24 / 04 / 2024

Güneş enerjisi santrali yatırımları teşvik kapsamında!

Güneş enerjisi santrali yatırımları teşvik kapsamında!

Hükümet, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için yenilenebilir enerji yatırımlarına verdiği desteği artırıyor. Bu çerçevede güneş enerjisi santrali yatırımları da teşvik kapsamına alındı.



Güneş enerjisi santrali panellerinin ithalatında daha önce kaldırılan teşvik uygulaması Resmi Gazete'de yayımlanan karar çerçevesinde yeniden yatırımcıya tanındı. Ekonomi Bakanlığı bu kapsamda, lisanslı güneş enerjisi üretici firmalarının güneş panellerinin ithalatına ilişkin taleplerini yeniden değerlendirmeye almayı taahhüt etti.


25 HAZİRAN SINIRLAMASI

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkındaki Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'e eklenen geçici madde ile güneş paneli ithalatı yeniden teşvik kapsamına alındı. Söz konusu maddeye göre, teşvikten yararlanmak isteyen firmaların Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan lisans veya önlisanslarını 25 Haziran 2016'dan önce almış olmaları gerekecek. Firmaların aynı zamanda güneş panelleri için firma adına bir taşıma belgesi düzenlemeleri de gerekiyor. Güneş enerjisi üretecek firmaların, yüklemesi yapılmış olan güneş panellerinin teşvik belgesi kapsamındaki ithaline ilişkin talepleri de Ekonomi Bakanlığı tarafından değerlendirilecek. Müracaatlar, 30 gün boyunca bakanlığa yapılabilecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, güneş panellerinin ithalatında da yatırımcılara destek olacak.




Sabah


Geri Dön