16 / 04 / 2024

Zorunlu parselasyon

Zorunlu parselasyon

Parselasyon ham araziyi imar parseline dönüştürme işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Parselasyon işleminin amacı nedir ve parselasyon kaç türe ayrılır sorularının cevapları haberimizin içinde yer alıyor..

Zorunlu deprem sigortasını kiracı mı yaptırır?

Zorunlu deprem sigortası taşınmazın olası bir depreme ve felakete karşı güvence altına alınmasını sağlıyor. Peki, zorunlu deprem sigortasının kim yaptırır? Zorunlu deprem sigortasını kiracımı yaptırır?

Zorunlu deprem sigortası cezası!

Zorunlu deprem sigortası konutların güvence altına alınmasını amaçlıyor. Zorunlu deprem sigortası yaptırılmadığı sürece taşınmazın satışı gerçekleştirilemiyor ve kiraya verilemiyor. Peki,zorunlu deprem sigortası cezası nedir?

Zorunlu deprem sigortası kapsamında olan binalar!

Zorunlu deprem sigortası meydana gelecek olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlıyor. Peki, Zorunlu deprem sigortası kapsamında olan binalar neler?

Zorunlu deprem sigortasının süresi!

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK), taşınmazları güvence altına almayı amaçlıyor. Taşınmazları olası bir depreme karşı güvence altına alıyor. Peki, zorunlu deprem sigortasının süresi ne kadardır?

Enerji kimlik belgesi almak zorunlu mudur?

Enerji kimlik belgesi; binaların enerji performansını ve çevrenin korunması için alınan belgeye deniyor. Bu uygulamaya hangi yapılar dahil oluyor? Enerji kimlik belgesi almak zorunlu mudur?

Yeni binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu?

Binalarda ki ısı kayıplarının azaltılması, enerji tasarrufu sağlanabilmesi için ısı yalıtımı yapılıyor. Isı yalıtımı için gerekli şartlar neler? Yeni binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu?

Eski binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu?

Binalarda ısı kayıplarının azaltılması ve enerji tasarrufu sağlanabilmesi için mantolama işlemi yapılıyor. Bu sayede ısı enerjisinden tasarruf edilebiliyor. Peki, eski binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu?

Eski binalarda mantolama zorunlu mu?

Yeni binalarda zorunlu olan mantolama işlemi eski binalarda da geçerli mi? Hangi şartlarda mantolama yapılması gerekir? Mantolama yaptırmanın avantajları neler? Eski binalarda mantolama zorunlu mu?

Yeni binalarda mantolama zorunlu mu?

Binalarda ısı kayıplarının azaltılması ve enerji tasarrufu sağlanabilmesi için mantolama yapılması gerekiyor. Mantolama yapılmayan binalara ne tür yaptırımlar uygulanıyor? Peki, yeni binalarda mantolama zorunlu mu?

Maltepe Yenikariye'de 2 parselin parselasyon planı askıda!

Maltepe Yenikariye Mahallesi, 1000 ada, 1 ve 2 parsel sayılı taşınmazlara ait parselasyon planı geri dönüşüm askı haritası, bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı. İşte o geri dönüşüm askı haritası...

İnşaatlarda ruhsat için iskele projesi zorunlu!

Türkiye'de en çok ölümlü iş kazalarının yaşandığı inşaat sektöründe gerekli önlemlerin alınması için çalışma başlattı. İnşaatlarda kurulan iskelelerin belli bir yükseklikten sonra ahşap yerine çelik olması zorunlu hale getiriliyor...

Zorunlu deprem sigortasını kiracı yaptırabilir mi?

Zorunlu Deprem Sigortası, meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta ürünü olarak tanımlanıyor. Sigortayı ev sahiplerinin yaptırması gerekiyor. Peki, söz konusu zorunlu deprem sigortasını kiracı yaptırabilir mi?

Erken rezervasyondan vazgeçenlere para iadesi zorunlu olacak!

Erken rezervasyon sistemiyle satılan paket turların çerçevesi yeniden belirleniyor. Rezervasyon yaptırdığı paket turdan tatil öncesinde vazgeçenlere para iadesi zorunlu olacak. Turu devretmek de mümkün olacak...

Zorunlu parselasyon Haberi

Zorunlu parselasyon

Parselasyon işleminin amacı düzenli bir kentleşme sağlanması ve plan dahilindeki araziyi imar planına uygun hale getirmektir. Parselasyon işlemleri sırayla ifraz, tevhit ve tahsis uygulamalarından geçer.


Parselasyon kaç türe ayrılır?


1. İsteğe bağlı parselasyon


Bu parselasyon türü vatandaşların kendi tercihi olarak gerçekleşir. Kişi parselasyon hazırlıklarını kendi yürütür ve idareye başvurur. İdare tarafından parselasyon düzenlemesi sağlanır. Bu işlemde bütün maliklerin onayı gereklidir. Gelişme ve yerleşim alanlarının ikisinde de yapılır.


2. Zorunlu parselasyon


Bu perselasyon türünde ise maliklerin kendi isteği bulunmaz. Doğal afetle mücadele ya da imar planı uygulamarında karşımıza çıkan bu parselasyon türünde kamusal gereksinimler önemlidir. Kadastral mülkiyet sonrasında birleştirme ve şekillendirme evreleri tamamlandıktan sonra maliklere eşit şekilde bir şekilde dağıtılması zorunlu parselasyondur.



Peki imar planı uygulanırken nelere uyulmalıdır?


- Parselasyon sadece imar sınırları içerisinde kalan taşınmazlara uygulanır.


-...