29 / 03 / 2024

Güney Afrika heyeti, Tema İstanbul’a hayran kaldı!

Güney Afrika heyeti, Tema İstanbul’a hayran kaldı!

Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Elizabeth Thabethe başkanlığındaki, hükümet yetkilileri ve işadamlarından oluşan Güney Afrika heyeti, referans almak üzere incelemelerde bulundukları Tema İSTANBUL’a hayran kaldılar...



Sadece bölgesinin değil, İstanbul’un ve Türkiye’nin sembol projesi Tema İSTANBUL, büyüklüğü, karma kullanımı, master planı ve mükemmeliyetçi yaklaşımı ile uluslararası arenada da dikkatleri üzerine topluyor. DEİK/ Türk-Afrika İş Konseyi tarafından düzenlenen Türk-Güney Afrika İş Forumu’na katılan Güney Afrika resmi heyeti, Türkiye’nin sembol projesi Tema İSTANBUL’u ziyaret etti. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Elizabeth Thabethe başkanlığındaki, hükümet yetkilileri, diplomat ve işadamlarından oluşan 40 kişilik heyete, Güney Afrika  Ankara  Büyükelçisi Vika Mazwi Khumalo da refakat etti. 

Memnuniyetlerini, ‘şaşkınlık’ ve ‘hayranlık’ ile ifade ettiler

Tema İSTANBUL Genel Müdürü Mesut Arslan’ın karşıladığı Güney Afrika heyetine, önce Tema İSTANBUL Yönetim Binası’nda proje ile ilgili sunum gerçekleştirilerek, genel bilgiler aktarıldı. Misafir heyetin yoğun ilgisi ve sorularıyla detaylı bilgi aktarımının gerçekleştiği sunumun ardından, elips şekli ve farklı renklerdeki LED aydınlatması ile eşsiz olan Tema İSTANBUL Satış Ofisi’ne geçildi. Burada Satış Ofisi ile ilgili bilgi alan ve maket üzerinden projeyi inceleme fırsatı bulan Güney Afrika heyeti, Şantiye alanını da gezdi. Konuk heyet, şantiye bölümlerini ve yemekhanesini de ziyaret ettikten sonra açık alana çıkarak, Tema İSTANBUL Genel Müdürü Mesut Arslan’dan inşa sürecine ilişkin bilgiler aldılar. Ziyaret sebebi ile büyük memnuniyeti, ‘şaşkınlık’ ve ‘hayranlık’ kelimeleri ile ifade eden Güney Afrika heyetinin, kendi ülkelerindeki çalışmalara referans almak üzere sadece Tema İSTANBUL’u ziyaret ettikleri öğrenildi. 



Geri Dön