27 / 04 / 2024

Güney Marmara Bölgesi’nin en büyük Kardiyak Rehabilitasyon Merkezi açıldı!

Güney Marmara Bölgesi’nin en büyük Kardiyak Rehabilitasyon Merkezi açıldı!

HASVAK (Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı) Bursa Şubesi’nin bağışlarıyla yapılan Kardiyak Rehabilitasyon Merkezi açılışı 17.03.2014 Pazartesi günü Yüksek İhtisas Hastanesi’nde gerçekleştirildi...





Güney Marmara Bölgesi’nin en büyük Kardiyak Rehabilitasyon Merkezi, HASVAK Bursa Şubesi’nin destekleri ile açıldı.


HASVAK (Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı) Bursa Şubesi’nin bağışlarıyla yapılan Kardiyak Rehabilitasyon Merkezi açılışı 17.03.2014 Pazartesi günü Yüksek İhtisas Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Merkezde ameliyat olan kalp hastaları, ameliyat sonrası güçlenme hareketlerini sağlıklı bir şekilde bu merkezde yaparak yaşam standartlarını yükseltecek.


HASVAK Bursa Şubesi tarafından Aralık ayında düzenlenen Medeniyetler Korosu etkinliğinden elde edilen 125.000 tl’lik gelirin bağış desteği ile hayata geçirilen Kardiyak Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışı Bursa İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sayın Yavuz Baştuğ, Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Sayın Tuğrul Göncü, Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Yardımcısı Fahriye Vatansever Ağca, HASVAK Bursa Şubesi Başkanı Sayın Zerrin Özgüle, HASVAK Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve sponsor firmaların katılımıyla gerçekleşti. Açılış töreninde Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör, HASVAK Bursa Şubesi Başkanı Sayın Zerrin Özgüle’ye Kardiyak Rehabilitasyon Merkezi’nin hayata geçirilmesi için gerçekleştirdikleri desteklerden dolayı teşekkür plaketini takdim ederken bu tür projelerde sivil toplum kuruluşlarının çok önemli etkisi olduğunu, HASVAK Bursa Şubesi’nin konuya çok duyarlı olarak toplumsal ve sosyal duyarlılık içerisinde çalışarak Bursa’ya önemli bir değer kattıklarını ifade etti.


HASVAK Bursa Şubesi Başkanı Zerrin Özgüle’de; ‘Bizler her yıl Bursa’da yapacağımız faaliyetler ile ihtiyaç duyulan bir konuya dokunmak istiyoruz. Bursa’da hiç bir sağlık kuruluşunda böyle bir merkez yok, sadece özel bir hastanede var. Bu ihtiyacı görerek vakfımız olarak büyük bir özveri ile çalıştık ve Kardiyak Rehabilitasyon Merkezi’ni Bursa’mıza kazandırdık’ dedi.


Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ ise, ‘Bu merkezden Türkiye’de sadece Koşuyolu’nda var. Bu Türkiye’de ki ikinci merkez olacak. Artık ameliyat olan hastalara evinde gidip şöyle beslen, şu hareketleri yap demeyeceğiz. Hastaları artık Kardiyak Rehabilitasyon Merkezi’nde gündelik hayatlarına hazırlayacağız’ şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Kardiyak Rehabilitasyon Merkezi törenle hizmete açıldı.


Geri Dön