Yönetim İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cresc Gayrimenkul Danışmanlık Proje Yönetim İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 25 bin TL sermaye bedeli ile Nurben Karatuna tarafından kuruldu.

Ataş Yönetim İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ataş Yönetim İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda Savaş Ataş tarafından kuruldu.

Mbt Gayrımenkul Yönetim Danışmanlığı Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mbt Gayrımenkul Yönetim Danışmanlığı Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşitaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Murat Bahadır Teker tarafından kuruldu.

Urba İnşaat Taahhüt Temizlik Tesis Yönetim Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Urba İnşaat Taahhüt Temizlik Tesis Yönetim Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de  200 bin TL sermaye bedeli ile Gurbet Aytemiç tarafından kuruldu.

Tasfiye edilen kooperatifte eski yönetim planı geçerli olur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 170 haneli yazlık bir sitede hisse sahibi olduğunu aktaran okuyucu, kooperatiflerini tasfiye ettiklerini belirtti. Okuyucu, eski yönetim planının, kurulların ve kararların geçerli olup olmadığını sordu.

Yönetim plânı ve değiştirilmesi Haberi

Yönetim plânı ve değiştirilmesi

Yönetim planı değişikliği!

Site yönetim planları, site yönetimi tarafından kat malikleri genel kurul toplantısında alınan kararlara istinaden hazırlanıyor. Hazırlanan ve uygulanması karar alınan yönetim planı, tüm kat maliklerini bağlayıcı nitelik taşıyor.


Birden fazla bloklardan meydana gelen konut sitelerinin yönetimi için hazırlanan tek yönetim planlarının değiştirilmesi için, kat maliklerinin çoğunluğunun oyu aranıyor.


Burada çoğunluktan kasıt: toplu yapı temsilciler kurulu üyelerinin temsil ettikleri bağımsız bölümlerin tamsayısının beşte dördünün oyu olarak ifade ediliyor. "Site yönetim planı nasıl değiştirilir?" sorusunun Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan yanıtı şu şekilde sıralanıyor:



Yönetim planı değişikliği..


Yönetim planı ve değiştirilmesi

Madde 70 –  

Toplu yapı kapsamındaki yapı ve yerler için tamamını kapsayan bir tek yönetim plânı düzenlenir. Yönetim plânı, toplu yapı kapsamındaki bütün kat maliklerini bağlar. 


Yönetim plânının değiştirilebilmesi için, toplu yapı temsilciler...