19 / 04 / 2024

Yozgat kira fiyatı

Yozgat kira fiyatı

İleri Gazetesi köşe yazarı Tarık Yılmaz bugünkü yazısında Yozgat'taki kira fiyatlarını değerlendirdi. İşte o yazı...

Avrupa'da kiraların en yüksek olduğu şehir Amsterdam oldu!

Pek çok yatırımcı tarafından merakla beklenen Uluslararası kira fiyat endeksi raporuna göre Avrupa’nın en pahalı şehri belli oldu. Söz konusu rapora göre en pahalı şehir konutların ortalama 2 bin 200 Euro kiraya verildiği Amsterdam oldu.

Kira artış hızı aralıkta geriledi! Ortalama kira 14 bin 472 TL oldu!

Endeksa verilerine göre, Aralık 2023 itibarıyla Türkiye’de ortalama konut kira fiyatı 14 bin 472 TL, ortalama konut metrekare kira fiyatı ise 128 TL oldu.

Bu ilde kira ortalaması 22 bin TL'yi buldu! Ev arayan vatandaşlar şaşkın!

Manisa'da 2024 yılının ilk 2 gününde ilana çıkarılan 72 konutun ortalama kira fiyatı, kent sakinleri ve ev arayışında olanlar arasında adeta ‘şok etkisi’ yarattı. Kira fiyatlarının uçuk seviyede olduğu kaydediliyor. 

'Kira fiyatları aşırı şişti, fiyat düştü kiracı rahatladı diye bir şey yok!'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan ekim ayı konut fiyat endeksi raporunda kasım ayında kira artış oranının düştüğü kaydedildi. Peki, uzmanlar konut kiralarına ilişkin ne söylüyor, kira fiyatları geriledi mi? İşte detaylar...

Reel kira fiyat endeksi kasımda 5,1 puan azaldı...

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ve sahibinden.com ile işbirliği ile hazırlanan "sahibindex Kiralık Konut Piyasası Görünümü" araştırmasının 2023 senesi Aralık ayı raporu yayımlandı. İşte haberin detayları...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 27 taşınmazı kiraya veriyor! Kira fiyatı 1250 TL'den başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 27 adet taşınmazın kiraya vereceğini ilan etti. Taşınmazların en düşük muhammen kira bedeli 1250 TL olurken en yüksek ise 24 bin TL olarak belirlendi.

Kira fiyat kısıtlaması kalkıyor mu? Kiralar zamlanacak mı?

2 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olan maksimum yüzde 25 oranındaki kira zammı kararının sona ermesine sadece birkaç ay kaldı. Ancak, bu kararın bitiş tarihi yaklaşırken, ev sahipleri kiralara zam yapmak için çeşitli yollara başvurarak, kiracıları evlerinden çıkarmaya çalışıyorlar.

Sahte kiralık konut dolandırıcılığına dikkat! Aman bu tuzağa düşmeyin!

Dolandırıcıların yeni hedefi konut sahipleri ve kiracılar oldu. Dolandırıcılar, asıl kira fiyatı 5 bin olan bir evi, 3 bin liraya gösteriyor ve kiranın uygun olduğunu görenler de hemen ilgili telefon numarasını arıyor. İşte ne oluyorsa bundan sonra oluyor.

Kiracılar dikkat! Ev sahiplerinden 1 Temmuz kurnazlığı! İlanlar bir bir geri çekiliyor!

Kiralara yüzde 25 zam limiti 1 Temmuz tarihinde son bulacak. Hükümetin yeni bir düzenleme yapmaması halinde konut sahipleri eski sistemde olduğu gibi kira fiyatını serbest piyasa koşulları kapsamında belirleyebilecek. Bunu fırsat olarak gören pek çok konut sahibi, kiralık boş evlerini emlakçılardan

Kiralar en çok hangi ilçede arttı? Öğrenince şok olacaksınız!

Endeksa'nın yaptığı çalışmaya göre; şubatta kira fiyatı en fazla artan ilçeler Şile, Beşiktaş, Ataşehir ve Ümraniye olurken en azın yaşandığı ilçeler Avcılar, Beyoğlu ve Bahçelievler oldu. İstanbul genelinde ortalama metrekare kira 124 lira olurken, ortalama kira 12 bin 394 liraya yükseldi.

Fahiş kiralara Hollanda modeli çözüm olur mu? Kira bedellerine 'tavan fiyat' uygulaması gelecek mi?

Hollanda, ülkede 300 bine dayanan konut açığı ile fahiş kiralara müdahalede bulunarak “tavan fiyat” uygulamasını hayata geçirmişti. Fahiş kiralara Hollanda modeli çözüm olur mu? Kira bedellerine 'tavan fiyat' uygulaması gelecek mi? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Mağazaların elektrik maliyeti ikinci kira parası oldu!

BMD Başkanı Sinan Öncel "Elektrik maliyetleri bazı AVM'lerdeki mağazalar için ikinci bir kira giderine dönüştü. Mağazalarında enerji fiyatının ortak sayaç üzerinden faturalandırılması yerine bireysel abonelik koşullarında ve ulusal tarifeye dönüştürülerek fiyatlandırılmasını öneriyoruz" ifadelerini

Kira artış oranı nasıl hesaplanır? 2022 Eylül ayı kira artış oranı açıklandı…

TÜİK Haziran ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) rakamları en son Temmuz ayında açıklandı. Enflasyon oranlarının TÜİK tarafından açıklanmasıyla birlikte işyerleri için kira artış oranları belli oldu. İşte 2022 Eylül ayı kira artış hesaplaması...

Yozgat kira fiyatı Haberi

Yozgat kira fiyatı

Sene 1997... 

İlçeden Yozgat'a gelmiş bir aile... 

Müstakil bahçeli evde yaşamanın ne olduğunu görmüş bir aile. 

İlçeden Yozgat'a gelmekle Yozgat'tan İstanbul'a gitmek arasındaki tek fark aradaki mesafe. 

Onlar için de öyle oldu. 

İlçeden Yozgat'a, İstanbul'a gelir gibi geldiler. 

Şehre gelmişlerdi, farklı olmalıydı. 

Ama olmadı. 

Bir ev ki, ev demek için şahit ister. 

Şehrin sorunları bir tarafa ev sıkıntısı başlı başına bir hüsran. 

İlçeden şehre gelmiş, ama umduğunu bulamamış bir ailenin karşılaştığı ev manzarası hayallerini yıkmak için yeter de artar. 

İlçeden Yozgat'a gelen aüenin en büyük çocuğu olarak o yıllarda Yozgat'ta kiracı olmanın dünyada kiracı olmaktan zor olduğunu yaşayarak gördüm. 

Sanki bir imtihandan geçiyorduk Yozgat'ta. 

Önce istediği gibi bir ev bulamama imtihanı, daha sonra kiracı kalabilme... 

Evet... 

Ev bulsanız da kiracı olarak ev sahibine kabullendirmeniz gerekiyor aile bireylerini. 

Zira ev sahibinin istemediği misafir katiyen gelip/gidemez, Kiranın...