19 / 04 / 2024

yurt kiraları 2017

yurt kiraları 2017

Okul döneminin yaklaşmasıyla üniversitelilerin yurt telaşı başladı. Her bütçeye uygun yurt bulunurken, 5 yıldızlı hizmet verenlerin fiyatı dudak uçuklatıyor.

Kiralar çıldırdı! Son bir yılda kiralar yüzde 209, iki yılda ise yüzde 425 arttı! Kiralara acilen yasal düzenleme şart!

Kiralar son iki yıldır çıldırmış durumda. Son 2 yılda kiralardaki artış oranı yüzde 425’leri geçerken, aynı oranda geliri artmayan kiracılar ise geçim sıkıntısı çekiyor. Uzmanlar ise tıpkı yurt dışında olduğu gibi kira artış oranlarına yasal bir düzenleme getirilmesini öneriyor.

Fikret Şahin'den 'TOKİ yurt yapımına öncelik versin' önerisi!

Üniversitelerin açılmasına günler kala Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün (KYGM) yetersiz yurt sayısı, yüksek konut kiraları ve özel yurtların fahiş fiyatlarıyla karşılaşan kalan öğrenciler, barınma problemi yaşıyor.

Ev kiralarına ve yurt fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Kovid-19 salgını öncesinde 900 Türk Lirası olan konutların fiyatı 3 bin Türk Lirası'na kadar yükseldi. Öğrencilerin tamamı salgın sürecinde evleri ve yurtları boşaltırken şimdi döndüklerinde ne ucuza konut ne de boş yurt bulamıyor.

Vesta Global, yurt dışında gayrimenkul yatırımları için danışmalık veriyor!

Teuta Narazan ve Armağan Akyüz tarafından 2017'de kurulan Vesta Global, yurt dışı yatırımlar ve oturma izni konularında danışmanlık hizmeti sağlıyor. Vesta Global, yaklaşık 10 ülke için hizmet veren tek danışmanlık şirketi olma özelliğine sahip.

Türk markalarından yurt dışı atağı!

Kovid-19 salgını sebebiyle yurt içindeki satış gelirleri düşen Türk markaları, döviz kurunda yaşanan artış ve özellikle Avrupa’da ucuzlayan kiralar gerekçesiyle yurtdışına odaklandı. 

Oturmadıkları evin kirasını ödüyorlar: Öğrencilerin kira ve yurt sorunları!

Uzaktan eğitim süreciyle birlikte memleketlerine giden öğrenciler, oturmadıkları halde ev kiralarını ve yurt ücretlerini ödüyor. Öğrenciler, konuya ilişkin çözüm bekliyor.

Yurt dışı ofis kiraları ve tanıtım faaliyetlerine 170 milyon lira destek!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihracata yönelik devlet yardımları açısından 2019'un "altın yıl" olduğunu dile getirerek, "Yurt dışı ofis kiraları ve tanıtım faaliyetlerine 170 milyon lira destek ödemesi yaptık." dedi...

Yurt fiyatları ev kiralarını solladı!

5 yıldızlı üniversite yurtları araba fiyatına ulaşırken, pahalı semtlerdeki ev kiralarını bile geride bıraktı. Pahalılıkta zirvede bulunan Ortaköy’deki Republika Academic Apart'ta fiyatlar yıllık 75 bin lira olarak açıkladı.

Yüksek kira perakendeciyi yurt dışına yönlendirdi!

Aslında perakendeciler uzun süredir yurt dışında yatırım yapıyor. Ancak iç pazardaki daralma, AVM yatırımcılarının azalması, üstelik kiraların yüksek olması dışarıdaki arayışı artırdı. Kurdaki hareketlilik de cabası. Perakendeciler 2019'da yurt dışında kazanacak.

Cadde mağazaları ve ofis kiraları yüzde 22 geriledi!

Cushman&Wakefield tarafından hazırlanan rapora göre yılın ilk çeyreğinde 2017'nin aynı dönemine göre cadde mağazaları ve ofis kiraları kura bağlı olarak yüzde 22'ye varan oranlarda geriledi.

Ofis ve mağaza kiraları yüzde 22 geriledi!

Cushman&Wakefield tarafından hazırlanan rapora göre yılın ilk çeyreğinde 2017 yılının aynı dönemine göre cadde mağazaları ve ofis kiraları kura bağlı olarak yüzde 22'ye varan oranlarda geriledi

2017'de ofis kiraları en çok İzmir'de arttı!

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2017 dördüncü çeyrek sonuçları açıklandı. 2017 genel değerlendirmesinde ise en güçlü fiyat artış trendi İzmir'de yaşandı.  

Türk müteahhitler yurt dışında 354,6 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türk müteahhitler bugüne kadar yurt dışında 354,6 milyar dolarlık iş üstlenirken, sadece 2017 yılında alınan işlerin tutarı 14,7 milyar dolara ulaştı.

yurt kiraları 2017 Haberi

yurt kiraları 2017

Üniversite sonuçlarının açıklanmasıyla üniversitelilerin yurt telaşı başladı. Fitness, havuz, 40 metrekare oda sunan yurtlar aylık 6 bin 76 liraya kadar çıkıyor.



YILLIK 60 BİN 760 TL

Bilgili Holding tarafından İstanbul'da hayata geçirilen 3 şubeli Republika, fiyatları ile tüm yurtları solladı. Ortaköy'deki şubede tek kişilik odaların aylık ücretinin, 10 aylık ücret peşin ödenirse 4 bin 250 ile 5 bin 590 lira arasında olduğu açıklandı. Buna göre; peşin ödeme yapanların cebinden 10 aylık yeni eğitim dönemi için 42 bin 500-55 bin 900 lira arasında para çıkacak. Taksitli ödeme tercih edilirse, aylık fiyat 6 bin 76 liraya kadar çıkıyor. 14 farklı tip odası bulunan yurtta fiyatlar, iç-dış cepheye göre değişiklik gösteriyor. Fiyatlara açık yüzme havuzu, spor salonu, pilates salonu, sinema, oyun alanı, hobi alanı,...