19 / 04 / 2024

Zeydan Karalar kimdir

Zeydan Karalar kimdir

Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın 2019 yerel seçimlerinde yeniden CHP'den Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olarak gösterilmesi bekleniyor. Peki, Zeydan Karalar kimdir?

Zeydan Karalar: Seyhan Sucuzade'deki dönüşümde mağduriyet yok!

Adana Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sucuzade Mahallesi'nde yaşayan bazı insanların evlerinin değerinin altında alınmaya çalışıldığı iddiasına tepki verdi.

Seyhan'da 38 bin ev riskli ev yıkılacak!

Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçelerdeki çeşitli mahallelerde 38 bin evi, kentsel dönüşüm kapsamında yenileyeceklerini söyledi. Karalar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Gül Demet Sarı'dan destek beklediklerini vurguladı.

Seyhan'da 38 bin ev dönüşümle yenilenecek!

Adana'da merkez Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar, soıumluluklarındaki mahallelerde 38 bin evi, kentsel dönüşüm kapsamında yenilemek için çalışma başlattıklarını söyledi.

Seyhan Kent Meydanı için tasarım yarışması yapılacak!

Cumartesi Konferansları kapsamında ÇÜ Ramazanoğlu Kültür Merkezi’ne konuk olan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kent merkezine yapılacak yeni kent meydanının tasarımı için ciddi tutarlarda para ödüllü yarışma başlatacaklarını açıkladı.

İnşaat sektörü ülkenin kalkınmasında büyük paya sahip!

Seyhan Belediye Başkanı Karalar, Riva Reşatbey Boutique & Business Hotel’de AYAMDER ve Sarp OSGB iş birliği ile gerçekleşen kahvaltılı toplantıda Adanalı yapı müteahhitlerinin konuğu oldu.

Adana'daki mania sorunu çözüldü!

Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 40-50 bin insanı mağdur bırakan mania sorununu çözdüklerini belirterek, mania sorunu yaşayan arsa sahibi veya müteahhitlerin Seyhan Belediyesi'ne başvurabileceklerini söyledi.

Adana Havalimanı çevresinde yüksek binaların yapımına izin verilecek!

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçede arsa sahiplerinden konut alacaklara, müteahhitten inşaat ustasına kadar pek çok vatandaşı etkiliyen mania sorununu yaptıkları çalışmalar ile çözdüklerini söyledi.

Zeydan Karalar: Seyhan'ın batısına hastane şart!

Belediye Başkanı Karalar, geçtiğimiz hafta Seyhan’da D400’ün güney kısmının 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandığı toplantıda yaptığı konuşmada, “Burada yapılan çok önemli bir hizmettir. " dedi.

Adana Seyhan'ın çehresi tamamen değişiyor!

Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, şehir meydanı, kentsel dönüşüm ve restorasyon projeleriyle Seyhan'ın çehresini tepeden tırnağa değiştireceklerini söyledi.

Seyhan Belediyesi'ne kentsel dönüşümde tam yetki verildi!

Adana Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Kentsel dönüşüm konusunda Seyhan Belediyesine tam yetki verdi. Seyhan Belediyesi projeye başlamak için gün sayıyor.

Zeydan Karalar: Seyhan'ın kurtuluşu kentsel dönüşümde!

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan ilçesi'nin makus talihini değiştirmekte kararlı olduğunu bir yıllık icraatını anlattığı toplantıda gösterdi. Karalar, ilçenin kurtuluşunun kentsel dönüşüm, kent meydanı ve yeşil vadi projelerinde yattığını sö

Seyhan'da 7 bölgede yerinde dönüşüm yapılıyor!

30 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçede adeta hizmet hamlesi başlattı. Buna karşın 1 yılda geçen sene harcanan paradan 70 milyon lira daha az para harcadı.

İnşaat sektörü ülkenin kalkınmasına katkı sağlıyor!

Seyhan belediye Başkanı Zeydan Karalar, inşaat sektörünün ülkelerin kalkınmasına önemli katkılar sağladığını belirterek, bu anlamda Adana’nın da kalkınabilmesi için de inşaat sektörünün hareketlenmesi gerektiğini söyledi.

Seyhan Belediyesi Akkapı'ya taziye evi yaptırıyor!

Seyhan Belediyesi'nin Akkapı Mahallesi'nde yaptırdığı taziye evinin inşaat çalınmalarını inceleyen Başkan Zeydan Karalar, kuzeyden güneye ayrım yapmadan ihtiyaç doğrultusunda taziye evi yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Adana'da yapılacak olan metronun ikinci etabı 5 yılda tamamlanacak

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, şehrin “ithalat vergisi” payını 5 senede 350 milyon liradan 2,5 milyar liraya yükselterek,  Adana’nın vergiden elde ettiği kazanımı senede 1 milyar liraya taşıdıklarını kaydetti.

Adana Büyükşehir kentsel dönüşümde gaza bastı: 14 yıllık bekleyiş çözülüyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sinanpaşa Mahallesi’ndeki dönüşüm ile ilgili bilgi verdi ve yeni planlarını açıkladı. Peki Adana'daki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Zeydan Karalar’dan Adana Metrosu'nun onaylanmamasına tepki!

Adana Metrosu 2. Etabı’na Cumhurbaşkanlığı'nda "borçlanma kriterlerinin uygun olmadığı” sebebiyle onay çıkmadı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, duruma tepki gösterdi.

Adana'ya metro müjdesi!

Kentteki yatırımlarla ilgili önemli açıklamalar yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çarenin metroda olduğunu, projenin onaylanmasıyla beraber 300 milyon dolar kredi alacaklarını ve metro projesini başlatacaklarını söyledi.

Zeydan Karalar'dan gayrimenkul mübadelesi açıklaması!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Nata firmasıyla önceden 598 milyonluk bir ihale anlaşması yapılmıştı. Bunu karşılıklı feshetme kararı aldık, gayrimenkul önerdik. Karşılıklı mutabakata da varıldı" dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne 'icra' şoku!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yaptığı açıklamada bir firmanın 2016 yılında aldığı bir ihale üzerine yaptığı işin parasını alamadığı gerekçesiyle kendilerini haciz ile karşı karşıya bıraktığını ve makam odasındaki eşyalarının alındığını belirtti.

Devlet Bahçeli Köprüsü inşaatı 4 yılda tamamlanamadı!

Temeli 30 Mart 2016'da atılan fakat aradan geçen 4 senede sadece üçte biri tamamlanabilen Adana'daki Devlet Bahçeli Köprüsü için, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, destek beklediklerini belirtti...

Adana'daki sahra hastanesinin altyapısı tamamlandı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana'da inşa edilen sahra hastanesinin altyapısında sona gelindiğini duyurdu...

'Adana'da 45 günde sahra hastanesi yapıldı' iddialarına yanıt!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Zeydan Karalar 45 günde 1000 yataklı sahra hastanesi yaptı” iddialarının doğru olmadığını anlatan AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, “Adanalılar özür bekliyor” diye konuştu.

Adana'daki sahra hastanesinin 216 yataklı bölümü tamamlandı! 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kamuoyundan ve bilim insanlarından takdir gören sahra hastanesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Karalar, hastanenin "216 yataklı bölümü tamamlandı" dedi...

Adana Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları yeniden başladı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Gülsüm Erdem Emen ile yaptığı söyleşide Adana'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Zeydan Karalar, Sinanpaşa Mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarının TOKİ iş birliği ile yeniden başladığını ifade etti...

Adana'da fayların üzerine inşaat yapılamayacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, büyükşehir belediye başkanlarının fayların üzerinde inşaat yapılmaması, kaçak inşaatlarla mücadele gibi depremden önce alınabilecek yapılabilecek tüm tedbirlerle ilgili bir karar alacaklarını söyledi.

Adana Büyükşehir'in kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Zeydan Karalar, 31 Mart 2019 tarihindeki seçimlerde Adana Büyükşehir Belediyesi’ni 4.5 milyar TL borçla devraldı. Karalar yaptığı açıklamada “Klişelere hapsolmadan ama Adana gibi gelişeceğiz” diyor.

Zeydan Karalar kimdir Haberi

Zeydan Karalar kimdir

Zeydan Karalar, 1958’de Adana’da doğdu. İlkokul, ortaokul, liseyi Adana’da okudu. 1977 yılında Demokratik Sol Yüksek Öğrenim Derneğini kurdu ve yönetim kurulu başkanlığını yaptı. 

1977-1980 yılları arasında CHP İl Gençlik Kolları Saymanlığı ve Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. 1980 yılında Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği’nden mezun oldu.

1981’de, 23 yaşında Makina Mühendisleri Odası Başkanlığı'na seçilerek Türkiye’nin en genç oda başkanı unvanını elde etti; 2 yıl bölge başkanlığı ve üst kurul (TMMOB) delegeliği yaptı. 1979-1985 yılları arasında Çukobirlik’te İplik İşletme Şefi olarak çalıştı. 

1985-1991 yılları arasında Alman AEG ETİ Endüstri A.Ş’de Müşteri Hizmetleri Yöneticiliği yaptı.

1991-1996 yılları arasında Çukobirlik İplik Dokuma Fabrika Müdürü ve Teknik Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

1996-2007  yılları arasında Okan Tekstil A.Ş’de Genel Müdürlük yaptı. Kazakistan’da Okan-Antriko Entegre Tekstil Fabrikasını da kurdu...